Dernekpazarı’nda Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü nedeniyle Dernekpazarı’nda düzenlenen etkinlikle Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Dernekpazarı’nda Mehmet Akif Ersoy anıldı

12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni Dernekpazarı İlçesi Halk Eğitim Salonunda  Kaymakam Selim Erkovan Çaykara Jandarma  Komutanı Üsteğmen Erkan  Sonkay, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Kurum amirleri, halk, öğretmen ve öğrencilerin iştirakiyle saat 10.00 da başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğrenci Meltem Kahveci yaptı. Öğrenci Ömer Faruk Üstün tarafından İstiklal Marşı okundu. İbrahim Ağa Ana Okulu öğrencilerinin hazırladığı Bayrak gösterisi sahne aldı. Şiirler okundu. İstiklal Marşı nın Yazılışı ve Mehmet Akif Ersoy’la ilgili slayt gösterisinden  sonra  İstiklal Marşını okuma yarışmasında  birinci olan iki öğrenci İstiklal Marşını okudu. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Ya İstiklal Ya Ölüm” oratoryosu ile Koronun sunduğu türkülerin peşinden ödül törenine geçildi.

 

Hasan Cansız Kom  Çok Programlı Anadolu Lisesi ndenİstiklal Marşını okuma birincisi, Melisa Terzi, Atatürk Ortaokulu ndan birinci olan  Nagehan Usta, Atatürk Ortaokulu Kompozisyon yarışması birincisi Reyhan Yıldırım, Atatürk Orta Okulundaki resim yarışması birincisi Ömer Faruk Bayram, sunucu Selma Yücesoy tarafından sahneye alındı. Ödüllerini Kaymakam Selim Erkovan verdi. Ödül töreni ile anma töreni de sona erdi.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24