112’Yİ MEŞGUL ETMEYELİM

Bu sabah televizyonda kamu spotu olarak bir yayın izledim. Yayında 112 acil servis çağırma hizmetini meşgul eden insanların tuhaf istekleri yayınlanmıştı. Biri telefonum kapandı ne yapayım diyordu diğer bir biri sevgilimden ayrıldım ne yapayım diyordu diğer bir biri ise anahtarı evde unuttum ne yapayım diyordu. Sonra 112 acil servis çağırma servisinde çalışan hanımefendi 112 acili yaklaşık yüzde doksan beş böyle tuhaf isteklerle insanlar tarafından meşgul edilmekte diyordu.

Görüyorsunuz değil mi 112 acil servis çağırma nasılda amacının dışında meşgul edilmekte.

112 acil servis çağırma sistemini kuran yetkililerden Allah razı olsun. Bu sistem tarafından onlarca ölüm döşeğinde vatandaşımız zamanında müdahale edilerek hastaneye yetiştirilip hayata tutunması sağlanmaktadır. Ben 112 acil servis müdahale aracının ne kadar da önemli olduğunu yakinen bilen bir insanım. Rahmetli babam düşüp bayıldığında köyde hemen 112 acil servisi aradık ve çok geçmeden on on beş dakika içerisinde köye müdahil olarak babamı hastaneye yetiştirmemizi sağlamışlardır. Eğer böyle bir hizmet olmasaydı büyük bir ihtimalle babacığım olay yerinde fenalaşıp ölebilirdi. Böyle onlarca hayati müdahale olmuştur. Rabbim kurucusundan razı olsun.

112 acil ambulans hizmetinde acil servis ambulansının sireni çaldığında bu ambulansa hemen yol vermemiz lazım gelmektedir. Arabalar hemen kenara çekilmeli ve ambulansa yol verilmelidir. Ambulansın önü açılmalıdır. Ambulans sireni çaldığında arabalar kenara çekilmediği durumlarda acil hastaya müdahale uzamakta ve Allah muhafaza öyle hastalar var ki hemen müdahale edilmediği durumlarda sonuç ölümle sonuçlanma bilinmektedir. Böyle onlarca hastadan bahsedilmektedir. Zamanında müdahil olunamaması sebebiyle ölümler gerçekleşmektedir. Bakınız kanun gereği acil servis ambulansı yolda trafik kuralları işlememektedir. Acil servis ambulansının amacı o durumda sadece acil hastaya yetişmek ve onu hastaneye yetiştirmektir. Onun başkaca bir gayesi yoktur. Acil hastaya ulaşmak ve onu hastaneye kadar hayatta tutmak.

112 acil servis ambulansı zamanında olay yerine ulaşıp müdahale yapılamadığında genellikle ölümle sonuçlanmaktadır. Bundan dolayı 112 acil servis ambulansın hem anlamsız olarak meşgul etmemeliyiz hem de olay yerini doğru olarak tarif etmeli ve acil hastanın durumu hakkında doğru bilgiler vermemiz lazım gelmektedir.

Bakınız acil servis ambulansında hastanın durumu hakkında bilgi sahibi olacak doktor ve hemşire vardır. Hasta araca alındığında hastanın durumuna göre acilliği ne boyutlarda bilgide alınabilmektedir. Bizler babamın araca alınmasından sonra olay yerinde yapılan hastalık teşhisinde babamın durumunun önemli olduğu ve şehrimin üniversite hastanesinin aciline yönlendirilmesi gerektiği ve oraya getirildiğini söylemişlerdir. Bu durum bile bu insanların ne kadar da doğru bir iş yaptıklarını ortaya koymaktadır.

Bu hizmet bana göre yapılan hizmetlerin en iyilerindendir. Bu hizmet insan sağlığına ne kadar da önem verildiğini göstermektedir. Bundan dolayı bu hayati hizmette koşan kardeşlerimizin anlamsız ve gereksiz olarak meşgul edilmelerinden kaçınmamız lazım gelmektedir…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24