Karaismailoğlu Rize Havalimanını engelli vatandaşlarla test etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize –Artvin Havalimanı açılışı öncesinde havalimanını engelli vatandaşlarla birlikte test etti.

Karaismailoğlu Rize Havalimanını engelli vatandaşlarla test etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılışı öncesinde Rize –Artvin Havalimanını engelli vatandaşlarla birlikte gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu; “Rize-Artvin Havalimanı pek çok yönüyle bir havalimanı olmanın ötesindedir; Türkiye’nin aydınlık geleceğinin en önemli nişanelerinden biridir. Eşsiz mimarisi ve ileri mühendislik teknolojileriyle hayata geçirdiğimiz havalimanımız, yılda 3 milyon yolcu kapasitesinde, 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin metrekare kapalı alanı bulunan muazzam bir yapı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, Türkiye’ye ve millete bir eser daha kazandıracakları için gururlu olduklarını söyledi.

HER ALANDA HEPİMİZİN ÖNCELİĞİ ARTIK HIZDIR

“Bugün havayolu ulaşımı; yalnızca mesafeleri kısaltmıyor. Yalnızca turizmi, ticareti canlandırmıyor. Kültürel birlikteliği, alışverişi ve halklar arası iletişimi de mümkün kılıyor. Farklı toplumlar arasında dostluk köprüleri kuruyor” diyen Karaismailoğlu, o nedenle dünyanın hem sosyal hem de ekonomik refahı için stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Karaismailoğlu, “Öyle bir çağda yaşıyoruz ki; ihtiyacımız ister eğitim olsun, ister tedarik…Her alanda hepimizin önceliği artık hızdır. Hal böyleyken havacılığın geliştirilmesi ve uluslararası alandaki ülkemizin konumunun güçlendirilmesi, halkını, milletini en iyisine en hızlı biçimde ulaştırmak isteyen tüm devletlerin ana gündemi oldu. Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak havacılık sektöründe faaliyet gösteren bağlı ve ilgili kuruluşlarımızla son 20 yılda büyük ve önemli gelişmeler kaydettik. Türk sivil havacılığı, gerçekleştirdiğimiz uygulama, politika ve düzenlemelerle küresel bir güç haline geldi. İç hat yolcu taşımacılığını rekabete açmamız, sektör açısından bir milattır. ‘Havayolu halkın yolu olacak’, ‘her vatandaşımız uçağa binecek’ hedefiyle başlattığımız politika ve uygulamalarla sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Bir yandan havacılık alanında dünyada olup bitenleri yakından takip ettik. Diğer yandan mega projeleri, altyapı ve üstyapı yatırımlarını hayata geçirdik” diye konuştu.

HAVAYOLU SEKTÖRÜNE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIM 147 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

AK Parti hükümetleri döneminde havayolu sektörüne gerçekleştirilen yatırımın 147 milyar lirayı aştığına dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’yi baştanbaşa, çağın ihtiyaçlarına cevap veren yeni havalimanlarıyla donattıklarını kaydetti. Mevcut havalimanlarını da tepeden tırnağa yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“2003 yılında 26 olan aktif havalimanı sayımızı, 25 Mart’ta açtığımız yeni Tokat Havalimanı ile 57’ye yükselttik. Rize–Artvin Havalimanımız ile bu sayıyı 58’e yükseltiyoruz. 3 milyon metrekare alanda inşa etiğimiz Rize-Artvin Havalimanımız, Ordu-Giresun Havalimanı ardından Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2’inci havalimanımız oldu. Bu eserimiz, Türkiye adına ekonomik bir değer olmanın ötesinde; mühendislik kabiliyetlerimizin dünya çapında olduğunun somut bir örneği. Havalimanımızın tüm imalatlarını başarıyla tamamladık. 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pisti ile bölgenin havayolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak bir yapı inşa etmenin memnuniyetini taşıyoruz. Eşsiz mimarisi ve ileri mühendislik teknolojileriyle hayata geçirdiğimiz havalimanımız, yılda 3 milyon yolcu kapasitesinde, 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin metrekare kapalı alanı bulunan muazzam bir yapıdan bahsediyoruz. Bölgenin kültürel ögelerinden izler taşıyan havalimanında yöresel mimarinin yansıtıldığı terminal binası ile 36 metre yüksekliğinde, çay bardağı formundan esinlenilen kule inşa ettik. Gövdesi aydınlatılan kulemiz bölgenin siluetine ayrı bir canlılık katacak. Teknik ve yapım özellikleri ile dünyada sayılı örnekleri arasındaki yerini alacak Rize-Artvin Havalimanımızın peyzaj çalışmaları için de önemli adımlar attık. Yaklaşık 19 futbol sahası büyüklüğünde, yani 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip havalimanımızın 49 bin metrekaresini, Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu olan bin 453 ağaçla yeşillendirdik. Rize çayını tüm dünyaya tanıtmak, çayın bahçeden bardağa yolculuğunu, bölgedeki tarihi ve etkileri ile birlikte anlatmak üzere Çay Müzesi’ne ve sanatsal objelere Havalimanı’mızda yer verdik. Ayrıca, Havalimanımız 448 araç kapasiteli otoparka da sahip.”

