OF HAVADİS, 2 yıl önce uyarmıştı

2012 yılı Temmuz ayında Samsun’da yaşanan afette sel sularının TOKİ konutlarının bodrum katlarına dolmasıyla yaşanan can kayıplarının ardından olayı haber yapan Of Havadis, yetkililer benzer durumun Of’ta da yaşanmaması için uyarmıştı.

OF HAVADİS, 2 yıl önce uyarmıştı
HABERİN GALERİSİ
Of Toki'de afet isyanı

Of Toki'de afet isyanı

Geçen hafta Of’ta yaşanan aşırı yağışın ardından Of Merkezde çok sayıda kamu kurumu ve özel işyerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Yağmur sularından TOKİ konutları da nasibini aldı. Bodrum katlarında bulunan kapıcı daireleri tavana kadar suyla doldu. Olayın akşam saatlerinde meydana gelmesi, yaklaşık 10 kişinin yaşadığı kapıcı dairelerinin boşaltılması sonucu can kaybı yaşanmadı. Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi durumunda yaşanması muhtemel can kayıplarının ihtimali bile tüyleri ürpertmeye yetti.

 

Of Havadis, 2012 yıl Temmuz ayında Samsun’da yaşanan sel felaketinde taşan ırmak sularıyla sular altında kalan TOKİ Konutlarının kapıcı dairelerinde yaşanan can kayıplarının ardından olayı manşetine çekerek “Of TOKİ de Samsun gibi olmasın” diyerek yetkilileri uyarmış, kapıcı dairelerinin bodrum katlarından çıkartılmasını gündeme taşımıştı.

 

Ancak aradan geçen süre içerisinde TOKİ konutları tamamlanarak 2012 yılı Aralık ayında ikamete açılmış, bodrum kattaki kapıcı dairelerinde de kapıcılar oturmaya başlamıştı.

 

Zemin kotunun yol seviyesinden düşük olması nedeniyle hemen hemen her yağmurda sular altında kalma riski taşıyan bodrum katlarında sadece kapıcı daireleri değil, binaların kalorifer kazan sistemleri, elektrik panoları ve TOKİ’nin kendi yönetim merkezi de bulunuyor.

 

İşte Of Havadis’in 10 Temmuz 2012 tarih ve 251.sayısında yayınladığı o haber;

 

Of TOKİ de Samsun gibi olmasın

 

Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından Of’ta yapımı devam eden TOKİ konutlarının hak sahipleri, olası bir Solaklı Deresi taşkını nedeniyle endişelenmeye başladı.

 

Bölgemizde geçmiş yıllarda yaşanan çok sayıda afet olayında onlarca insanımızı kaybettik. Hemen her yıl tekrarlanan su taşkınları ve heyelanlar nedeniyle ciddi can ve mal kayıpları yaşıyoruz.

 

Samsun’da yaşanan sel felaketi, dikkatleri bir kez daha acı kayıpların yaşandığı afetlere çevirdi. 12 vatandaşın hayatını kaybettiği Samsun’daki afette derenin taşması nedeniyle dere yatağında bulunan çok sayıda gecekondunun yanı sıra TOKİ Konutlarının bodrum katlarında bulunan kapıcı daireleri de sular altında kaldı.

 

Of’ta yapımı devam eden TOKİ konutlarının bodrum katlarında da kapıcı daireleri var. Zemin katlarda da hak sahipleri var. Solaklı Deresinin hemen yanı başında inşa edilmekte olan konutların olası bir taşkında sular altında kalması kaçınılmaz.

 

Çünkü dere yatağının kenarında konutları koruyucu bir yapılaşma yok. Ulusoy Köprüsü ile Koray Aydın Köprüsü arasında istinat duvarları önceki yıllarda DSİ tarafından yaptırılmıştı. Ancak Ulusoy Köprüsünden yukarıda kalan alanda ne tahkimat var ne de istinat duvarı.

 

Sanayi sitesinin de risk altında bulunduğu alanda TOKİ konutlarının iskana açılmadan önce dere yatağının tahkimat veya istinat duvarlarının yapılması gerekiyor.

 

Samsun’da yaşanan afet tazeliğini korurken Of Havadis, Of’ta da benzer sıkıntıların yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyor.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24