Abdullah Ustaosmanoğlu hoca vefat etti

Uzun süreden beri yoğun bakımda tedavi gören Abdullah Ustaosmanoğlu hoca vefat etti. Ustaosmanoğlu 17 Mart Salı günü on yolculuğuna uğurlanacak.

Abdullah Ustaosmanoğlu hoca vefat etti

İstanbul Yeşil Camii Emekli İmam Hatibi Oflu hemşerimiz Abdullah Ustaosmanoğlu, vefat etti.

Yetiştirdiği binlerce hafız ile İslam Dinine hizmet eden ve Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin amcaoğlu olan Abdullah Ustaosmanoğlu hocanın cenazesi 17 Mart 2020 Salı günü İstanbul Fatih Camii’nde ebediyete uğurlanacak.

Abdullah Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Kimdir ?

Aslen 1936 (nüfus kaydı 25.03.1941) doğumlu olan Ustaosmanoğlu, Of’un Tavşanlı Mahallei’nde dünyaya gelmiştir. Hafızlığına Ali Özerve Muhterem Mahmut Ustaosmanoğlu’nda başlamış ve İlyas Vanlıoğlu Hocaefendi’de tamamlamıştır. Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Hocaefendi’den talim dersleri alan hocamız 1950-1957 yılları arasında Çalekli Hacı Dursun Fevzi Güven Hocaefendi’den de Arapça dersi alarak, hocasının öğrencilerine mütaala ve müzakere yaptırmakla görevlendirildi.

1957 yılında 18 arkadaşı ile birlikte icazet alan hocaefendi, yaz mevsimlerini de Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Reis-ül Kurra Hamdi Efendi ve Gönenli Mehmet Efendi’den talim dersleri alarak değerlendiren hocamız 1952 yılında Fatma Hanım’la evlenmiştir.

1957 yılında imam-hatiplik imtihanını kazanmasına rağmen hocaefendilerinin önerilerine uyarak Küçükköy Merkez Camii’nde fahri imam-hatibi olarak göreve başladı. 125 Lira aylık maaş ile 1960 yılına kadar vazifesine devam eden hocamız, askerlik görevini yapmak üzere Edremit’e gitti ve bu görevini İstanbul Bostancı’da bitirdi.

1963 yılında henüz temeli atılmamış olan Bayrampaşa Yeşil Camii’ne fahri imam-hatip olarak atandı. 6 ay süresince dairenin bir odasında vakit namazlarını kıldıran hocaefendi, 1965 yılında resmi olarak imam hatiplik görevine başladı.

Çok iyi bir ekiple Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu’nu kurarak hizmete başlayan üstad, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ve değerli müftülerimizden ilmi ve fikri desteği almak suretiyle hizmetlerini günbegün arttırdı. Yurt içinde ve yurt dışında yetiştirmiş olduğu hafızları ile ülkemizi en iyi bir şekilde temsil etme şerefine nail olan hocamız, Türk milletinin çok güzel Kur’an okuyabildiğini, uluslararası yarışmalarda çok iyi dereceler alabileceğini ispat etmişlerdir.

1973 yılında yavru vatan Kıbrıs Magosa Veyseller mahallesinde ilk Kur’an kursunu açan üstadımız, aynı heyetle Kazakistan’ın başkenti Almaata’daki mü‘min kardeşlerimizin dini ihtiyaçlarını karşılama maksadıyla başta Merkez Camii olmak üzere beş camii inşaa ettiren heyette aktif görev almıştır.

Yurt içinde ve yurt dışında girilen müsabakalardan alınan başarılar yanında mezun olan öğrencilerin ilmi kaliteleri sebebiyle yoğun öğrenci müracaatı olmuştur. Mevcut binanın ihtiyaca cevap verememesi sebebiyle Gaziosmanpaşa Arnavutköy’de 75 dönümlük araziyi Yeşil Cami İlme Hizmet Vakfı’na kazandırmak suretiyle oturumu 5600 m² olan ve 2 katı cami, 2 katı Kur’an Kursu olmak üzere değerlendirilecek muazzam bir tesise sahip olunmuştur.

Resmi olarak 42 yıl 5 ay imam-hatip ve Kur’an öğretmenliği görevinden sonra 15.09.2001 tarihinde emekliye ayrılan hocamız; “Müslümanın, hele hele hocanın emeklisi olmaz, ancak ve ancak rahmetlisi olur” düsturuna uyarak, Allah-u Teala’nın izni ve müslümanların da dua ve destekleri ile son nefesine kadar hayır hizmetlerine devam edeceğini belirtmektedir.

Ustaosmanoğlu evli olup biri hafız diğeri hafıza 2 çocuk sahibidir.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 09:19

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24