Uzungöl’e 5 milyon TL’lik altyapı atağı

Uzungöl’de başlatılan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarını titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “5 milyon TL maliyetli çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Uzungöl’ümüzün altyapısı ihya edilmiş olacaktır” dedi.

Uzungöl’e 5 milyon TL’lik altyapı atağı

Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Uzungöl’de başladığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “5 milyon TL maliyetli çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Uzungöl’ümüzün altyapısı ihya edilmiş olacaktır” dedi.

 

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan Çaykara (Trabzon) Uzungöl Mahallesi İçme Suyu-Kanalizasyon-Yağmur Suyu İnşaatı kapsamında içme suyu kaynakları coanda tipi su alma yapısıyla iyileştirilirken 7 bin metre isale ve şebeke hattı inşa ediliyor. Bölgede sürdürülen kanalizasyon çalışması ile infiltrasyon ve exfiltrasyonun önüne geçilerek mevcut biyolojik atıksu arıtma tesisi revize edilerek yeniden devreye alınacak. 4 bin metre kanalizasyon hattı ve 70 adet muayene rögarının inşa edileceği proje kapsamında mevcut terfi merkezi de iyileştirilecek. TİSKİ Genel Müdürlüğü, Uzungöl’de yağmur suyu sistemini oluşturarak ayrık sistem alt yapı düzenine geçilmesi ve biyolojik atıksu arıtma tesisine arıtılamayacak seyreltik su gelmesinin önüne geçilmesi için de gerekli çalışmaları sahaya tatbik ediyor. Bu amaçla 4 bin metre yağmur suyu hattı ile 200 adet muayene bacası ve 400 adet yağmur suyu toplama ızgarası inşası titizlikle gerçekleştiriliyor.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, SİT alanı olan Uzungöl için gerekli altyapı projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ile istişare halinde titizlikle hazırladıklarını söyledi. Uzungöl’ün, Türkiye’nin en yoğun turist alan turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Bu önemli tabiat varlığının altyapısının günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi için önce proje çalışmalarımızı tamamladık. Sonrasında yapım ihalesini gerçekleştirerek çalışmalarımıza başladık. 5 milyon TL maliyetli bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Uzungöl’ümüzün altyapısı ihya edilmiş olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24