Yangınlardaki sorumsuzluk nereye kadar?

Hatalarda şahsi ve genel boyutları vardır. Şahsi olarak yapıldığında hatanın cürmü kişinin kendisini ilgilendirir. Sonuçları itibariyle geneli ilgilendiren hatalarda sorumluluk da cezai müeyyide de büyük olur, olmalıdır. Bu vahim olayların hem manevi hem maddi hem sosyal ve kültürel boyutları vardır.

   

Gerek meteorolojiden gerekse diğer yetkililer tarafından orman yangınlarıyla ilgili  yapılan uyarılara dikkat edilmediği için bölgemizde son yılların en çok orman yangınlarının yaşandığı yılını yaşıyoruz. Daha senenin başı olmasına rağmen istatistiklerde en çok yangınların yaşandığı yıl olmuştur bu yıl. Burada en büyük sorumluluk sorumsuz insanımızdadır.

Belediye hoparlörlerinden olsun cami hoparlörlerinden olsun sık sık yangınlarla alakalı anons yapılarak çaylık ve ormanlık alanlarda ateş yakılmaması tenbih edilmiştir. Bu uyarılara aldırış etmeyen sorumsuzca davranan vatandaşlarımız ateş yakmaya devam etmiş onca orman ve ormanlık alan yanarak çevreye büyük zararlar verilmiştir. Bu arada aynı anda bölgemizde meydana gelen yangınlara yetişmek için itfaiye ekiplerinin canhıraş gayretleri de itfaiye ekiplerini çaresiz bırakmıştır.  Arazinin engebeli olması orman yangınlarına müdahaleyi de güçleştirmiştir.

Onca uyarıya rağmen dediğim dedik çaldığım düdük diyerek başına buyruk davranan yangınlara sebep olan insanlar bunun bir sonucunun olduğunu görmesi gerekir.  Yangınların üstü örtülmemeli, yangınları çıkaranlar caydırıcı cezai müeyyidelere çarptırılmalıdır. Üstünü örtmeyle, göz kapamayla yapılacak iş ve işlemler bu yangınların önünü kesmeyecektir. Aksine bundan sonra da yangınları devam ettirecektir. İzan ve insaf sahibi her vatandaşın çevresine ve insanlığa karşı sorumlu davranmalıdır. Bir de bu yangınlar kul hakkı olarak değerlendirilemez mi?

MAŞAALLAH OF HAVADİS 700. SAYIYI DA GÖRDÜ

Son söz olarak da bu hafta Of Havadis Gazetemiz 700. Sayısını çıkarıyor. Bu önemli olayı tebrik ediyorum. Dile kolay Of Havadis tam 700 sayıdır yıkılmadan ayakta varlık mücadelesini sürdürüyor. Of’ta yaşanan; sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, spor gibi olayları kayıt atına alarak hem bugüne hizmet veriyor hem de  gelecek kuşaklara bir nevi arşiv imkanı sunuyor. Maddi ve manevi büyük fedakarlıklarla 700. Sayısını basması gerçekten alkışlanacak bir olaydır. Nüfusu küçük ama nüfuzu büyük şehrin gazetesi olan Of Havadis Gazetesi şehrin nüfuzundan faydalanamadan bu zamana kadar hala dimdik ayakta olması alkışlanacak bir başarı hikayesidir. Kuruluşundan bu ana kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Burada en büyük tebriki tabi ki Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar bey hak ediyor. Gazetenin maddi ve manevi sıkıntılarına göğüs gererek gazetenin 700. sayısına ulaşmasını sağladı. Of’un en önemli değerlerinden biri olan Of Havadis Gazetesinin desteklenmesi şehrin desteklenmesi olduğuna inanıyorum. Of için mangalda kül bırakmayanlar biraz destek olsalar çok daha güzellikler yaşanacağını düşünüyorum. Rabbim sağlık, sıhhat verirse bizler aynı inanç, gayret ve fedakarlıkla gazetemizi sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Daha nice 700. sayılara ulaşmak dileğiyle sen çok yaşa Of Havadis!

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24