Sebahattin Öztürk Bakan Yardımcısı oldu

İçişleri Eski Bakanı Dernekpazarılı hemşerimiz Sabahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

Sebahattin Öztürk Bakan Yardımcısı oldu

7 Haziran seçimleri öncesinde İçişleri Bakanı olarak atanan Dernekpazarılı Hemşerimiz Vali-Müsteşar Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

 

6 Bakan Yardımcısı atandı

Öztürk’ün yanı sıra 5 bakanlığa da atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre ;

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Hasan Ali Çelik,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ali Rıza Alaboyun,

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Abdurrahim Boynukalın, 

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Büyükelçi Ali Naci Koru,

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem atandı.

 

Öte yandan 7 Haziran seçimlerinin ardından kurulan seçim hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yapan İstanbul Emniyet Eski Müdürü Selami Altınok ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atandı.

 

Soylu’dan ilk atama SGK Başkanlığına

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oflu Hemşerimiz Süleyman Soylu da ilk atamasını Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına yaptı.

 

Müsteşar Yardımcısı Şanlıurfa Birecik doğumlu Mehmet Selim Bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına atandı.

 

Sebahattin Öztürk Kimdir?

Dernekpazarılı olan Öztürk, 1962 yılında Çaykara’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Dernekpazarı Ortaokulu’nda okudu. 1975 yılında Trabzon Erkek Öğretmen Lisesi’ni yatılı olarak kazandı, 1980 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi. 1986 yılında mezun oldu. 1987 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak kaymakam adayı olarak mesleğe girdi. İngiltere Brighton’da yabancı dil eğitimi aldı. 1990 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirip kaymakam olarak atandı. Anadolu’nun çeşitli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Bursa-Osmangazi Kaymakamı olarak görev yapmakta iken sırasıyla 2007 yılında Niğde Valiliğine, 2009 yılında Erzurum Valiliğine, 2013 yılında Antalya Valiliğine atandı. 2014 yılında İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. 2015 yılında Seçim Hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1 Kasım seçimlerin ardından kurulan 64.hükümette İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24