Eski Bakan Ala 25 yıl sonra Dernekpazarı’nda

Dernekpazarı’nın Kurucu Kaymakamı olan Eski İçişleri Bakanı Efgan Ala 25 yıl sonra Dernekpazarı’nı ziyaret etti.

Eski Bakan Ala 25 yıl sonra Dernekpazarı’nda

Dernekpazarı’nın Kurucu Kaymakamı olan Eski Vali ve İçişleri Bakanı Efgan Ala yaklaşık 25 yıl aranın ardından Dernekpazarı’nı ziyaret etti.

 

Kaymakamlığı döneminde birlikte çalıştığı Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü arayan Bakan Ala “Çay içmeye geliyorum” dedi. Akşam saatlerinde ilçeye gelen Bakan Ala, Dernepazarı’nda anılarını tazeledi.

 

Çay ocağında Dernekpazarılılarla birlikte çay içen Bakan Ala; “Dernekpazarı insanı yaylalardan akıp gelen berrak su gibidir. Aynı zamanda o suyun temizlediği parlak çakıl taşları kadar da temizdir. Yıllar sonra size bu görüş ve duygularımı açıklama fırsatı bulduğum için çok mutluyum” dedi.

  

Dernekpazarı Holo Birliğinin Almanya’da düzenlediği geceye davetli olması nedeniyle Almanya’da bulunan Kaymakam Murat Yıldız’a vekalet eden Çaykara Kaymakamız Ihsan Ayrancı tarafından Kaymakamlık Makamına davet edilen Bakan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Akgül ve diğer katılımcılarla birlikte Kaymakamlık Makamına geçerek bir süre kendileri ile sohbet etti.

 

Bakan Ala ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24