Atatürk vefatının 78.yılında Dernekpazarı’nda anıldı

Atatürk’ün vefatının 78. Yılı tüm yurtta olduğu gibi nedeniyle Dernekpazarı’nda da düzenlenen anma programı ile yad edildi.

Atatürk vefatının 78.yılında Dernekpazarı’nda anıldı

Atatürk’ün vefatının 78. Yılı nedeniyle Dernekpazarı’nda anma programı düzenlendi. Dernekpazarı Atatürk Lisesi’nin bahçesinde Anıt’a çelenk sunulurken Halk Eğitimi Konferans salonunda düzenlenen program ile Atatürk anıldı.

 

Vali Yardımcısı Hasan Meşeli, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, İlçe protokolü, Muhtarlar, Öğretmen ve öğrencilerin hazır bulunduğu çelenk sunma töreninde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenkleri sunuldu.

 

Saatler 09.05’te çalmaya başlanan sirenle Atatürk ve Şehitlerin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından da İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi ve yarıya indirildi.

Halk Eğitimi Salonunda düzenlenen anma programında Hasan Cansız Kom  Çok Amaçlı Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Behice Balcı tarafından günün anlamı ile ilgili konuşma yapıldı. Atatürk’ün hayatı ile ilgili hazırlanan video gösterisi sunuldu.

10-A  sınıfı öğrencisi Özlem Dereli den “Atatürk’ten Son Mektup” şiiri dinletisini 10-A  sınıfı öğrencisi  İrem Topaloğlu’nun Atatürk’ün bilinmeyen yönleri takip etti. 10-İ sınıfı öğrencisi  Ahmet Turan’ın sunduğu Gençliğe Hitabenin peşinden Atatürk’ün sevdiği şarkı
ve Türkülerden seçilen bir demet, Müzik ööğretmeni Ersin Yeşilyurt yönetiminde söylendi.

 “Gençliğe Hitabe” yi ve güzel şiir okuma dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenine geçildi. Üçüncü olan, Emin Sümer ve Tacettin Yalçınak’ın ödülleri  Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacibektaşoğlu verirken, İkinciliği kazanan  Yelis Balcı ve Melisa Terzi’nin ödülleri, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından verildi.

Birinci olan Ahmet Turan ve Özlem Dereli’nin ödülleri de Vali Yardımcısı Mustafa Meşeli tarafından verildi.

Programın bitiminde iştirak edenlerle toplu bir fotoğraf  çekildi.

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24