Çok dikkatli olmalıyız

Birkaç gün önce özel bir kanalın akşam haberlerine baktım. Bir haber çok dikkatimi çekti. Muhabir arkadaş İstanbul’un muhtelif mahallelerinde yarım saat dolaşarak bu haberi yapar. Yarım saat içerisinde elliye yakın gencimizin içerisinde bulunduğu durumu bizlerle paylaşır. Evlatlarımız uyuşturucu müptelasına bulaşmışlar. Kimi ayakta yürüyemiyor kimisi yerde bayılmış yatar durumda kimisi ise oturmuş vaziyette bayılmış durumda. Anlayacağınız akılları gitmiş durumda.

Uyuşturucu kullanımı güzel dinimiz İslam’da haram işlerdendir. İçtiğimiz bir şey bizlerin akıl nimetini gideriyorsa aklımızı başımızdan alıyorsa bu dinen haram içeceklerden olduğunu ortaya koymaktadır. Çünkü güzel dinimiz İslam aklı giderici her şeyi haram saymaktadır. Çünkü İslam’ın koruma altına aldığı beş şeyden biride akıl olduğunu öğrenmiş bulunduğumuzdan akılımızı giderici her şeyi de İslam’ın haram kıldığını anlamaktayız.

Uyuşturucu insanı öldürmektedir. Güzel dinimiz İslam insanın canını kutlu saydığından insanın önceden ölmesine sebebiyet verecek işleri de haram saymaktadır. Uyuşturucu kullanımı insanın çok önceden ölmesine sebebiyet verdiğinden kullanımı da dinen haram sayılmıştır. Uyuşturucu kullanımı hangi açıdan bakarsak bakalım dinen haramdır. Hiçbir şekilde kullanımına izin verilmemiştir. Azıda çoğu da insanın akılını giderip önceden ölmesine sebebiyet verdiğinden kullanımı da haramdır. O yüzden gençlerimizin biraz daha dikkatli olması lazım gelmektedir.

Bakınız durum o kadar önemlidir ki güzel dinimiz İslam önceleri sigaraya mubah yani haram değil derken bugün tıbbın geldiği noktada sigaranın insan bedeninin hemen hemen tüm azalarında ölümcül tahrifatlar yaptığından bugün sigaraya dinimiz İslam haram demektedir. Çünkü güzel dinimiz İslam’da insan bedeni emanet olarak değerlendirilmekte ve onun zamansız ve çok yıpranmış olarak öldürülmesinde sıcak bakmayarak haram demektedir.

Şimdi bu durumda sigaraya haram diyen bir din takdir erdesiniz ki uyuşturucu kullanımına da kesinlikle haram diyecektir. Hem de katmerli haramdır.

Haberde gençlerimizle yapılan yüzü kapatılmış olarak röportajda gençler ne olur kurtarın bizleri bizler ölmek istemiyoruz demektedirler. Öyle ise bu konunun birde devlet ayağı vardır. Peki devletimiz bu konuda ne yapmalı?! Devletimiz insanın öldüren bu maddelerin alım satım durumunda insanın öldürülmesi gibi cezalar verilmelidir. Çünkü uyuşturucu insanın ölümüne kesinlikle sebebiyet verdiğinden insanı öldürme gibi ceza verilmesi lazım gelmektedir. Zaten yaptığım incelemelerden öğrendim ki bazı devletler uyuşturucu alım ve satımını yapan kişilere ölüm cezası vermektedirler. Bizde ölüm cezası olmadığından müebbet cezalar verilmesi daha doğru olacaktır. Yani bu insanlar ömürlerinin sonunda kadar hapishanede geçirmeli bizler ölüyorken insanlarımızın sırtından göbek şişirmeleri buna imkan vermemeliyiz diye düşünüyorum.

Ayrıca bu durumun birde polis ayağı var ki bu durumda da polislerimiz daha bir dikkatli olmaları lazım gelmektedir. Bugün ülkemizde yasalar ve kanunlar kötü insanları caydırıcı bir durum görmediğinden yakalanırsak birkaç yıl yatar çıkarız ölen gençlerin sırtından aldığımız paralarla da dört dörtlük hayatımızı hapisten çıktıktan sonra yaşarız diyerek bu lanet işi yapmaktadırlar. Bu kötü insanların bu kötü ve lanetli düşüncelerini yerin dibine batıracak kanunlar yapmalı ve öylece bu lanetli insanları toplumdan uzaklaştırmalıyız.

Bu lanetli işin bir de aile ayağı vardır. Anne babalar da evlatlarını aşırı sıkmadan takip etmeli kimlerle arkadaşlık etmekte kimlerle arkadaşlık etmemekte diye evlatlarını takip altında tutmalıdır. Çünkü bu lanete bulaşmış evlatlarımız bu lanete arkadaşları yoluyla müptela olduklarını söylemektedirler.

Evlatlarımız ve geleceğimiz körelmesin diye bu uyuşturucu lanetine devlet millet ve aileler olarak top yekûn bir mücadele başlatmamız lazım gelmektedir.

Allah yar ve yardımcımız olsun…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24