Her zaman ihtiyaç duyduğumuz şey: Birlik ve beraberlik

Birlik ve baraberlik içinde yaşamak güçlü ve sarsılmaz olmaktır. Gücümüzü artırmak ve varlığımızı sürdürmek için toplum olark birlik ve beraberlik içinde lmalıyız.Düşman karşı tarafı yenmek için öncelikle bölüp parçalamayı düşünür. Hayvanlar bile avını bölüp parçalayarak yer bitirir.

Birlik ve bütünlüğün olmadığı yerde ayrılıklar ortaya çıkar. Ayrı ayrı oluşumlar bir bütün karşısında dayanamayıp,yok olurlar.

Varlığımızı korumak için birlik ve beraberlik içinde fitne, fesat ve ayrılıkçılıktan uzak bizi bir arada tutan değerlere sımsıkı sarılarak İslam kardeşiği içinde birbirimize saygı duyarak yaşamalıyız.

Türk Milletinin birlik ve beraberliğinden ,kardeşliğinden ,hoşgörülü oluşundan,demokratik yapısından ,toplumsal barışındandan rahatsız olan menfaatçi iç ve dış güçler her zaman olduğu gibi iş başındalar. Çok uyanık olmalıyız. Bütün bu güçler karşısında birlik ve beraberliğimizi koruyarak mücadelemizi sürdürmeliyiz. Milletimizin birlik ve beraberliğini zedelemek ve yok etmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Hangi kökenden olursa olsun vatandaşlarımızın hepsini kucaklayacağız. Vatanımızda herkes güven içinde yaşayacaktır. Ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyeti huzur ve güvenin merkezi, kardeşlik ve sevginin kaynağı dır. Ülkemiz tüm dünya için özellikle İslam ülkeleri için örnektir.

Millet olarak bizi farklı kılan değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız. Siyasi düşüncelerimize, kanaatlerimize bakmadan,tahriklere kapılmadan ve birbirimize düşmeden birliğimizi korumalıyız.

Birlik ve beraberlik konusunda Yüce Allah kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:

“ Hep birlikte Allah’ın ipine (İslam’a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın...” (Al-i İmran Suresi, 103.ayet)

“ Ey iman edenler! Hep birden barışa girin. Sakın şeytanın peşinden gitmeyin. Çünkü o apaçık düşmanınızdır” (Bakara Suresi, 208.ayet)

“Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.” (Enfal Suresi, 46)

“Eğer mü’minlerden iki grup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin. Şayet biri ötekisine saldırırsa, Allah’ın buyruğuna dönünceye kadar saldıran tarafla savaşın. Eğer dönerse artık aralarını adaletle düzeltin ve (her işte) adaletli davranın. Şüphesiz ki Allah, adil davrananları sever.” (Hucurat Suresi,9.ayet)

Sevgili peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) de şöyle buyurmuştur:

“Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah’ın kulları kardeş olun... (Buhari,Edeb,57)

“Size birlik halinde bulunmanızı tavsiye eder, ayrılıp dağılmaktan şiddetle kaçınmanızı isterim ...” (Tirmizi,fiten,7)

“ Müslüman topluluğundan bir karışta olsa ayrılan kimse boynundaki İslam bağını çözmüş demektir.” (Ebu Davud,sünnet,27)

Birlikteliğimizi pekiştirmek,terör ve hainlerin pisliğinden kurtulmak için şunlara dikkat etmeliyiz:

1-Bizi biz yapan ortak değerlerimize daha fazla bağlanmalıyız.

2-Yüce dinimiz olan İslam dininin kurallarını bilinçli olarak uygulamalıyız.

3-Milletimizin birlik ve beraberliğinin temelinde İslam kardeşliğinin olduğunu unutmamalıyız.

4- Devlet olarak adalete önem vermeliyiz. Çünkü adalet mülkün temelidir.Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın hepsinin eşit haklara sahip olduğunu bilmeliyiz.Uygulamalarda buna dikkat etmeliyiz.

5-Devletimiz tüm gücüyle terörü ve hain girişimleri bitirmek için uğraşırken, biz de millet olarak askerimiz ve polisimizin yanında olmalıyız. Unutmamalıyız ki güvenlik güçlerimiz bağımsızlığımız, birliğimiz ve varlığımız için canlarını ortaya koymaktadır. Ve bunun için şehit olmaktadırlar.

6-Bölücülere ve Terör örgütlerine katılanlar, örgüt faaliyetlerinde yer alanlar, kamu düzenini bozmaya çalışanlar, halka ve kamu malına zarar verenler cezalandırılmalıdır ve asla affedilmemelidir.

7-Terörüst, bölücü,hain,ve kamu düzenini bozmak isteyenlere karşı Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her zamankinden daha fazla önemsemeliyiz.

8-Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın ırkı ve kökeni ne olursa olsun ; düşünce, inanç, kanaat ve mezhebi farklı olsada hepsi bir ve beraber olduğumuz miilletimizin bir ferdidir. Hepsiyle aynı şartlarda yaşadığımızı ve aynı değerler etrafında birleştiğimizi unutmamalıyız.

9-Milli meselelerde, vatan ve millete yapılan saldırılarda, bağımsızlığımız söz konusu olduğunda, bütünlüğümüze zarar verildiği durumlarda tek vücut olarak mücadele etmemiz gerektiğini en iyi bir biçimde anlamalıyız.

10-Hep beraber Milletimizin refahını yükseltmek, ülkemizin birlik ve beraberliği için, el ele, yürek yüreğe vererek samimi olarak çalışmalıyız...

11- Artık iyi bilinmelidir ki, hep birlikte hareket ettiğimiz sürece her türlü şeyin üstesinden geliriz. Milli şairimiz Akif’in dediği gibi;Toplu vurdukça yürekler onu top bile sindiremez!

12-Biz bu vatan üzerinde yüzyıllardır bir ve beraber yaşadık; bundan sonrada yüzyıllarca hatta bin yıllarca beraber yaşayacağız... Hep ileri gideceğiz, her zaman güçlü olacağız.

Bizi hiç kimse bu kutsal yoldan ayıramaz...

Yüce Allah’a şükürler olsun ki, cesur Türk Mileti’nin azmi, kararlılığı,inancı,birlik ve beraberliği ile nice zaferlere imza atılmıştır.

Tarihimiz bu zaferlerle doludur. Zaferleri anlatacak olursak sayfalar yetmez...

Türk Milleti tarihte birlik ve baraberlik ruhuyla çeşitli etnik yapılara rağmen tek vücut olarak varlığını sürdüre gelmişdir.

Herkes şunu iyi bilsin ki, her zaman olduğu gibi milletimiz topyekün bölücülerin ve vatan hainlerinin karşısındadır.

Bir yıl önce 15 Temmuz 2016 günü Türk Milleti’nin cuntacılara ve hainlere karşı direnişi; Ortadoğu da ve tüm dünyada örnek olmuştur.

15 Temmuz ruhu gelecek kuşaklara herzaman model olacaktır ve unutulmayacaktır.

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize hürmetlerimi sunuyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İSTANBUL BAHCELİEVLER BELEDİYESİ  Mehmet VURAL
İSTANBUL BAHCELİEVLER BELEDİYESİ Mehmet VURAL - 7 yıl Önce

Efkan hocam güzel ve çok anlamlı milletimize ilham verici mesajlar sundunuz.Çok teşekkür ederim.Bütün çalışmalarında başarılar dilerim.Saygı ve sevgiler sunarım.

banner81

banner22

banner21

banner24