2011 Yılı Yaş Çay Fiyatı açıklandı

OF

2011 Yılı Yaş Çay Fiyatı 1 lira 10 kuruş olarak açıklandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2011 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı. Yaş Çayın taban fiyatı 98 kuruş, destekleme primi de 12 kuruş olmak üzere 1,10 lira olarak açıkladı.
 
Bakan Eker, Çaykur Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, ÇAYKUR'un bu yıl uygulayacağı yaş çay alım fiyatının 2010 yılına göre yüzde 10 artışla 98 kuruş taban fiyat, 12 kuruş da destekleme primi olmak üzere 1,10 lira olacağını belirtti.
 
Bu rakamın 69 cente karşılık geldiğini ifade eden Eker, hükümete geldiklerinde fiyatın 22 cent olduğunu kaydetti.
 

Yorumlar (13)

Mahir 13 Yıl Önce

Gözünüze dursun 10 kuruş

murat selim 13 Yıl Önce

biz çayın şükrünü bilsek daha da bereketli olur.

osman er 13 Yıl Önce

% 10 zam , enflasyon kaç acaba, maaşını peşin alan çaykur işcisi kaç zam alıyor? son 8 yılı bir karşılaştırsınlar. aradaki uçurum sadece bundan belli. Kendi çayımızı yevmıyeciden ucuza topluyoruz. Oysa sa 1 m2 yer için ne kavgalar etmiştik. Yaziki ne yazik!

AKAPE HAYALLERİ GERÇEĞE TAŞIYAN... 13 Yıl Önce

Yazdıklarım ayrılmış alana yetmedi ve ben hepsini sildim.sadece şunu diyeyim; " ALLAH BAŞINIZDAN EKSİK ETMESİN " Hem %70 i evet biz bu şekilde bir yönetim istiyoruz diyecek,sonrada veryansın edecek,yok öyle temmuzda buzlu badem.

sömürülmeye devam edin.sizin... 13 Yıl Önce

Trabzon iline kayıtlı çay kesimi yapılan yerlerde ilçe takımlarına kesintinin aktarılmasına ve kulüp kuruluş tarihlerinden bu zmana kadar olan süreçte Rize spora verilen kesintilerin.OFSPOR a iade edilmesine geçmiş döneme dönük faizle birlikte .ben ofta çay keseceğim benim ilçemin takımı dururken yüzde bilmem kaçını rize spora vereceğim,sağımlık sığır olduktan sonra sağacak çok çoban vardır.

bayram demir 13 Yıl Önce

ben bakanın açıklamasına takıldım 2002 de 20 cent olan çay şimdiki çay fiyatı 60 cent karşılığında iyide benim güzel vatandaşım 2002 de elektrik ,su,tüp,kuru çay,şeker,un,yağ, dolmuş parası ve herşey 2002 de kaç cent şimdi kaç cent bunu söylemiyor.

ibrahim turan 13 Yıl Önce

Ne kadar az gibi gözüksede ciddi bir para. en azından çaykura verilen çayın garanti para karşılığı var. ve her sene az da olsa zamlanıyor. ben fındık memleketindenim. peki ordaki ne yapsın. devlet fındık almıyor. alsa para yerine yığıyor önüne fiskobirliğin fındık ezmesini koli koli. ayrıca özel sektörde alsa bile çok düşük. parasınıda çıkmaz ayın son çarşambasında bile vermiyorlar :) ayrıca fındık 365 gün bakım istiyor. kışın bile donmasın diye canımız çıkıyor. çay fındığa göre hazır para. topla sat. isyan etsekte şükrü bilmeliyiz.

ofli 13 Yıl Önce

on kuruş zam yapıyor sekiz yıl önce böyleydi şimdi böyle diyor bu millet bunu hak etmiyor ak partiye oy veriyor destekliyor ak parti halka hiç destek vermiyor

GAZİ 13 Yıl Önce

İnsanoğlu dünyaya taptıkça şükrünü unutuyor. Allah ne güzel bir ürün vermiş senede 3 kez topluyorsun. fiyatı 3 ile çarparsan 3.3 tl yapar. günümüz şartlarına göre en iyi fiyatı vermiştir hükümet. %10 zam yapmasaydı. 0 zam yapsaydı bir şey yapabilirmiydin.HAYIR. ozaman şükret çayını topla. AKP DEN ALLAH RAZI OLSUN. DAHA GÜZEL ŞEYLER İÇİN 12 HAZİRANDA OYLAR AKP YE.

