En Sevgili

Dini konular da yazı yazmak görüş  bildirmek  her baba yiğidin harcı değildir. Çünkü bu alan da   faaliyet gösteren  hocayiğitler  kendi surlarını örmüşlerdir.

Bu yazı da sevgili Peygamberimizin  1385 yıldır vefatında neden hatırlanmadığını  sorgulamak istiyorum.

Hristiyanlar  İsa peygamberin doğumunu kutlamasa  (NOEL) Süleyman CELEBİ  belki de mevlit  şiirini yazmayacaktı.  Belki de Mevlid  Kandilini,  son yıllarda kutlanan Mümtazer TÜRKÖNE nin icadı paralel kutlu doğumunu  kutlamayacaktık.

Hristiyanlar İsa Peygamberin öldükten 3 gün sonra gökyüzüne çıktığına inandıkları ve Paskalya adını verdikleri  bayram olmasa belki de Miraç Kandili adı altında Kandil gecemiz de  olmayacaktı..

Hristiyanların yılbaşı kutlamaları olmasa   Mekke’nin fethini de  kutlamayacaktık..

Örnekleri çoğaltmak mümkün..


Bir Müslüman olarak isterdim ki Hristiyanlardan kopya çekerek İslami değerleri yaşatmaktansa  onların yanında  kendi değerlerimizle bu değerleri  yaşatalım.


Örneğin 8 Haziran a denk gelen sevgili peygamberimizin vefatını 1385. yıl dönümünü  neden  görmemezlikten gelelim.


Peygamber olarak doğmayan ancak Peygamber olarak vefat eden bir  insanın vefatında  verilecek hiç mi mesaj, hiç mi alınacak ders yok…


Mevlanayı, F. Sultan. Mehmeti, M. Akif Ersoyu, Erbakan’ı  v.b  her yıl kesintisiz  anarken, Diyanet in Peygamberimiz için  neden bir hutbe dahi okutmak akla gelmez.


Bir marş yazanı, 11 ay hükümet yapanı, bir çağı kapatıp yeni çağı açanı yerlere göklere sığdıramıyoruz da yüce Allah (c.c) ın Habibim dediği,  bütün dinleri kapatıp yeni bir dini tamamlayan sevgili Peygamberimize verdiğimiz değer bu mu?


Ey(Ya)bankamatikle  Cami arasına sıkışmış yetkililer. Hüzün gecesi, Hüzün haftası  v.b adlar altında Peygamberimiz vefatında da hatırlansa  mesai mi istersiniz?


“Hristiyanlar ne kadar Hristiyan’sa biz de o kadar Müslümanız”. Fazlası sakıncalı mı yoksa diyorsunuz..


Bugünlük bu kadar.


Saygılarımla….

YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN POLAT
HASAN POLAT - 7 yıl Önce

ÇOK GARİP BİR YAZI.YAŞIMA GÖRE DİYORUM 50 YILDIR EFENDİMİZİ S.AV. DOĞUM GÜNLERİNDE CAMİLERDE VE DİĞER ORTAMLARDA HATIRLIYOR VE ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ.VE MEVLÜTLER OKUTUYORUZ. İKİ CİHAN SERVERİ EFENDİMİZİ (S.A.V) HASRETLE YADEDİYORUZ.BU İŞİ HİRİSTİYANLARIN ADETLERİNE DAYANDIRMAK BU KADAR MÜSLÜMANA EN HAFİF İFADEYLE HAKSIZLIKTIR.GALİBA YAZARIMIZIN İMAMLARLA SORUNU VAR. DEĞİLSE ÇOK ANLAMSIZ VE TUTARSIZ YAZI.AYNI ZAMANDA TARİHİDE BİLMEMEKTİR.

banner81

banner22

banner21

banner24