KULLANICI DOSTU MOBİL UYGULAMALARIMIZIN İLK ETABINI DA BU YIL İÇİNDE SUNACAĞIZ

10-16 Mayıs tarihlerinde “Engelliler Haftası” olduğunu belirten Karaismailoğlu, her yıl dünyada ve Türkiye’de toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak için bir vesile olarak değerlendirildiğini kaydetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini ve geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak adına hepimiz hassasiyet göstermeliyiz. Yeryüzündeki tüm insanların aslında bir engelli adayı olarak yaşamını sürdürdüğünü unutmamalıyız. Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak, hayata katılımlarını teşvik etmek için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Farklı ihtiyaçlara sahip tüm vatandaşlarımızın, kendilerine uygun tasarlanmış hizmetlere ve erişilebilirlik olanaklarına sahip olması için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın seyahatlerinin planlanmasından bilet alımına, araca binip, rahat ve konforlu seyahat etmelerine ve seyahat sonunda evlerine rahatça dönmelerine yönelik ‘Turuncu Masa Hizmet Noktası’ uygulamalarını başlattık. ‘Her adımda farklılıkları ortadan kaldıran bir ulaşım ağı oluşturmak’ vizyonu ile hareket ediyoruz. Kullanıcı dostu mobil uygulamalarımızın ilk etabını da bu yıl içinde sunacağız. Projemiz; seyahat planlaması, biletleme, canlı destek modülü ile hareket kabiliyeti sınırlı bireylerin ulaşım sürecine yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak mobil bir uygulama olacak” ifadelerini kullandı.

‘NEREDE BU DEVLET’ DİYE FERYAT EDİLEN GÜNLER ÇOK GERİDE KALDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen havalimanlarının tümünün ‘Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nı engelli arkadaşlarla gezdiklerini, başka bir deyişle test ettiklerini söyledi. “Havalimanımızda herhangi bir engelle karşılaşmadan ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla gereken tüm çalışmaların yapıldığına hep beraber şahit olduk” diyen Karaismailoğlu, 20 yılda hayata geçirilen yatırımlarla Türkiye’nin 100 yıl ileriye taşındığının altını çizdi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Bunun özgüveni ve milletimizin teveccühünün yanımızda olmasının verdiği güçle, çalışmalarımıza azimle devam ediyoruz. Hamdolsun, bizi iktidara taşıyan da 20 yıldır sahiplenerek orada tutan da milletimizdir. Biz bu sevgiyi vatanın her köşesine götürdüğümüz hizmetlerimizle sağladık. ‘Nerede bu devlet’ diye feryat edilen günler çok geride kaldı. Bundan sonra da bu birliğimizi bozamazlar. Kirli siyaset yapıyor, yalan ve iftiralarla beslenen çirkin bir politika izliyorlar. Proje yok, eser yok, hizmet yok; ‘Çamur at, izi kalsın’ bildikleri tek siyaset. Milletimiz, ‘Suyu getirenle, testiyi kıranı’ gayet iyi biliyor. İşte bu; 20 yılda verdiği her sözü tutmuş, milletini için aşkla çalışan, hizmet, refah, kalkınma, adalet deyince güven duyulan bir iktidarın başarısıdır. Millet hizmet bekler, boş laf değil. Milletimizin hizmetine sunduğumuz, halkımızın hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini artıran hizmetlerimiz ile milletimizin bize olan güvenini perçinledik” diye konuştu.

HİZMET VE ESER SİYASETİMİZ DEVAM EDECEK, SIRADA DAHA PEK ÇOK AÇILIŞ VAR

Sadece son 2 ayda Türk mühendisliğinin gurur projelerinden olan, dünyanın en uzun asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 4 yıl gibi kısa sürede hızla tamamlandığını, millette sunulduğunu dile getiren Karaismailoğlu, hemen peşinden Tokat’ı, havalimanı ile buluşturduklarını kaydetti. Ondan 1 hafta sonra, 16 ilin geçiş güzergahına hizmet veren Malatya Çevre Yolu’nu açtıklarını, transit yolu şehir dışına taşıdıklarını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Antalya’da Phaselis Tüneli’yle Antalya-Kemer arasını 4 kilometre kısaltıldığını, güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanını vatandaşlara sunulduğunu belirtti. Kırklareli’nde Pınarhisar ve Çakıllı çevre yollarının açılışını da yaptıklarını anımsatan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Hizmet ve eser siyasetimiz devam edecek, sırada daha pek çok açılış var. Yarın muhteşem eserlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile açılışını yapacağımız Rize-Artvin Havalimanı pek çok yönüyle bir havalimanı olmanın ötesindedir; Türkiye’nin aydınlık geleceğinin en önemli nişanelerinden biridir. Mühendislik ve tasarım açısından eşsiz bir proje olan Rize-Artvin Havalimanı, Doğu Karadeniz bölgesi başta olmak üzere ülkemiz turizmine, ticaretine, üretimine sağlayacağı katkılarla, milletimize, çevreye, ülke ekonomisine hizmet edecek muhteşem bir eserdir. Doğu Karadeniz, Kafkas ülkeleri ve Orta Doğu ülkeleri arasındaki potansiyel trafikten kaynaklanacak taşımacılık zincirinin aktarma merkezi olacak. Havalimanı’mız bölgemizi; Türkiye’mizin de ötesinde, Karadeniz’e kıyısı olan tüm ülkelere ve Asya ile Avrupa arasındaki en önemli ticaret merkezlerinden biri yapacak. Rize kazanacak, Artvin Kazanacak, Karadeniz kazanacak, ülkemiz kazanacak. Havalimanımızın ülkemizde ve dünyada yeni atılımlara ilham vereceğine yürekten inanıyorum.”

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24