İhsan Saral 13 Yıl Önce

Gazi insanları şükürsüzlükle suçlayacağına önce kendine bir bak. Çaya verilen zamlar önceki hükümetler tarafından da veriliyordu. Peki soruyorum sana şimdi. Sandığında gittiğinde neden oyunu AKP'ye verdin? Öyle ya senin ölçün ve şükrün AKP iktidar olsun ise Allah seni bildiği gibi yapsın:)) Yahut çaya yapılan bu zammı CHP veya MHP yapsaydı ne diyecektin?? Aynı başbakan 2002 seçim öncesi ben çok iyi hatırlıyorum çay fiyatı en az bir lira olmalıdır diyordu. Siyaseti doğru teşhisler üzerinden yorumlarsak eğer bütün millet kârlı çıkar. Türkiye'de çayı bitiren adam AKP Rize milletvekili. Şimdi biz onlara aferin ne iyi yapmışsınız diyerek çay üreticisi olarak destek verceğiz. Valla bizden korkulur, biz inat uğruna değil çayı, memleketi yakarız. Yakmaya devam ne diyelim..

of 13 Yıl Önce

SAYIN gazi bey sana katiliyorum cok doğru yorum yazdin biliyorsun 12 haziranda secimlerden sebep bazilarinin 12 hazirandan korkuyorlar bu yüzden planli sekilde cok güzel sallamayi beceriyorlar ve sürekli kılıcdaroğlu gibi yalan konusuyorlar,sallamakla oy toplanilmaz,devletimiz enflasyona göre fiyatlar belirlenir fakat 1.10 tl yaş cay bedeli gayet normal, normal olmasaydi RİZELİLER AKP ye oy verirmi bunlari enayimi zannediyorsunuz,OF tan her zaman AKP cok farkli oy aliyor bunlarida enayimi zannediyorsunuz yüzde 49,5 civarinda AKP ye TÜRKİYE oy veriyor bu kadar insanlari enayimi zannediyorsunuz arkadaşlar LÜTFEN secimden önce fuzuli yere siyaset yapmayin siz kendi partinize zarar vermeyin ve rezil etmeyin ALLAH razi olsun DEVLETİMİZDEN ve RECEP TAYYİB ERDOĞANDAN durmak yok yola devam sonuna kadar devam...

İhsan Saral 13 Yıl Önce

Sevgili 61. Aydın olan demokrasiden korkmaz, çekinmez. Kendisi korkak olupta, başkalarını korkuyor diye göstermeye çalışmak size özgü olsa gerek. Kndi hakkını ve hukukunu başkalarının hakkından aşağıda tutan sizler, toplumu geriye götürmekten başka hiç bir şey yapamazsınız. Benim çayımın hakedişini üretici olarak ben bilirim veya çay üreticisi olan bilir. Rize AKP milletvekilinin yediği halta rağmen sizler menfi davranamıyorsanız o da sizin çelişkiniz. Seçimdem önce siyaset yapmayın diyorsun, gülünç olma lütfen, sayaset seçim sonrası mı yapılır.. Ey Allah'ım sen milletmizi aymazlardan, iş bilmezlerden ve aklı bir karış havada olanlardan koru. Seçimden seçime kendilerini adam yerine koyanlardan hiç eyleme..

Murat AK 13 Yıl Önce

Evet Çaya verilen fiyatmı önemli, yoksa çayı verebildiğin fiyatmı önemli. Devlet 2. gün 10 kg kontenjan uygulamasına geçerek, sevgili üreticilerim, çay şu fiyat ama ben alamıyorum malesef. Git çayını özele 1 kaç sene vadeyle ver. yada 65 70 kuşruştan peşin ver. hangisi işine gelirse. Uyumaya devam.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.