Dernekpazarılı Öğrencilere diş taraması

Dernekpazarı Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle ilçedeki öğrencilere diş sağlığı taraması yapılıyor.

Dernekpazarılı Öğrencilere diş taraması

Dernekpazarı’nda faaliyet gösteren Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği, ilçedeki tüm öğrencileri diş sağlığı taramasından geçirme kararı aldı.

 

Diş Hekimi Abdullah Akgül ile görüşen Dernek Başkanı Fahri Düzenli, Kaymakamlık oluru ile Milli Eğitime bağlı okullardaki öğrencilerin diş sağlığı taramasından geçirilmesini sağladı.

 

Doktor Akgül tarafından her gün bir sınıfın öğrencileri diş sağlığı taramasından geçirilirken, muayene sonrası öğrencilere Diş macunu, Diş fırçası ve  tırnak makasından oluşan hediye paketleri takdim ediliyor.

 

Dernek  Başkanı Fahri Düzenli yaptığı açıklamada;  “Sağlıklı bir  bünye için büyük önem taşıyan sindirim ağızda başlar. Toplum olarak dişlerimiz çürümeden veya  ağrımadan diş doktoruna gitmeyi  alışkanlık haline  getiremedik. Küçük yaşlardan itibaren bu alışkanlığı kazanmamız şart. Dernek  üyesi arkadaşlarımız Hikmet Kurt, Eyüp Çıkrık, Ali Büyük ve Hasan Yılmaz ile böyle bir çalışmanın içine girdik. Tarama  bitiminde  hasta dişler için yapılması gerekenleri değerlendirerek ilk etapta  ekonomik gücü yeterli olmayanların tedavisi için  yeni bir planlamaya geçeceğiz. Aynı taramanın bir benzerini de Göz için hedefliyoruz. Faydalı olabilirsek ne mutlu bize ve sağlığına kavuşacak çocuklarımıza” ifadelerini kullandı.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24