Denetlenmeli

Ülke geneline bir takım işlerde denetim yapılmalıdır.

Bunlardan inşaat denetimi,pazar yeri denetimi ve mağaza denetimi sayabilirim.

İnşaat denetimi inşaatlar yapıldıktan sonra sağlamlığı denetlenmelidir. Bu denetim Bayındırlık il müdürlükleri yada il veya ilçe belediyeler tarafından yapılmalıdır. Eğer bu denetimler yapılmadığı takdirde Allah muhafaza en ufak bir deprem sallanmasında binalar yerle bir olur. Buna ülkem geneli bütün depremler şahitlik etmektedir. Marmara depreminde binlerce ölü oldu. En son İzmir depreminde yüz civarında  ölümüz oldu. Buna en büyük sebep inşaat malzemelerinden çalınmasıdır. Ondan dolayı denetim şarttır.

Pazar yerleri denetlenmemekte. Bundan dolayı pazar esnafı denetlenmediğinden bozuk meyve sebzeleri sağlam diye satmaktalar. Birkaç gün önce mahallenin pazarından mandalina aldım yarısından fazlası çürük çıktı. Böyle onlarca pazar esnafından şikayet duymaktayım. Pazar yerleri il veya ilçe belediyeler tarafından kontrol edilmeli ve sıkı denetim yapılmalıdır.

Mağazalar denetlenmelidir. Denetim yapılmadığından dolayı gebeni fahiş yani aşırı karla mal satmaktadirlar. Bakınız bir mağazada yüzde yetmiş beş indirim var diye yazmışlar. Bu mağaza sahibi yüzde kaç karla malı satıyorda bu indirimi yapabiliyor. Bunun üzerinde düşünmek lazım.

Mağazalar mutlaka denetlenmelidir. Bu işi Ticaret il müdürlükleri yapabilir.

Serbest piyasa ekonomisi iflas etmiştir. Bu satış ne esnafa nede müşteriye hayır getirmemiştir. Bu satış esnafın haram yemesine sebebiyet vermektedir.

Alış verişte helal haram mutluluk demektir...

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24