Oktay Saral Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışman oldu

Of’un eski Belediye Başkanı ve İstanbul Eski Milletvekili Oktay Saral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışman oldu.

Oktay Saral Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışman oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Of Belediyesi Eski Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ı danışmanlığına atadı.

 

1 Kasım seçimlerinin ardından hükümetin kurulması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabinesini belirlemeye başladı.

 

Trabzonlu iki eski milletvekilini kadrosuna alan Erdoğan, Av Şeref Malkoç ve Oktay Saral’ı danışmanlığına atadı.

 

DUA SİZDEN, GAYRET BİZDEN

Sosyal Medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Saral; “Bizler, aziz millet davasında hiç bir zaman makamın teslim aldığı köksüz, vizyonsuz bir gadüklüğün mümessilleri olmadık. Makama hakkını teslim gayretiyle; kökü mazide, vizyonunu, milletin medeniyette geldiği en son nokta olan; "devlet olma" erdeminden devşirerek, mazinin ışığında atiyi imar misyonunu yüklendik. Bu misyon çerçevesinde, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın zatıma tevdi ettiği "danışmanlık" görevini de ileri bir gayret ve tahassüsle ifa edebilmek için; irfan sahibi milletimizin, ihlas yüklü dualarına muhtacız. Dua sizden, hizmeti nispetince şerefli ve belalı bu millet davasında gayret bizden... Saygılarımla!..” ifadelerini kullandı.

 

Oktay Saral kimdir?

1967 yılında Of’ta doğan Oktay Saral, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Of Belediye Başkanı seçildi. 2003 yılında Ak Parti’ye katıldı. 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde üst üste 3.kez Of Belediye Başkanı seçildi. 2011 yılında yapılan Milletvekilliği seçimlerinde Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek Ak Parti’den İstanbul Milletvekili adayı oldu. Milletvekili seçilerek meclise girdi. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan seçimlerde İstanbul’dan yeniden Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Evli ve 3 çocuk babası olan Saral, 17 Aralık 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığına atandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24