Ak Parti Of Kongresi ertelendi

OF

24 Aralık 2011 Cumartesi (yarın) yapılması planlanan kongre Genel Merkez tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Başkan Fazlı Çapoğlu’nun 3 dönem üst üste başkanlık yapması nedeniyle tüzük gereği aday olamadığı kongrede Ünal Çelik ile Mehmet Hakan Terzioğlu aday olmuştu.

Genel Merkez’in tek liste ile seçime gidilmesi için yapılan istişareler sonucu Hakan Terzioğlu’nun tek aday olarak seçime gidilmesini istedi. Karara itiraz eden Ünal Çelik sandığa gideceklerini açıklamıştı. 

İki haftalık süreçte Genel Merkez, İl Başkanlığı, Bölge ve il koordinatör milletvekillerinin çabaları da sonuç vermeyince akşam saatlerinde Genel Merkez’den Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı’na çekilen faxla kongrenin ertelendiği duyuruldu.

Çelik; “Teşkilata güvenemediler”

Ünal Çelik Of Havadis’e yaptığı açıklamada erteleme beklemediklerini belirterek “Partimiz Adalet ve Kalkınma üzerine kurulmuştur. Teşkilatın adaletine güvenemeyenler bu sonucu hazırladılar. Sandıktan korkmaya gerek yoktu. Delegemizin vereceği karar saygılıyız. Bu yarında değişmeyecek. Kongre ertelenmiştir. Neticede yine delegemiz kimin başkan olacağına karar verecektir” diye konuştu.

Terzioğlu; “Genel Merkez’in Kararına Saygılıyız”

Ak Parti Of İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Fazlı Çapoğlu için düzenlenen veda gecesinde haberi alan Hakan Terzioğlu Of Havadis’e yaptığı açıklamada “Genel Merkezimiz tarafından İl Başkanlığımıza gönderilen yazı ile kongrenin ertelendiğini öğrendik.  Erteleme hakkında henüz net bir bilgimiz yok. Partimiz bize aday ol dedi, biz de aday olduk. Genel Merkezimiz de bizim başkanlığımızda oluşturulacak tek liste ile seçime gidilmesini istedi. Biz de son ana kadar tek liste ile seçime gitmek için mücadele ettik ancak Genel Merkezimiz son dakikada kongreyi ertelediğini duyurdu. Ne olacağına Genel Merkezimiz karar verecektir” ifadelerini kullandı.

Uzlaşmaya varılamadı

Seçime tek liste ile gidilmesi için yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Bölge Koordinatör Milletvekili Fikri Işık ve İl Başkanlığı nezdinde yapılan girişimler netice vermedi.

Ünal Çelik yaptığı açıklamada “biz Hakan Beyin başkanlığında oluşacak listeye evet dedik ancak Partinin mevcut yönetiminde bulunan 3-5 kişi buna engel olmuştur” ifadelerini kullanırken Hakan Terzioğlu ise “Ünal bey bizden yönetimin yarısının kendilerinin belirleyeceği kişilerden olmasını talep etti. Ayrıca bu partiye yıllarını vermiş, kahrını çekmiş büyüklerimizin de yönetimde yer almamasını talep etti. Bu düşüncelerle uzlaşma olmaz” diye konuştu.

Şimdi ne olacak?

Kongrenin ertelenmesinin ardından herkesin merak ettiği konu şimdi ne olacak sorusunun cevabı.

Kongre ilerleyen haftalarda yapılabilir. Artvin Borçka Kongresi iki hafta önce yapılacaktı. Ancak orada da 2 aday çıkması üzerine kongre 15 gün ertelenmişti. Borçka kongresi 24 Aralık'ta (Yarın) yapılacak. Bu örnekten yola çıkılarak Of Kongresi 7 veya 14 Ocak’ta yapılabilir.

Genel Merkez’in 2.seçeneği ise atama olabilir. Genel Merkez tarafından aday olarak ilan edilen Terzioğlu’nun ilçe başkanlığına atanma ihtimali de mevcut.

3.seçenek ise üçüncü bir aday çıkarılması olasılığıdır. Ancak bunun mevcut durumda çok fazla olasılığı bulunmuyor.

Ayrıntıları Of Havadis’ten takip etmeye devam edin...

