Nuhoğlu Vakfı 18. Hayrat buluşmasını çocuklara adadı

Nuhoğlu Vakfı tarafından bu yıl 18.si düzenlenen ve “Çocuk Şenliktir” temasıyla gerçekleştirilen Hayrat Buluşmaları yoğun bir katılımla şölen havasında geçti.

Nuhoğlu Vakfı 18. Hayrat buluşmasını çocuklara adadı

Nuhoğlu Vakfı tarafından her yıl Ağustos ayında Hayrat’ta gerçekleştirilen Hayrat Buluşmalarının bu yıl 18.si düzenlendi.

 

Hayrat Meydanında gerçekleşen etkinliklere, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Nuhoğlu Vakfı Eski Başkanı Hayrettin Nuhoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Nuhoğlu Vakfı Başkanı Hayri Günay Nuhoğlu, Of Kaymakamı Eyüp Fırat,  İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Nuhoğlu Vakfı’nın Kurucu Başkanı ve Danışmanlar Meclisi Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, Nuhoğlu Vakfı’nın çeşitli İl ve İlçe Temsilcileri,  Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkan ve Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Günün ilk etkinliğinde Nuhoğlu Vakfı tarafından öğrencilere ve ev hanımlarına yönelik olarak hazırlanan Şelale Kitap Kafe’nin açılışı yapıldı. Kurdela kesiminin ardından Kitap Kafe’de katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

 

Hayrat Meydanında kurulan etkinlik alanında düzenlenen ikinci etkinlik ise Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Hayrat Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin mini konseriyle başladı.

 

Kadıköy Belediyesi ile Hayrat Belediyesinin işbirliğinde Mayıs ayında açılan Hayrat Çocuk Sanat Merkezinde eğitim gören öğrenciler, seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcıları mest ettiler.

 

Ev sahibi sıfatıyla Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’nun selamlama konuşmasıyla başlayan konuşmalar bölümünde Nuhoğlu Vakfı Eski Başkanı Hayrettin Nuhoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Nuhoğlu Vakfı Başkanı Hayri Günay Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ve Nuhoğlu Vakfı’nın Kurucu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

 

Trabzon’un ilçeleri bir taraf,

Hayrat bir taraf

Açılış konuşmasını yapan Mehmet Nuhoğlu konuşmasında ; “Bu hizmetleri hayata geçiren Hayrat halkına sunan başta Sayın Çetin Nuhoğlu olmak üzere Sayın Hayretttin Nuhoğlu ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hayrat’ta Vakıf Hizmetleri ile başlayan hizmetlerimiz,  Nuhoğlu Vakfı örnek meyve bahçesi, Hayrat Müftülük İlçe binası. Toplantı ve konferans salonları ilçemize daha sayamadığımız hizmetler var. Bugünde burada Kadıköy Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde yüzlerce öğrenci ilçemize yine güzel bir eser kazandırdı. Burada yüzlerce çocuğumuz resim, sanat ve müzik dersleri alarak hayatına yön vermiştir. Bunların yanında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na da teşekkür ediyorum. Trabzon’da Hayrat bir taraf diğer ilçeler bir taraf. Bu ayrıcalığı sağladığı için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek

yetenekler yetiştirmek arzusundayız

Hayratlı çocukların resim ve müzik alanlarında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Nuhoğlu Vakfı Hayrat Çocuk Sanat Merkezi’ni kurduklarını söyleyen Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hayri Nuhoğlu: “Çocuklarımız sanat merkezinde üflemeli çalgılar, kemençe, tulum, piyano, keman, çello, gitar, bateri ve resim dersleri başta olmak üzere çeşitli sanat dallarında eğitim görüyorlar. Bugün bizlere çok güzel bir konser verdiler.” dedi.

 

Nuhoğlu: “Bu merkezden ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek yetenekler yetiştirmek arzusundayız. Sanat merkezimizin kurulmasında bizlere destek veren Hayrat Kaymakamlığı, Kadıköy Belediyesi, Hayrat Belediyesi, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Proje Koordinatörlüğü’ne bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Bu ülkenin en büyük zenginliği

bu ülkenin çocukları

Çocuk Şenliğindeki konuşmasında düşüncelerini dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: “Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz onlara ne verirsek onlar da bize gelecekte onu verecek. Gelecekte sağlıklı, mutlu, demokratik bir ülke ve çocuklarınızın iyi bir iş sahibi olmasını istiyorsanız, onların eğitimine katkı verilmeli. Tüm dünyada da bilindiği gibi çocukların gelişimlerindeki en önemli katkıyı, sanat, kültür ve spor faaliyetleri veriyor. Bu ülkenin en büyük zenginliği bu ülkenin çocukları. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğunu unutmadan özgür, kişilikli düşünen insanlar olması için destek ve sahip çıkalım.” dedi.

 

Her ilçeye Nuhoğlu Vakfı

gibi bir vakıf gerekli

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı konuşmada: “Her sene bir tema ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yapılan bu toplantının bu yıl ki teması sanat ve kültür oldu. Nuhoğlu Vakfının köklerini nasıl unutmadığını gençlerine çocuklarına ve onların eğitimlerine nasıl bugüne kadar katkıda bulunduğunu, sanatı kültürü de ekleyerek, bugün burada kütüphaneyi de açarak nasıl bir gelecek umut ettiğini gördük ve yaşadık. Köklerini unutmayan, tüm ülkesini düşünürken bulunduğu ilçeyi bulunduğu yöreyi de göz ardı etmeyen Nuhoğlu Vakfı gibi vakıfların tüm ilçelerimizde ihtiyaç olduğunu ve onların büyük örnek teşkil ettiğini”söyledi.

 

2 bin kitaplı kafe kütüphane

Trabzon Hayrat’ta bulunan ve Nuhoğlu Vakfı tarafından restorasyonu tamamlanan Şelale Restoran’ının bir bölümü de 2 bin kitap ile dev bir kütüphaneye dönüştürüldü. Hayrat halkına hizmet verecek kütüphanede insanlar bir yandan kitaplarını okurken, diğer yandan da çay ve kahvelerini içebilecekler.

 

Turistik değeri de olan şelale restoranın bir bölümünü kütüphane haline getirdiklerini söyleyen Nuhoğlu Vakfı Başkanı Av. Hayri Nuhoğlu: Hayrat halkına hizmet verecek kütüphanemizin Hayratımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Törenin sonunda müzik ve eğlence vardı. Yöresel sanatçılar sahne alarak müzik ve kemençe eşliğinde katılımcılara bol bol horon oynattılar.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24