Yeniden Merhaba

Üç yılı aşkın süredir gerek yerel gündem, gerekse ülke ve dünya gündemi hakkındaki fikirlerimizi değerli Of Havadis okurlarıyla paylaştığımız köşemizden ve dolayısıyla siz değerli okurlarımızdan yaklaşık üç aydır uzak kaldık. Özellikle iş hayatının ve bir süredir sürdürdüğümüz Akademik çalışmalarımızın yoğunluğu bu ayrılıktaki en önemli nedenler. Öncelikle tüm okurlarımızdan bu ayrılık nedeniyle özür dileyerek başlamak istiyorum.

 

Yazamadığımız süre boyunca ülkemiz ve dünyada çok önemli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Yanı başımızda Suriye’deki iç savaş hız kesmeden devam ederken, ölen Müslümanların sayısı yüz binlerle ifade edilecek boyutlara ulaştı. Aynı şekilde Mısır’da ve Irak’taki iç karışıklıklar tüm hızla devam ederken, birileri oyunları seyrediyor ölenlerse yine masum siviller oluyor.

 

Masum insanların öldüğü bir başka toplumsal gerçek de ülkemizdeki terör sorunundaki geçiş dönemi ise devam ediyor. Bir yıldır şehit haberi gelmeyişi olumlu karşılanırken sürecin devamında bizleri neyin beklediğinin henüz belli olmayışı ise endişelerin devam etmesine neden oluyor. Öte yandan istikrardan rahatsız olan bir takım çevreler ise terörün bitmesinden duydukları rahatsızlığı gizleyemiyor, tarafları kışkırtmak için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermekteler.

 

Hiç ihtiyacımız yokmuş gibi son üretilen gerginliğimiz de dershanelerin kapatılması özelinde hükümet-cemaat gerginliği. Dershanelerin kapatılması ifadesi tek başına sıkıntılı bir ifade olsa da eğitim sistemindeki yerinin ne olması gerektiği yeterince tartışılmalı ve bu konu nihayete erdirilmeli diye düşünmekteyim.

 

Öte yandan 30 Martta yapılacak yerel seçimler için ülke olarak seçim atmosferine girdik diyebiliriz. Partiler aday belirleme sürecinin sonuna yaklaşmış durumda. İktidar partisi AK Parti il bazında bütün adaylarını açıklarken, muhalefet partileri bu konuda biraz daha yavaş hareket ediyor. 2002 yılından beri iktidar koltuğunda oturan Ak Parti yereldeki iktidarını da devam ettirmek isterken, başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere iktidarı devirmek için en güçlü adayları belirlemek telaşında.

 

İlçemizde ise Meclis Üyeliğinden başkanlığa gelen Murat SARAL’ın aday adaylığı sürecindeki rakiplerinin çokluğu dikkat çekiyor. Sanki asıl yarış Ak Parti içinde yaşanıyor gibi bir görüntü var. Aday adayları demokrasi ve daha güçlü Of vurgusu yapıyorsa da aday belirlendikten sonraki tutumları daha inandırıcı olacak diye düşünüyorum. Bir önceki seçimin en güçlü ikinci partisi Saadet Partisi ise başkan adayını çoktan ilan etmiş ve seçimin startını vermiş durumda.

 

Değişen Büyükşehir Kanunu ve Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez seçimlere katılacak olması şüphesiz Of Belediye’sinin önemini daha da arttırmış durumda. Bu nedenle başkan olacak kişinin işi hem çok daha zor, hem daha kolay olacak. Kolay olacak; çünkü önceki dönemlere göre imkanları çok daha fazla olacak ve daha fazla hizmet edebilme imkanına sahip olacak. Daha zor olacak; çünkü hitap edeceği nüfus sayıca ve nitelik olarak da çok daha fazla olacak. Köylerin de ilçeye dahil olmasıyla birlikte hizmet sahası genişleyecek ve rutin belediyecilik hizmetlerinin kapsamı da bugüne göre çok daha ileri boyutlarda olması gerekecek.

 

Bu ve burada sayamadığımız ve ileriki yazılarımızda değinmeye devam edeceğimiz diğer ayrıntılar için Of Belediyesine vizyonu geniş, içinde Allah korkusu olan ve hizmet etme aşkıyla gecesini gündüzüne katacak ve bu özelliklerde bir ekibi kurabilecek olanı 30 Mart akşamında Of Belediye Başkanı görmek bütün Ofluların hakkı diye düşünüyorum. Konuyu seçime kadar irdelemeye devam etmeye çalışacağız.


YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24