Yorumlar (23)

süleyman saral 12 Yıl Önce

bakan ve milletvekiline ragmen terzioglu secimi alamayacak diyemi secimi ertelediler. diye aklıma gelmiyor deyil yani.!!!!!!!!!!!!!!! dayan ünal celik bakan ve milletvekiline ragmen secimi alma şansin var.bunlar önceki secimdede milletin vekili kemalettin göktaşla sana ayni oyunu yapmışlardi.benim adayım sensin ama ben chp ye üye oldugumdan sana ancak başarılar dileye bilirim.

salih şahin 12 Yıl Önce

ünal çelik durumu kavrayamadı ve bu noktaya gelindi.mübarek hem yönetimin yarısını yapacak hem partinin yükünü büyük ölçüde çeken değerliş abileri almayacaksın diyeceksin bunun adı da uzlaşma olacak öyle mi. sayın çelik önemli bir fırsatı ihtirasların yüzünden kaybettin.yazik.....

yılmaz çan 12 Yıl Önce

Şahsen ben üçüncü adayı bekliyordum. Güc odakları bu mevkiyi hakan abiye yedireceğine inanmamıştım.Bu durumda Ünal abiye iyi bir gol pası verildi. Anlaşılan bu seçimi kilitleyen başkan seçimi değil yönetim seçimi oldu.Açıklamalardan belli olduğu gibi iki adayda seçimden korkmuştur.Her iki aday da icazetle delegeyi etkileme yoluna gitmiştir. Bu saatten sonra ya iki aday çekilmeli yeni bir aday çıkmalı yada Hakan abi Genel Merkez tarafından direkt atanmalıdır. Bu iş anca böyle temizlenir. BEKLE BENİ OF ADAY OLMAYA GELİYORUM. YÖNETİM SİZİN OLSUN.

DURSUN VARANK 12 Yıl Önce

SİLKELE ÜNAL DÜŞECEKLER.

bullasli 12 Yıl Önce

arkadaşlar seçim sonucu sandıktan ünal çıkacaktı bunu akp ve hakan çelik ekibi biliği için merkez el koydu bu yüzden ertelendi işin kısacası kafadakiler hakanı istiyor ama of halkı da ünal diyor akp şimdiden çamura yattı

BİR OFLU. 12 Yıl Önce

AFERİN İŞTE ADALET BU İKTİDARA DA BU YAKIŞIR.ADAYIM ÜNAL ÇELİKTİR.

İsmail KEMANCI 12 Yıl Önce

Atamayla 3. bir adayın olması bütün bu sıkıntıları giderir.Aynı kişilerin atanması teşkilatın bölünmesi anlamına gelir.Bizden söylemesi!

fatih c. 12 Yıl Önce

chp liler bu habere yorum dahi yazmasınlar. benim adayım şu bu diye partinizi rezil etmeyin. siz gidin chp ile ilgili haberlere yorum yazın. ünal çelikde, hakan terzioğluda aynı davaya baş koymuşlar ama sizlere ne oluyor. dereyi bulanık görmek istiyorsunuz. acıyorum size.

hakan altun 12 Yıl Önce

suleyman bey sen kendı pardıne bak yerlerde surunuyo akp 3 kere ters verdı akıllanmadınızmı oktay abıne 2 kere verdı selemlar

mehmet hacıefendioğlu 12 Yıl Önce

defalarca ve her ortamda benim görüşüm milli görüştür diyen birinin akp konkresinde ne işi var ünal celik beyden bahsediyorum hattaa geçen mahalli seşimlerde saadet partisinde çalışmalarını yürütmüştü hemen öncesinde yine kongrede kaybedince benim artık orayla işim olmaz diyerek saadet partisine gtmşt ama bakıyoruz tekrar aynı film of halkı çok özür dilerim of halkı bu kadar aptalmıki bir filmi üçüncü kez seyretsin neyse bizi o kadar ilgilendirmez ama insan konuşmadanda duramıyor saygılar

ö.f.ç 12 Yıl Önce

Yaşasın katılımcı demokrasi,insan hakları,özgürlük,bireyin seçme seçilme hakkı ..istiyorsunuz. iş siyasete yansıdımı....dur yolcu...deyilmemeli.selamlar.Hayırlı olur inşaallah

