4-6 yaş Kur’an kursu hizmete girdi

Dernekpazarı Kaymakamlığı öncülüğünde yaptırılan Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu, düzenlenen törenle açıldı.

4-6 yaş Kur’an kursu hizmete girdi

Dernekpazarı Kaymakamlığı öncülüğünde yaptırılan Dernekpazarı Müftülüğü Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

EĞİTİM YATIRIMLARINA ÖNEM VERİLDİ

Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu’nun açılış töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Bu güzel mübarek günde, 4-6 yaş Kur’an Kursumuzun hizmete açılması vesilesi ile sizlerle bir arada olmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Büyük alimlerin, maharetli, liyakatli, ehliyetli bürokratların, çok değerli hekimlerin, mimarların, mühendislerin, devletimize ve milletimize sadakatle çok büyük hizmetler yapmış siyasetçilerin ve devlet adamlarının yetiştiği çok değerli bir coğrafyadayız. Elbette, saydığım bu nitelikli insanların yetişmesi asla tesadüf değildir. Çok uzun yıllardan beri bu bölgede eğitime ve eğitim yatırımlarına ayrı bir önem verilmiştir. Sadece devlet kurumları değil, aynı zamanda hali vakti yerinde olan herkesin eğitime ve eğitim yatırımlarına apayrı destekleri olmuştur” dedi.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Çok güzel bir vesile ile bir araya gelindiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Birçok kişi ve kuruluşun katkısı ile çok önemli ve kıymetli eser vücut buldu. Arsa sahibinden başlayarak, vakfımızın yöneticilerine, eserin hayata geçmesinde çok önemli destek sağlayan değerli iş insanımız Ayhan Bey’in nezdinde Atmaca ailesine ve ismini sayamadığım tüm destekçilere yürekten teşekkür ediyorum. Bu önemli eser, değerli kaymakamımız ve ilçe belediye başkanımızın da günbegün takip ettikleri bir yatırımdı” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILACAK

Büyük çabaların, yorgunlukların, gayretlerin neticesinde çok güzel bir eserin meydana geldiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çevre düzenlemesiyle, asfaltıyla elimizden geldiğince bu güzel iş birliğine katkıda bulunmaya çalıştık. Bundan sonra da gerek Dernekpazarı’na gerek tüm ilçelerimize çok daha büyük projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz. Öte yandan ilçe belediye başkanımız, yine burada bulunan ve uzun yıllar Kur’an-ı Kerim öğrenilmesine vesile olan binanın da bu yapıya ve meydana uyumlu olmasını talep etti. Bu binanın da ilçe belediye başkanımız tarafından başlatılan cephe sağlıklaştırma projesi kapsamında bütün masrafları, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait olmak üzere, cephe giydirmesini biz gerçekleştireceğiz. Böyle önemli tesislerin yaygınlaştırılmasıyla çok daha bilgili, donanımlı, inançlı, imanlı bir gençliği, bir nesli hep beraber inşa edeceğiz. Bu güzel eser Dernekpazarı’mıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM YILDIZ RAHMET DİLEDİ

Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız açılış töreninde yaptığı konuşmada; “İnşaası gerçekleşen yapının arsasını eğitim hizmetlerine ilk bağışlayan (merhum) İbrahim Cansız ile kursumuzun ismini aldığı (merhum) Halil İbrahim Atmaca’ya Cenab-ı Allah’tan (cc) rahmet diliyorum” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu’na destek verenlere plaket takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, plaketini Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık’ın elinden aldı.

DUALARLA AÇILDI

Eski Devlet Başkanı Eyüp Aşık, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol üyeleri, minik öğrencilerin duaları eşliğinde açılış kurdelesini kesti. Açılış programı, protokol üyelerinin minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ve Kur’an Kursu’nu gezmelerinin ardından sona erdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar Ayazoğlu
Yasar Ayazoğlu - 3 yıl Önce

Elhemdülilah ne güzel haber,nereden nereye.Geçmişte bazi siyasiler bu milletin değerleriyle çelişen ,çatışan uygulamalara imza atarak Kur'an öğrenimine yaş sınırı getirerek kur'an kurslarımızın bir dönem kapanmasına sebep oldular.Oysa bu milletin mayasında İman var ,İslam var kur'anvar.Bu millet bir çok firtinaya bu maya ile karşi koydu.Ah bazi siyasilerimiz bu gerçeği bir anlasa..

Mehmet KELEŞ
Mehmet KELEŞ - 3 yıl Önce

Eyüp AŞIK Bakanım her zaman mütevazılığı ile gönlümüzdedir Trabzon halkı her zaman ona duacıdır.
Bakanıma saygılar sunarım.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24