Bu şehir için bir İlçe Gençlik Spor Müdürü istemek çok şey istemek midir?

Zahmetsiz rahmet olmadığı gibi hiç bir güzellik emeksiz olmaz. Toplum için bir şeyler yapmanın derdinde olanlar elbette yaşanacak zorlukları ve getirdiği olumsuzluklara takılmazlar, takılmamalılar.Of'un potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu sözlerle söylemek herkesin yaptığı bir şeydi.Yaşarken bunu görmek, haklılığınızın teyid edilmesi anlamak başka bir duygu veriyor insana.

 

Birlik olunca dirlik de oluyor

 

Amacınız  ne ise onun için çalışırsınız. Niyetler de yapılan işlerin sonucunu etkiliyor. Kötü niyetlilerin aldıkları sonuçlar hiç bir zaman iyi sonuçlanmamıştır. Güzel niyetle yola çıkılırsa Allah sonucunu da hayırlı ediyor. Siz yeter ki niyetinizi iyi tutun ve gayretli çalışın. Zaman zaman söylüyoruz ya insan olduğu yerde insan olduğunu hissettirmesi gerekiyor. Ya da farklı insan olduğunu hissettirmelidir insan. Kendine ve yaşadığı topluma karşı bir ideali olmayan insanın yarına ne adı kalır ne sanı. Neyle yargılanırsa yargılansın insan yaşama ve yaşatmaya dair idealleri yoksa sonuç hep hüsran olacaktır.

 

Yaptıklarımız kadar yapma imkanımız olup da yapmadıklarımızdan sorumludur insan. Bu gerçekten kaçsak da değişmeyecektir bu düşünce. İhmal ettiklerimizin vebalini sorumluluklarımız arttıkça daha çok hissetmeliyiz omuzlarımızda. Bu şehir zor bir şehirdir. Kolay olana herkes talip olur. Zorluklarla mücadele hem azmi artırır hem de yapılan işin zevkini yaşatır. Bir yerde fikren olmak mı ismen olmak mı önemlidir? Fikren olduğunuz yerde ismen olmasanız da bir gün fikriniz isminizi çağırır peşinden.

 

Of, Kent Konseyi 1. Voleybol Turnuvası adıyla bir voleybol şöleni yaşadı. Bir ay boyunca üstün gayret ve çalışmayla mükemmel bir finalle kapanış yapıldı. Hafta içi her akşam 3 maç bazen 4 maç oynandı. Her akşam taraftarlara çay, kahve, baklava, börek, pasta, meyve ikram edilmesiyle tam bir şölen havası yaşandı. Bu kısa süre zarfında şehirde önemli bir kaynaşma oldu. Kısa zamanda 25 takımın çıkması ve hemen hemen herkesin olduğu andan mutluluk duyması bu şehirde yaşayan insanların bir açlığını da ortaya koymuş oldu. Sorumlu ve vicdan sahibi kimse bunu görmezden gelemez.Böyle güzel bir turnuvayı Of'a kazandıran ve bunu suletle ve başarıyla tamamlayan herkese teşekkür ediyorum. Teşekkür edilmesi gereken onlarca kişi var.Fakat asıl teşekkür edilmesi gerekenler, söylemeden geçemeyeceklerimiz Of kent Konseyi Başkanı İdris Kabahasanoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Hacıkerimoğlu ve Yüksel Yaşar'dır.Onların üstün gayret ve fedakarlıkları olmasa sonuç bu kadar güzel olmazdı. Demek ki bireysel çıkar değil şehrin çıkarıyla hareket edince, ekip çalışması olunca başarı ardından geliyor.

 

Çok şey mi istiyoruz yoksa?

 

Baştan şunu söyleyeyim ki benim kimseyle kişisel bir derdim yoktur, olmaz, olamaz da. Ama kendimiz için değil yaşadığımız şehir için doğru şeyler istemek yanlış olmasa gerekir. Bu şehre işi sadece İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü olan ve bu işi aşkla, bilgiyle yapacak kişiler gerekiyor. Daha önce de yazmıştım "Of'u Spor Şehri olarak hayal etmek" diye. Şimdi Voleybol gibi daha elit sayılabilecek bir turnuvaya 25 takım katılıyorsa bu şehrin böyle organizasyonlara ne kadar aç olduğunu gösteriyor. Bunu görmezlikten gelmek bu şehrin potansiyelini boşa harcamak olur.

Derdi gençlik olanın kafa yorması gereken gençliğe yönelik projeler olmalıdır. Bunu sağlamanın yolu da tüm bunları harekete geçirecek bir kurum olan sadece İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü diye bir kurumu harekete geçirmek olacaktır. İşi ehline verme düşüncesinde olanlara iyi bir fırsattır aslında sadece İlçe Gençlik Spor Müdürlüğüne işin ehli birini atamak. Yoksa bu şehir için bir İlçe Gençlik Spor Müdürü istemek çok şey istemek midir? Sözlerimi kimse bir yanlış bir yere çekmesin, ben taraf değilim sadece bu şehrin istikbali olan gençliğin gidişatından endişeliyim. Bunu engellemenin bir yolu da gençliği harekete geçirecek mekanizmanın harekete geçirilmesine oln inancımdır. Eğer bu yazıyı yazmamış olsaydım tarihe ve vicdanıma karşı sorumluluğumu yerine getirmemiş olurdum. Kalın sağlıcakla, Allaha emanet olun.

 

 

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24