mustafa korkmaz 12 Yıl Önce

ula unal helal olsun sağa. akp yönetimini madara ettin. Elinden geldiği kadar adaletsizliği önledin. yapılan pazarlık tekliflerinide elinin tersiyle ittin. Hayret, delegelere verilen o kadar maddi sözlere rağmen, adamlar yinede seçime girmeye cesaret edemedi. Çünkü bunlar aslında, seçimlerde chp nin akp ye çalıştığı gibi, sana çalıştılar, sana prim yaptılar. Kendi oyları yerine senin oylarını artırdılar. senin Kazanma şansını, yüzde 70 lerden yüzde 100 e çıkardılar. helal sana ünal başkan. adamların uykusunu kaçırdın. helal sana ünal başkan ki, gücünü de gösterdin. gönlümüzdeki başkan sensin. Keşke Başbakanımız buı adaletsizliği görüp. adalet ve kalkınma partisine yakışır bir müdahaleyle, delegenin oyları ile bu seçimi adaletle yeniden yaptırsa. eğer aksi olursa zararı akp ye olur. Ofta akp diğer partilere çalışmış olur. ofta akp, adaletsizlik ve kalkınmama partisi olur. Eğer tepeden inme aday gelirse ofta ne kadar sevilir, oda ayrı bir tartışma konusu.

DİKDURAN ADAM 12 Yıl Önce

Helal sana buyuk baskan unal celik dık durdun dık durmaya devam et bızler sonuna kadar senınleyız secım santıkta kazanılır yalan dolanlarlan kazanılmaz burokatları aramakla bu ıs cozulmaz vekıllerımızı ve bakanımızı bızler sectık ılce baskanımızıda bızler sececegız allahın ıznıyle kımsenın supesı olmasın bakanda bızım vekılde bızım unal baskanımızda bızlerın ızmetcısı olacak allahın ıznıyle

murat vural 12 Yıl Önce

unal celik beyefendiyi hic tanimam.DEMOKRASI adina adayligi elzemdir.ISTE AKPARTININ DEMOKRASI ANLAYISI bu kadar.bu anlayis maalesef turkiyenin demokrasi zihniyetini yansitiyor.AK PARTI DUSMANI OLDUGUMU SANMAYIN her secimde ailece AKPARTI ye oy verdik.EN SON CIKARDIGI SIKE YASASINDAN SONRA ISE yeni bir AHLAK VE VICDAN PARTISI CIKANA KADAR HIC BIR PARTIYE OY YOK.

coşkun 12 Yıl Önce

neden seçimden korktunuz .neden çeçimi erteledınız.hani delege sizinleydi sadece ünal beyin kendii kendine kullanacağı oydan mı korktunuz bir oyla başkan mi olunur du biirakın delegeyide kendii kararını kendileri versin.yoluna devam et ünal çelik

ofli 12 Yıl Önce

süleyman bey seninde dediğin gibi. nasıl chp bu güne kadar hep hezimete uğradıYsa Ünal Çelik te aynı hezimete uğrayacak. Ünal Çelik AKP de siyaset yapabilecek kapasitede değil. Bence siz onu CHP ilçe başkanı yapın. size yakışır bir ilçe başkanı olacaktır. Madem bu kadar sevdiniz hemen teklifi yapın bence. Böyle bir değer! i kaybetmesin CHP. Zaten saadet partisinede geri dönemez. siiyasi konjonktür buna epey uygun bence. Şimdiden hayırlı olsun size.

ahmet mert 12 Yıl Önce

Burada bilip bilmeden boş boş yorum yapanlar için hemen hatırlatayım. AKP de hiç bir yerde ama hiç bir yerde 2 adayla seçimlere gidilmiyor. 2 adayın olduğu yerde mutlaka uzlaşma aranması isteniyor. Bildiğim kadarıyla Ünal ÇELİK ve Hakan TERZİOĞLU uzlaşamadılar. Bu nedenle de genel merkez seçimi erteledi. Bunun altından kendine pay çıkarmak isteyen zavallılar olduğunu gördüğüm için açıklama yapma gereği duydum. Kimsenin Ünal ÇELİK ten çekindiği yok. Hakan TERZİOĞLU nun kazanma ihtimali % 100 olsa dahi seçim zaten ertelenecekti. Çünkü 2 aday var. Bazılarınız bunu demokratik bulmayabilir. Şahsen bende aynı kanaatteyim. Ancak içinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde hiçbir yerde ayrılıkçı bir görüntü istenmiyor ki bu da Genel Merkezin takdiridir. Buna herkes saygı göstermek zorundadır. Kongrenin ertelenmesini fırsat bilerek Ünal ÇELİK i büyük bir iş başarmış gibi göstermeye kimse çalışmasın. Bence uzlaşma konusunda ciddi bir hata yaparak AKP deki olmayan Siyasi kariyerini de bitirmiştir.

