Kamu, STK Uyum Buluşmaları’nın İlki Karadeniz’de

İçişleri Bakanlığı göç idaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kamu, STK Uyum Buluşmaları” nın ilki dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle çevrim içi gerçekleştirildi.

Kamu, STK Uyum Buluşmaları’nın İlki Karadeniz’de

İçişleri Bakanlığı göç idaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Kamu, STK Uyum Buluşmaları” nın ilki 30 Kasım 2020 tarihinde dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle çevrim içi gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından kamunun ulaşamadığı alanlarda tamamlayıcı çalışmaların yapılması ve yerel düzeyde farklılık gösteren değişkenlerin takip edilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren STK’ların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik; Genel Müdür Yardımcımız Ramazan Seçilmiş, BMMYK Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Mehmet Fatih Günay’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdür Yardımcımız Ramazan Seçilmiş: “Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda göç ve uyum alanlarında faaliyet gösteren ya da çalışmalar yürüten başta akademisyenler olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler ve diğer kamu ve kurum kuruluşlarıyla eşgüdüm içerisinde bir uyum sürecini hayata geçirmekteyiz. Sizlerle birlikte yer aldığımız Karadeniz Bölgesi Kamu ve STK Uyum buluşmalarında da bizlere sağlayacağı kıymetli katkıların farkında olduğumuzu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

BMMYK Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp: “Ulusal Sivil Toplum kuruluşlarından, yerel halk tabanındaki kuruluşlara kadar birçok sivil toplum aktörü Türkiye’nin mültecilere yönelik çalışmalarında kritik bir rol oynamış ve oynamaya devam etmektedir. STK’lar sahada ilgili kişilere daha yakındır. Özellikle yerel kuruluşlar Türkiye’de mültecilere yönelik çalışmalarda dayanışmanın, çeşitliliğin ve bütünleyiciliğin simgesi konumundadır.” dedi.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Mehmet Fatih Günay: “Özellikle Suriyeli krizine yönelik faaliyet gösteren 46 tane yabancı sivil toplum kuruluşu bulunmaktadır” ifadesinde bulundu.

Etkinliğin ikinci kısmında Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu sivil toplum kuruluşlarına seslenerek: “Türkiye’de göç alanında yapılan çalışmaların en önemli paydaşlarından birisi ise şüphesiz sivil toplum kuruluşlarımızdır. Yürütülen ve planlanan faaliyetlerde geniş etki alanlarına sahip yerel ve ulusal düzeyde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği sağlanması büyük bir önem arz etmektedir. Kamu temsilcileri olarak bizlerin sizlerle beraber yapmış olduğu gönül birliği göç ve uyum alanında son derece önemli bir konudur.” dedi.

Program kapsamında Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu moderatörlüğünde soru cevap oturumu gerçekleştirildi.

Programa ayrıca Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Topum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Kızılay yöneticileri ve birim amirleri ile yabancılara yönelik çalışmalar yürüten Karadeniz Bölgesindeki sivil toplum kuruluşları katıldı.

Programda, yabancıların toplumsal uyum süreçlerine ilişkin konular değerlendirilirken, STK’lar eliyle yürütülen uyum faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmelere ve uyum politikalarına ilişkin STK’ların tavsiyelere de yer verildi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24