Oflu Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz darbeye direndi

15 Temmuz Cuma Günü akşam saatlerinde başlayan Darbe Kalkışmasında rehin alınan Oflu Hemşerimiz Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz bildiriyi imzalamadı.

Oflu Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz darbeye direndi

15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde başlayan Darbe Kalkışmasında rehin alınan komutanlardan biri de Oflu Hemşerimiz Ege Hava Sahası Komutanı Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz oldu.

 

İstanbul Moda’daki Deniz Kulübünde düzenlenen Eskişehir Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğününe katılan Küçükakyüz, düğünü basan darbeci subaylar tarafından kaçırıldı.

 

Düğün alanına 5 helikopterle birlikte gelen darbeci askerler, açtıkları ateşin ardından düğüne katılan diğer üst düzey komutanlarla birlikte Oflu Hemşerimiz Küçükakyüz’ü de ellerini bağlayıp yüzlerini de bandajlayarak helikoptere bindirerek İstanbul’da bir Kışla’ya götürdüler.

 

Burada işkence gören Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar gibi boğazı kemerle sıkılan ve darp edilen Küçükakyüz ve diğer komutanların, darbeci komutanlar tarafından Darbe Bildirisine imza atması istendi.

 

Millete ve vatana ihanet edemeyeceklerini belirten Küçükakyüz ve diğer komutanlar, canları pahasına bildiriyi imzalamayı reddetti.

 

17 Temmuz’da akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla kurtarılan Küçükakyüz ve diğer komutanlar, hemen görevlerinin başına döndüler.

 

Of’un gururu Ege Hava Sahası Komutanı olan Korgeneral Hasan Küçükakyüz paşa da İzmir’e giderek görevine başladı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 8 yıl Önce

SAYIN KOMUTAN ÇOK GEÇMİŞ OLSUN .

ŞEVKET BULUTOĞLU
ŞEVKET BULUTOĞLU - 8 yıl Önce

KOMUTANIMIZI TEBRİK EDİYOR VE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM..ALLAH SAYILARINI ARTIRSIN İNŞAALLAH

HASAN AKYÜZ
HASAN AKYÜZ - 8 yıl Önce

O DEĞERLİ KOMUTANLAR BÜTÜN TÜRKİYE'NİN GURURU OLMAYA DEVAM EDİYORLAR,ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN.HASAN KÜÇÜKAKYÜZ PAŞAMIZA BİR KEZ DAHA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24