KEMAL KORKMAZ 12 Yıl Önce

aç tavuk rüyasında buğday görür. senin yazdıklarında buna benziyor ahmet bey. Kimse Ünal beyin arkasındaki büyük desteği inkar edemez. edemeyecekte. Bu kongre Ünal bey kazanır diye iptel edilmiştir.bunuda kimse inkar edemez.edemeyecekte. ak parti bu seçim ertelemesiyle ofta küçük düşmüştür.bunuda kimse inkar edemez.edemeyecekte. sonraki kongrede, tepeden inme aday ofta hiçbir zaman sevilmez.sevilmeyecekte. varsınlar bildiği gibi yapsınlar. yaşananları of halkı bireibr seyrediyor. takip ediyor. ofta kimse aptal değil.benim gozumde olduğu gibi bu yaşananlar, bu kazanamama telaşı , bir çok oflunun gözünde rezillik olarak kalacak. ve o kişilere hep alayla bakacağız.

fatih seyhan 12 Yıl Önce

akp günden güne eriyor diyeceğim ama bizim hemşehrilerimizin tutarsızlığından dolayı kararsızım ama en azından yıllardır sevdiğim siyasetci olan ve ailecek oy verdiğimiz akp benim düşüncemde bitmişdir hırsızlara ve şikecilere af getiren yasayı 1 gecede cıkartan ardından of asıllı spor bakanının fenerbahceyi koruyan acıklamalarına 1 yenisi daha eklendi bakan bey derki 100 yıllık bir takımı küme düşürülmesine karşıyım kişilerin yapdığının bedelini takımlar cekmemeli ağzından bal damlıyor nerdeyse ey bakan bey o azizim kendisine mi şike ve hırsızlık yapdı bu şikenin karşılığında trabzonspormu şampiyon oldu acıkla ve tarafsızlığına gölge düşürmenle kısa zamanda istifa et aksi halde akp senin sayende karadenizde eriyecekdir umarım öyle kanunsuz acuklamalar yapıyorsunki adalete intikal eden bir davada taraflı tarvranıyorsun böyle durumlarda mahkeme heyeti bile reddi hakim durumuna geliyor şu an sende reddi bakan durumundasın değerli oflular artık dik durun onurlu davranın bizden çalınan kupa

CEVDET AYDIN OF 12 Yıl Önce

ALLAH razi olsun AKP den TAYYİB ERDOĞAN'ın elini opuyorum arkadaşlar lütfen kiskanmayın siz kendi partinize BAKİN...AKP li olmayanlar yorum yabmasin bosuna yorulmayin...

süleyman saral 12 Yıl Önce

yalandan ünal celik i chp ye göndermeyin önce akp nin adaleti nasil yandaşlara ve candaşlara dagıttıgını görün sonrada chp sine gelin.adaletin nasıl dagıtıldıgını secimin nasıl adaletli yapıldıgını görün.bence akp adındaki adalet kelımesini kaldırsin daha dogru olur.

ahmet mert 12 Yıl Önce

Sayın Kemal KORKMAZ. Yazdıklarına inandığın gün tekrar yorum yazarsan iyi olacak.Genel merkez Ünal ÇELİK ten korktu o zaman. Belki yarın Başbakanın yerine alır diye düşünmüşlerdir. Ni yüce bir insanmış ki şartsız savunuyorsun.Aç tavuk dediğin kişiler sizlersiniz. Hayatınızda ilçe siyasette yermi gördünüz ki şimdi havaya giriyorsun. Sen git kendini halka aynen böyle anlatmaya devam et. Nasılsa her türlü kaybeden oluyorsunuz. Ajitasyonla ancak kendinizi böyle avutursunuz. Eh ne demişler kedi uzanamayacağı ciğere mundar der. siz devam edin biz gülelim. Böyle eğlenceli oluyor.

mustafa şentürk 12 Yıl Önce

zaden türkiye genelinde bu tür kavgalar var mesela güngörende üc aday cıkdısonra geri cekildiler. amacları kısa yoldan menfaat sağlamak dışardan görendüğü gibi değil icerde başka dümenler dönüyor başbakanla bile milletvekilleri gavga ediyor bunlar birer örnek milletin gözünü boyamakdan başka bir şey değil milleti kadırıp yalancı mürid yabdılar gendilerine adaletin bumu adalet kalkınma partisi neden secimlerden korkuyorsun orada müşahitler calışacak eşek gibi isdediği başkanı sececek dur diyorsun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.