Gençlik ve TV’lere el atmalıyız

 1 Kasım Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Türkiye’de yaşanan kısa süreli belirsizlik ortadan kalkmıştı.

 

7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından ortaya çıkan sonuç, 7’den 70’e herkesi derin bir düşünceye sevk etmişti. Ortaya çıkan belirsizlik, muhalefetin, özellikle de MHP’nin yardımıyla alınan seçimlerin yenilenmesi kararı ile etkilerini fazla uzun sürdürmedi.

 

İş dünyası başta olmak üzere en küçük yatırımcı bile sıkıntı çekmeye başlamıştı. O süreçte yazdığımız yazılarda da durumu izah etmeye çalışmıştık. Hep iddia ettiğimiz şey, milletin 7 Haziran günü akşamı gördüğü sonuçların ardından o gece kararını verdiğiydi.

 

1 Kasım’da sandıklar yeniden önüne gelince vatandaş bir kez daha istikrara ve geleceğine oy verdi. Seçimlerin ardından Türkiye rahat bir nefes alırken seçilen milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladılar. İlk icraatlarını da gerçekleştirerek Meclis Başkanını da beklendiği gibi 3.tur oylamada seçtiler.

 

Meclis Başkanlığına seçilen İsmail Kahraman’ı bizler de tebrik ediyor, başarılı görevler temenni ediyoruz. 24 Kasım Salı günü de yeni hükümetin açıklanmasını bekliyoruz.

 

Her zaman olduğu gibi seçimlerin hemen ardından bakan toto listeleri ortalıklarda dolaşmaya başladı. Bir çok farklı listede çok sayıda farklı isim dolaşıyor. Hatta iş o kadar ilerledi ki daha bakanlar belli olmadan bakan yardımcılarını atayanlar bile var. Trabzon’a iki bakanlık verenler bile var. Soylu’ya bakanlık verilmez diyenler de var…

 

Kabinenin tüm Türkiye’yi kucaklayacak şekilde oluşturulacağını düşünüyorum. Her dönemde etkin bir bakanlığı sahiplenen ve hakkını da ziyadesiyle veren Trabzon’un bu dönemde de önemli bir bakanlığı sahipleneceğini düşünüyorum. Trabzon’un 5 vekili de yeni olabilir. Ama Soylu’nun siyasi tecrübesini ve siyasetçi kimliği ile bir bakanlığın hayli hayli üstesinden geleceğini düşünüyorum.

 

Ancak Soylu’nun çok iyi bir ekip kurması şart. Yanında bulunan ekiple, seçimde çalıştığı ekibiyle bu işi başaramaz. Her zaman ifade etmişimdir. Bir insanın yanındaki ekibi çok önemli. İsim vermek doğru olmaz belki ama önceki dönemde çok yakından tanıdığımız ve bu dönemde maalesef meclis dışında olan çok sayıda ismin ortak sorununun ekipleri olduğu aşikardır. Çalışma arkadaşları iyi seçilmelidir.

 

Bu okul aile birliği için de öyledir, Sivil Toplumlar için de öyledir, Siyasi Partiler için de öyledir, Belediye Başkanları için de öyledir, Milletvekilleri için de öyledir, Siyasi liderler için de, Bakanlar için de, başbakanlar için de öyledir… Yanınızda 10 kişiyle dolaşacağınıza etkili, becerikli, bilgili 2 kişiyle dolaşın… Çok daha başarılı olacaksınız…

 

Soylu için Davutoğlu ile arası yok bakanlık alamaz diyenden tutun da Çevre Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bilim Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı yakıştırmaları yapanlar bile var.

 

Yatırımcı bir bakanlık olması önemli. Trabzon’un devam edemeyen projeleri var. Yarıda kalan projelerin tamamlanması lazım. Bu nedenle Başbakan Yardımcılığından ziyade yatırımcı bir bakanlık Trabzon’a daha büyük katkı sağlar. Saatler sonra bu düşüncemizin cevabını da almış olacağız. Yukarıda da belirttiğim gibi Salı günü kabinenin açıklanmasını bekliyoruz.

 

64.Hükümetin önünde yapacağı çok önemli işler var. Ancak ben iki başlığı önemsiyorum. Yazı yine uzadı. Detaylarına giremeyeceğim ama Ülkemizin çok önemli iki sorununa kısaca değinmek istiyorum.

 

En önemli sorunlardan bir gençlik… Gençlik ciddi bir sorun… Uyuşturucusundan tutun da sosyal medyasına, ahlak ve maneviyatına kadar gençliğimiz ciddi bir tehlike içerisinde… Eğer hemen, şimdi önlem alamazsak gelecekte büyük felaketlerle karşı karşıya kalırız…

 

Bir diğer önemli başlık ise TV… Toplumumuzun ahlak yapısını hızlı bir erozyona uğratan TV’lerimiz yeniden ele alınmalıdır. Çocukların ekran başında olabileceği saatlerde çocuklarımıza kötü örnekler sunan programlardan tutun da yetişkinlerimizin bile zaten az olan ahlaklarını bozmaya yönelik her türlü yayınları serbestçe yapamamaları gerekiyor…

 

Sadece hükümetin görevi değil elbette gençlik ve TV’lerle mücadele… Elbette bireyler olarak hepimize önemli görevler düşüyor… İnşallah ilerleyen günlerde bizler de bu konular üzerinde önemli çalışmalara imza atacağız…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24