Bürokratlara yalvarıyorum, yatırımcılara yardımcı olun

Bakan Bayraktar, Trabzon Valiliği'ndeki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Yatırım olmadan olmaz. Bürokrat arkadaşlardan rica ediyorum, yalvarıyorum. Yatırımcılara yardımcı olun. Trabzon'a yatırım gelsin. Bu çark Başka türlü dönmez” dedi

Bürokratlara yalvarıyorum, yatırımcılara yardımcı olun

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Demokratik ülkelerde, demokrasilerde kalkınmanın köprüsü, tetikleyicisi bürokrasidir. Bürokrasi olmazsa, bürokrasi eğer kalkınmaya, yatırıma, özel sektöre hizmet etmezse o ülke kalkınamaz" dedi.

 

Trabzon'un marka değerinin artırılması için fotoğrafının güzelleşmesi gerektiğini belirten Bakan Bayraktar, sadece kentsel dönüşüm projeleri için Trabzon'a 400 milyon lira harcandığını ifade ederek, "Ne olursa olsun mutlaka yatırım, sanayi argümanlarının Trabzon'a getirilmesi lazım. Sizden kardeş olarak bir şey rica ediyorum. Şöyle, bize 7, 10, 15 milyon dolarlık yatırım yapabileceğimiz hayvancılık, alçıpan, pomza, gazbeton, ağaç işlemeye yönelik bir iş varsa böyle yatırımcılarla ben konuşuyorum, bunları buraya getirebiliriz" diye konuştu.

 

Bürokratlara seslenen Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:

''Yatırım olmadan olmaz. Bürokrat arkadaşlardan rica ediyorum, yalvarıyorum. Yatırımcılara yardımcı olun. Trabzon'a yatırım gelsin. Başka çark dönmez. Taşıma suyla değirmen dönmez. Trabzon'un geliri yüksek gözüküyor niye, dışarıdaki insanlar gelip burada yazın para harcıyordu ondan ama bu devamlı olmaz. Millet artık rahatını düşünüyor. 
Demokratik ülkelerde, demokrasilerde kalkınmanın köprüsü, tetikleyicisi bürokrasidir. Bürokrasi olmazsa, bürokrasi eğer kalkınmaya, yatırama, özel sektöre hizmet etmezse o ülke kalkınamaz. Tabi ki denetleyerek. Denetimi devlet bürokrat eliyle yapar ama bunu yaparken kolaylaştırarak, yardım ederek, yatırımın önünü açarak, özel sektörün önünü açarak yapmak durumunda."

-Bürokratlara Güney Kore örneği 

Bakan Bayraktar, bürokratların çalışmalarında biraz daha gayretli olması gerektiğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bürokratlar biraz daha gayret edip 'ne yapabiliriz' demeli. Bugün Güney Kore dünyada mucize yaratmıştır. Sıkışık bir durumda, toprağı çok az, nüfusu çok fazla, dünyanın bir köşesinde, ihraç edecek madeni yok, yeraltı zenginlikleri yok. Kişi başına milli geliri 35 bin dolar. Kentsel dönüşüm problemini, kaçak yapılaşma meselesini halletmiş. Hatta Kuzey Kore ile devamlı hırlaşıyorlar. Buna rağmen nasıl yaptı bu mucizeyi. Sloganlarından bir tanesi şu 'herkesin bulunduğu noktada yapacağı çok şey var'. Yok benim yerim dar, yok benim yetkim az, yok benim çubuğumun boyu kısa bu bahanelerle olmaz. Öpmeye niyeti olmayan adam 'dudağın nerede' diye sorar. Onun için herkesin bulunduğu noktada yapacağı çok şey var." İfadelerini kullandı.

 

Kentteki diğer çalışmalara da değinen Bakan Bayraktar, demir yolunun mutlaka Trabzon'a gelmesi, kent merkezi ile Akçaabat'ta iki kampüsü olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin de 2 rektörlük olması gerektiğini, böylece kente gelecek öğrenci sayısının 80 bine çıkacağını ifade etti.

 

Toplantıya, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile çeşitli kurumların yetkilileri katıldı.

 

Bakan Bayraktar toplantının ardından Trabzonspor Kulübünü ziyaret etti.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24