Oflu olduğuna göre yeşili sevmen lazım

Antalya'daki Phaselis Tüneli'nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Karaismailoğlu'na "Yeşili severim biliyorsun, sen de Oflu olduğuna göre yeşili sevmen lazım" ifadelerini kullandı.

Oflu olduğuna göre yeşili sevmen lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı törenle turizm cenneti Antalya'nın ulaşımını kolaylaştıracak Phaselis Tüneli'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sırasında tünelin etrafını da gözlemleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslendi.

Erdoğan, "Yeşilleri biraz daha artırırsak çok daha güzel olacak" sözleriyle bölgede daha çok yeşil alan görmek istediğini söyledi.

"Yeşili severim bilirsin..."

Bakan Karaismailoğlu'ndan gelen "Tamam Sayın Cumhurbaşkanım" yanıtı üzerine sözlerini devam ettiren Erdoğan, "Yeşili severim biliyorsun, sen de Oflu olduğuna göre yeşili sevmen lazım. Antalya yeşil, ona göre" ifadelerini kullandı.

"Bu tünel ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak"

Öte yandan Erdoğan, tünelin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, Akdeniz sahil yolu üzerindeki bu tünelin Antalya'nın batısındaki ilçeleriyle ulaşımına büyük kolaylık sağlayacağını, böylece Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan gibi ilçelerin Antalya şehir merkezi ile irtibatının daha hızlı ve güvenli hale geleceğini söyledi.

Aynı şekilde ülkenin en önemli sebze yetiştirme merkezlerinden olan bu bölgeden yola çıkan ürünlerin kolayca diğer şehirlere ulaşabileceğini aktaran Erdoğan, "Bu tünel sadece vakit ve akaryakıt tasarrufuyla ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlayacaktır." diye konuştu.

"Dört bir yanımız tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donatıldı"

Tünelin inşasında emeği geçenleri tebrik eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma hamlesi sayesinde şehirlerimizin her biri Cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamının 5 katı, 10 katı hizmetlere kavuşmuştur. Eser ve hizmet siyasetimizin en somut ve en iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırma gelmektedir. Ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, otoyollarla, yeni inşa ettiğimiz ve baştan sona yenilediğimiz tren hatlarıyla, havalimanlarıyla donattık. Geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz Ulaştırma ve Haberleşme 2053 Vizyonu ile tüm bu alanlarda ülkemizi önümüzdeki 30 yılda çıkartacağımız seviyeyi de milletimizle paylaştık.

"Diğer ülkelerin beceremeyeceği işleri başardık"

Salgın ve savaş krizlerinin ortasında yatırımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızı, geçtiğimiz 20 yılın ürünü işte bu altyapıya borçluyuz. Diğer ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamayacakları işleri biz çoktan bitirdik ve gözümüzü daha büyük hedeflere diktik. Altyapıları eskiyen, köhneyen, yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek, çoğu alanda da onları geçecek imkanlara sahibiz. Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmekte kararlıyız."

"2023 vizyonumuza sarılırsak önümüzde duracak güç olamaz"

"Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle bugün yaşadığımız sıkıntıları önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye'nin bedeli olarak görüyoruz." diyen Erdoğan, en büyük güçlerinin Türk milletinin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun altını çizdi. Erdoğan, "Şayet bu uhuvvet iklimini kimsenin bozmasına müsaade etmez, hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak, Allah'ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur." dedi.

"Fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısı"

Bu hakikatlerin sadece kendilerinin değil, rakiplerin de farkında olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye'ye mahsus gibi göstermeye çalışanların özellikle niyeti, milletin derdini dile getirmek değil küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır. Altını çizerek tekrarlıyorum; enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir."

Enflasyon mesajı: Önümüzde engel kalmayacak

Erdoğan, Türk milletine şu çağrıda bulundu:

"Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır."

Erdoğan, sözlerini, ramazan-ı şerifin mübarek olmasını dileyerek sonlandırdı.

Kaynak: Ensonhaber

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24