Çaykur'un selden etkilenen fabrikaları devreye girdi

Rize ve Artvin'de yaşanan sel afetlerinde etkilenen Çaykur'un fabrikaları yapılan çalışmalar sonucu devreye alındı.

Çaykur'un selden etkilenen fabrikaları devreye girdi

Rize ve Artvin'de yaşanan sel afetlerinde etkilenen Çaykur'un fabrikaları yapılan çalışmalar sonucu devreye alındı. Selde fabrikalarda üretimin aksamasına rağmen Çaykur, diğer fabrikalarını devreye sokarak aktarma yöntemiyle çay alım ve işlenmesinde aksama yaşanmasının önüne geçmiş oldu.

2'inci sürgün yaş çay alımlarını tam kapasite sürdürüyor. 1'inci sürgünde tarihinin en fazla yaş çay alımını gerçekleştiren Çaykur, ikinci sürgüne de hazırlıklı girdi. Tam kapasite çalışan fabrikalarda üretim aksamadan sürüyor. Rize ve Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlarda Çaykur'a ait Büyükköy, Ambarlık ve Arhavi Çay Fabrikaları da etkilenmişti. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ekibinin sıkı koordinesi ile sürdürülen çalışmalarla fabrikalar yeniden üretime alındı. Selde fabrikalarda üretimin aksamasına rağmen Çaykur, diğer fabrikalarını devreye sokarak aktarma yöntemiyle çay alım ve işlenmesinde aksama yaşanmasının önüne geçmiş oldu.

GENEL MÜDÜRDEN SIKI DENETİM

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 1'inci sürgünde olduğu gibi beraberinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte fabrika ve alım yerlerini denetlemeyi sürdürüyor. Alım ve üretimin aksamadan tam kapasite sürdürülmesi için çalışma yürüten Genel Müdür ve ekibi erken saatlerden itibaren Rize, Trabzon ve Artvin’de denetimlerini sürdürüyor.

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, bölgede yaşanan sel afetinde devletin tüm kurumlarının yaraları sarmak için çalışma yürüttüğünü belirterek "Bu vesile ile selde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, kayıp vatandaşlarımızın bir an önce bulunmasını temenni ediyorum. Üreticilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 11:41

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24