2013 Yoğun Geçecek

Bu haftaki yazımıza tüm okuyucularımızdan özür dileyerek başlamak istiyorum. Yeni yılın ilk haftalarındaki rutin yoğunluğumuz nedeniyle yaklaşık üç haftadır yazılarımızı aksattık. Şüphesiz her işte olduğu gibi yazmada da bir istikrar olması gerektiğinin farkında olsak da, yine de elimizde olmayan nedenlerden dolayı sizlerle üç haftalık bir aranın ardından yeniden birlikteyiz. Bu vesileyle yazılarımızı sürekli takip eden tüm dostlara herhangi bir olumsuzluğun olmadığını hatırlatmış olalım. Zira üç haftadır bir problem mi var diye merak eden dostlarımızın gerek şahsıma, gerekse Genel Yayın Yönetmenimize olan ısrarlı soruları karşısında bu bilgiyi paylaşmamızın önemli olduğunu düşünüyorum.
 
2013 yılı hem ülkemiz için hem de bölge ve ilçemiz açısından oldukça hareketli geçecek gibi. Ülke gündeminin en önemli maddesi üzerinde çalışılan sivil anayasa çalışmaları olsa gerek. Yirmi birinci yüzyılda dünya devleriyle yarışmakta olduğu söylenen, yeniden büyük Türkiye olma çabalarıyla her gün yepyeni atılımlar yapan bir ülkenin hala otuz üç yıl öncesinde silahların gölgesinde hazırlanan bir ihtilal anayasasıyla yönetilmesi oldukça hazin bir tablo olarak karşımızda durmaktadır.
 
Yeni Anayasa çalışmalarını yürütmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan dört partinin temsilcileri yaklaşık bir buçuk yıldır çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu ana kadar seksen madde üzerinde uzlaşılmış durumda. Bu azımsanacak bir nokta olmasa da sürecin çok da hızlı yürüdüğünü söylemek güç. Hükümet kanadı bu çalışmanın bu yılın ortalarında tamamlanmasını hedeflese de şimdilik zor görünüyor. Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN önceki hafta yaptığı açıklamada mart sonunu hedef gösterip, bu sürenin bitiminde çalışmaların bitmemesi halinde kalan maddeleri kendilerinin tamamlayıp referanduma götürebileceklerini söylese de, herkesin üzerinde uzlaşacağı bir anayasa ile daha barışçıl bir ülke olma hayalimiz varlığını koruyor.
 
Yaklaşık elli binden fazla insanımızı kaybettiğimiz pkk terörünü bitirmek için geçtiğimiz yılın sonlarında başlatılan İmralı sürecinde bir mesafe alınıp alınamayacağı da 2013 yılının en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Başlatılan müzakere süreci kimi çevrelerce umutla karşılanırken kimileri taviz verildiği iddiasını dile getiriyor. Fakat açık görünen bir gerçek var ki o da şu; ne ülkemiz otuz yıl öncesinin aciz Türkiye’si, ne eli kanlı örgüt eski gücünde, ne de dünya konjonktürü seksenli yılların halinde. Dünya sürekli değişiyor ve buna paralel olarak güç dengeleri de sürekli bir değişim içerisinde seyir almakta.    
 
Ülkemiz de bu değişen dengeler arasında her geçen gün dünya kamuoyunda biraz daha güçlenerek ilerliyor ve dünya siyasetinde sözü otuz yıl öncesine oranla çok daha güçlü çıkıyor. İşte bu nedenle inancımız o ki müzakere ya da başka çalışmalar, operasyonlar ya da hepsi birden terörü bitirecek. Dünya kamuoyunda eski gücü ve desteği olmayan bu kanlı terör örgütü bitmek zorunda. Ümit ederiz ki bu yıl içerisinde bu konuyla ilgili çok güzel haberleri buradan yorumlama fırsatımız doğsun.
 
Bir diğer önemli konu da önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerin startının verilmek üzere olması. İlçemizde de seçim süreci oldukça renkli geçecek gibi görünüyor. Belediye Meclisince başkan seçilen Murat SARAL için ilk seçim olması hasebiyle ciddi bir sınav olacak bu süreçte Of’umuzun geleceği için görüşlerimizi paylaşmaya yıl boyunca devam edeceğiz inşallah.
 
Yukarıda saydığımız birkaç ana gündem maddesi dışında ilçemizi ilgilendirecek daha bir çok önemli konu ile sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 2013 yılının ilçemiz başta olmak üzere ülke ve insanlığa faydalı bir yıl olmasını temenni ediyorum.
 
Haftaya görüşmek üzere…
 
YORUM EKLE
YORUMLAR
ADEMOĞLU ABDULLAH
ADEMOĞLU ABDULLAH - 11 yıl Önce

Fatih Bey ,

İstikrar önemlidir, madem bu kadar iddialı yazılar yazıyorsunuz, bir gün bile gecikmemeli yazılarınız ,- -

Kariyerinizde başarılar diliyorum --

banner81

banner22

banner21

banner24