9 Kız Arapça’dan, 6 kız Hafızlıktan mezun

Dernekpazarı Bölge Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu bünyesinde eğitim gören 9 kız öğrenci Arapça’dan, 6 kız öğrenci de hafızlıktan icazet aldı.

9 Kız Arapça’dan, 6 kız Hafızlıktan mezun

Dernekpazarı Bölge Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen icazet merasimi ile kurs bünyesinde eğitim gören 9 kız öğrenci Arapça’dan, 6 kız öğrenci de hafızlıktan icazet aldı.

 

Sistemli bir çalışma sonunda Arapça öğrenen 9 kız öğrenci ile Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen 6 kız öğrencinin icazet töreninde bayanlara kurs binasında, erkeklere de Merkez Camii’nde dini bilgiler sunumu yapıldı. 

 

Merkez Cami’deki programda İbrahim Topal, Mehmet Düzenli, Muharrem Uzun, İsmail Hakkı Topal ve Hasan Çinar’ın okudukları Kur’an-ı Kerim’in ardından KTÜ  İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Gür tarafından cemaate dini bilgiler konusunda vaaz verildi.

 

Merkez Camii İmam Hatibi İsmail Hakkı Topal’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

 

Hayırsever vatandaşların katkıları ile bu hizmetleri yürüttüklerini belirten Dernekpazarı Köyleri Vakfı (DKV) Başkanı Cemil Nihat Mangan; “Kurs vakfımızın  malı olup, kadrolu personeli dışındaki tüm giderleri vakfımız ve yardım severlerin katkıları ile karşılanmaktadır. Zaman zaman ekonomik sıkıntıya düştüğümüz oluyor. Bu nedenle imkanı olan herkesin bize destek olmasını bekliyoruz. Amacımız kız çocuklarımıza gerçek dini bilgileri, kaynağından ve resmi olan kuruluşumuzdan  öğretmektir. Onların farklı  alanlarda, farklı kişilerden ve dini kullanan çıkarcıların elinden kurtarmaktır” diye konuştu.

 

Haber-Foto: Fahri Düzenli

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24