Seçim Hükümeti kuruldu

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmaları sonuç vermeyince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Seçim Hükümeti kuruldu.

Seçim Hükümeti kuruldu
HABERİN GALERİSİ
Seçim Hükümeti kuruldu

Seçim Hükümeti kuruldu

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25.dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ardından anayasal süreçte hükümetin kurulamamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım 2015 Pazar günü seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

 

Seçimlerin yenilenmesine karar vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa gereği seçim hükümetini kurmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu görevlendirdi.

 

Anayasa gereği Mecliste grubu bulunan partilerin milletvekillerine bakanlık teklifi götüren Başbakan Davutoğlu, CHP’den 5, MHP ve HDP’den 3’er isme bakanlık teklif etti.

 

MHP’den bir ve HDP’den iki ismin teklifi kabul etmesinin ardından bağımsız isimlere teklif götüren Davutoğlu, kabineyi hazırlayarak Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kabineyi sundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaklaşık 1 saat 15 dakika süren toplantının ardından kabineyi onayladı. 


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımız, söz konusu kabulde, Başbakan Sayın Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nu onaylamış bulunmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kritik görüşme sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'ne geçerek Bakanlar Kurulunu açıkladı.

 

İŞTE SEÇİM HÜKÜMETİ KABİNESİ;

Başbakan Ahmet Davutoğlu

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş (MHP)

Adalet Bakanı Kenan İpek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan
Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca (HDP)
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı
İçişleri Bakanı Selami Altınok

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan (HDP)
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin

 

BAKANLIK TEKLİFİNİ KİMLER REDDETTİ?
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Anayasa'nın 114. maddesi gereğince kurulacak Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklifinde bulunduğu milletvekillerinden Tuğrul Türkeş, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'nın daveti kabul ettiklerini yazılı olarak ilettiği bildirildi.

 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun, Anayasa'nın 114. maddesi gereğince kurulacak Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklifine yanıt verilmesi için süre saat 18.00'de sona erdi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla gönderilen mektuba, Tuğrul Türkeş ile HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, "Bakanlık teklifini kabul ettikleri"ne dair yanıtı yazılı olarak Başbakanlığa bildirdi.

 

CHP'li Gülsün Bilgehan ve İlhan Kesici'den mektuba yanıt gelmezken CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak, Deniz Baykal ve Tekin Bingöl, MHP milletvekilleri Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener, HDP'den ise İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in "daveti kabul etmediği" ne dair yazılı yanıt verdiği öğrenildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24