Erdoğan Bayraktar Mecliste de AK’landı

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Oflu Hemşerimiz Erdoğan Bayraktar’ın TBMM’de yapılan oylamada 288 red oyu ile Yüce Divan’a gitmemesine karar verildi.

Erdoğan Bayraktar Mecliste de AK’landı

17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından görevinden ayrılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mahkemeden verilen takipsizlik kararının ardından Meclis Araştıra Komisyonu tarafından da aklanmıştı.

 

Bayraktar için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan gizli oylamada da 288 oyla Yüce Divan’a gönderilmemesine karar verildi.

 

Şimdi gözler; Mahkeme, Meclis Araştırma Komisyonu ve TBMM tarafından AK’lanan Bayraktar’da. Bu sonuç, Bayraktar’ın 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde yeniden Milletvekili ve Bakan olması ihtimali kuvvetlendirdi.

 

Önce Takipsizlik

Çevre ve Şehircilik Bakanı iken 17-25 Aralık operasyonundan sonra istifa ettirilen Erdoğan Bayraktar’ın “Suçsuzum” sözleri belgelendi. 8 ay önce İstanbul savcılığının takipsizlik kararı verdiği Erdoğan Bayraktar’la ilgili olarak Meclis araştırma komisyonuna giden rapordan da Bakan Bayraktar alnının akıyla çıktı.

 

İşte O Rapor

İşte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ve Meclis araştırma komisyonunun raporu;

‘Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İlgili olarak, Bir suç örgütünün yönetici ve üyelerinin kendilerine sağlanan ve miktar ve değeri tespit edilemeyen bazı menfaatler karşılığında, kişiye özel imtiyazlı imar planlarını onaylattıkları, imar planlarına aykırı olarak yapılan bazı projelerin usulsüzlüklerine göz yumdukları ve denetimlerden sorunsuzca geçmelerini sağladıkları ve bu eylemlerin bir kısmının Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın görevde olduğu sırada ve onun bilgisi doğrultusunda gerçekleştirildiği, ayrıca bu Bakanlıktan iş alan bazı şirketlerin yemek işlerinin yakınlarının ortağı olduğu şirketlere verilmesi için tavassut ettiği şeklindeki soruşturma önergesinin konusunu oluşturan iddialar üzerine yapılan araştırma ve incelemede; Yukarıda belirtildiği gibi bahsedilen konulardan dolayı olayın tarafları olan kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, resmi belgeyi bozma, yok etme veya gizleme, rüşvet almak ve vermek, imar kirliliğine neden olmak, suç işlemek için örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dolayı yapılan soruşturma sonucunda suç işlendiğine dair hiçbir delil elde edilemediği gerekçesiyle takipsizlik kararı verilerek, verilen kararın kesinleştiği anlaşılmıştır.

 

Ayrıca, Komisyonumuz tarafından yapılan soruşturma sonucunda da, soruşturma önergesinde yazılı fiillerin işlendiğine dair hiçbir delil elde edilememiştir. Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divana sevk edilmesi yönünde bir kanaat oluşmamış

 

Meclis de onayladı

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan gizli oylamada Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan'a sevk edilmemesine karar verildi. 288 milletvekili ret oyu verirken 219 milletvekili ise kabul oyu kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
AKYILDIZ
AKYILDIZ - 9 yıl Önce

KURULMUŞ BİR TEZKAHLA AKLANMAK AKLANMAKMI.MİLLETİN KALBİNDE AKLANDINIZMI ÖNEMLİ OLAN BUDUR AKLANMA TEZGAHINIZDA BİLE FİRE VERDİNİZ DÖRT BAKAN BENİM NEZDİMDE HIRSIZSINIZ AKLANAMADINIZ!!!!!!!!!!!!!!!

Bora AKYÜZLÜ
Bora AKYÜZLÜ - 9 yıl Önce

Çıktı Ben İstifa Ediyorsam Başbakan da İstifa Etmeli Ben Her Şeyi Onun Bilgisi Dahilinde Yaptım Dedi.. Sonra Çark Etti ve Aklandı.. Buna Ancak Siz İnanırsınız Her Şey Ortada Çaldınız,Talan Edip Yediniz.. İran'dan Devşirdiğin Rıza Üzerinden Kara Para Akladınız Cebinizi Doldurdunuz.. Ama Gel Gör Ki Aklandınız.. Kendi Vekilleriniz Bile İnanmadı Size Yazıklar Olsun... Bu Devran Elbet Bir Gün Dönecek O Zaman Ak Koyun Kara Koyun Meydana Çıkacak....

aklanmak mı?
aklanmak mı? - 9 yıl Önce

Yarın Hakk’ın dîvânına varınca Süleyman’dan hakkın alır karınca

İBRAHİM TURAN
İBRAHİM TURAN - 9 yıl Önce

Yahu suçu olmayan insan mahkemeden korkar mı. 1 yıldır nerde aykırı hakim savcı varsa aldınız. Meclis zaten sizde. Yüce divana evet deyip suçsuz bulunursa o zaman aklanırlardı. Hatta Sn. Erdoğan bile yüce divana gitmek istiyorum dedi. Ama bir şekilde engellendi.

Ş.öZER
Ş.öZER - 9 yıl Önce

Kumpas,paralel yapı Başbakana operasyon hepsine eyvallah.
Ama inkar edilemeyecek bir gerçek var Bakanlar radara öyle yada böyle yakalanmışlar.AKP kendisi bunların cezasını verebilmeliydi.
AKP artık yolsuzlukla savaş söylemini kullanamaz kullansada aile boyu oy veren birisi olarak beni inandıramaz.Dua edin CHP diye bir muhalefet var her şartta oyumuz yine AKP'ye.Ama böyle olmamalıydı.
Ben aklamadım bu zatları biline.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24