Hırvatistan gazeteci heyeti Türkiye’de

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) işbirliğiyle düzenlenen program kapsamında Hırvatistan’dan 7 kişilik basın heyeti Ankara, Gaziantep ve İstanbul’da misafir edildi.

Hırvatistan gazeteci heyeti Türkiye’de

Gazeteci Heyetleri Programı’nın 11’nci konuğu olan Hırvatistan Gazeteci Heyeti, program kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret etti. Türkiye’nin dış politikası ve Türkiye - Hırvatistan ilişkileri hakkında bilgi alan heyet daha sonra BYEGM’yi ziyaret ederek Genel Müdür Sayın Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Haşimi, Hırvatistanlı gazetecilerle yaptığı görüşmede Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci kapsamında iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye’nin Suriyelilere yönelik yardımlarına da değinen Haşimi, konuk heyetin Gaziantep gideceğini ve Suriyelilerin misafir edildiği geçici barınma merkezlerinde yürütülen faaliyetleri yerinde görme imkânı yakalayacağını söyledi. 

 

Program, T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaretleriyle devam edecek. Ankara programının ardından Gaziantep’e gidecek olan heyet Nizip Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek Suriyeli misafirlerle bir araya gelecek. Hırvatistan Gazeteci Heyeti Programı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul’un çeşitli tarihi ve turistlik mekânlarının ziyaretleriyle sona erecek.

 

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Libya, Bahreyn ve Latin Amerika’dan gazeteciler Türkiye’de ağırlanmıştı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24