Yaş çayın fiyatı 6 lira 70 kuruş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını ise 30 kuruşa çıkarıyoruz." dedi.

Yaş çayın fiyatı 6 lira 70 kuruş

Rize Artvin Havalimanı açılışı için Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay alım fiyatını da açıkladı.

Erdoğan, Trabzon'dan bu tarafa olan bölgenin en önemli gelir kaynağının çay üretimi olduğunu belirterek 2022 yılı yaş çay alım fiyatlarını paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl yaş çay alım fiyatı kilogramda 3,87 liraydı. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyatı yüzde 73'ün üzerinde bir artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme fiyatını da yüzde 130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıkarıyoruz. Böylece üreticilerimiz çaylarını geçen yıla göre desteklemeyle birlikte ortalaması yüzde 75'e gelen bir artışla kilogramı 7 liradan fabrikaya verebilecek. Yeni yaş çay alım fiyatımızın bölgemize ve hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum.

Bir müjde de İkizdere ve Çamlıhemşinli çay üreticilerine vermek istiyorum. Günde 100'er ton kapasiteye sahip 5 binin üzerinde üreticimize hizmet verecek İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikalarının inşaatları şu anda projelendirildi. Bu fabrikalarımız inşallah önümüzdeki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacak. Yeni çay fabrikalarımızın da hayırlı olmasını diliyorum.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan Saral
İhsan Saral - 2 yıl Önce

Enflasyonun resmi rakamlara göre %70, ENAG'A göre de %150 açıklandığı bir dönemde yaş çaya verilen %73'lük artış uygun olmadı.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24