Bakan Soylu’dan ilaç ve kadro açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında 31 Mart'ta sona erecek ilaç temini protokolüyle ilgili Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile açıklamalara bulundu.

Bakan Soylu’dan ilaç ve kadro açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında 31 Mart'ta sona erecek ilaç temini protokolüyle ilgili olarak, "Onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.

 

Soylu, SGK'da düzenlenen Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Bir basın mensubunun SGK ile eczaneler arasındaki sözleşmenin 31 Mart'ta sona ereceğini anımsatarak, yeni sözleşmenin ne zaman imzalanacağını yönündeki sorusu üzerine Soylu, şu yanıtı verdi:

 

31 MART’TA BİR ARAYA GELECEĞİZ
"24 bin 700 eczacı ile Türkiye Eczacılar Birliği üzerinden bir protokolümüz söz konusu. Bu protokol çeşitli dönemler içerisinde karşılıklı bir araya gelip değerlendirmeler yapıp ihtiyaçlar göz önüne alınarak bir şekilde imzalanarak devam eder. Yaklaşık 3'er aylık, 4'er aylık periyotlarda üç dönemdir bunu uzatıyoruz. Uzatmamızın birinci sebebi seçim. İkinci sebebi, özellikle bu dönem içerisinde seçimin bu 7 Haziran ve 1 Kasım'da devam etmesi. Üçüncü uzatmanın nedeni ise bütçenin henüz belli olmamasıydı. Türk Eczacılar Birliğimizde, eczacılarımız da büyük bir olgunluk gösterdiler. Üç dönemdir üçer aylık, dörder aylık periyotlarda bunu uzattık. 31 Mart'ta protokol imzalamak üzere bir araya geleceğiz. Bir aydır bu görüşmelerimiz devam ediyor. Bir taraftan eczacı odalarının il temsilcileri ile görüştük. Birçok kez Türk Eczacılar Birliği Başkanımız ile görüştük. Talepleri var. Bu talepleri konusunda değerlendirmeleri yaptık."


Soylu, son olarak 205 eczacı ile SGK'da bir araya geldiklerini ve burada karşılıklı talepleri görüştüklerini belirterek, şöyle konuştu:


"Görüştük, yarın tekrar Eczacılar Birliği ile konuşacağız, tartışacağız. Eczacılarımızın bizi de anlayışla karşılayarak şunu özellikle bilmesini istiyoruz. Çok önemli bir dönem içerinde geçiyoruz. Bütçemizin kısıtları söz konusu. Bu bütçe içerisinde hareket kabiliyetimiz söz konusu. Bütün bu bütçe dengeleri içerisinde Ekonomik Koordinasyon Kurulumuzda yaptığımız bütün tartışmalar ve değerlendirmelerden böyle bir sonuç çıktı. Ama yarın eczacılarımızla bir araya geleceğiz. Bir problem yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim, bu protokolün imzalanıp devam etmesi konusunda bir irademiz söz konusu. Onlarda aynı şekilde düşünüyor. Çok makul bir çalışma dönemi geçirdik. Makul bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. 24 bin 700 eczacıyla bugün sağlık hizmeti memnuniyeti en üst düzeye çıkartmak konusunda paydaş şekilde çalışıyoruz. Bunun daha iyi noktalara çıkartmak istiyoruz. Halkımız da bundan memnun. Elbetteki bütün bir değerlendirmeler içerisinde onların talepleri var, bizim de bazı kısıtlarımız var ama bir noktada uzlaşacağımızı düşünüyoruz."

- TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, taşeron işçilerin kadroya alınması için çalışmaların ne zaman tamamlanacağı sorusuna, "Taşeron işçilerle ilgili Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa değerlendirmeler yapıyoruz. Bu çalışma yakın bir zaman dilimi içerinde sona erecek. Diğer bütün bakanlıklarımızla bir araya gelerek hazırlanan ana sütun içerisinde son çerçevelemeyi yapıp kamuoyuyla paylaşacağız. Burada, sınav zorunluluğu temel şartlardan bir tanesidir. Bu konunun detaylarını da önümüzdeki dönemde paylaşacağız." karşılığını verdi.

 

- PROTOKOL 31 MART'TA SONA ERİYOR
TEB ile SGK arasında Ocak 2016'da imzalanan üç aylık protokol 31 Mart 2016'da sona eriyor. TEB, SGK ile bu tarihe kadar anlaşma sağlanamaması halinde, hastaların ilaçları eczanelerden fatura karşılığı bedel ödeyip alabileceğini, daha sonra bu bedeli SGK'dan tahsil etmek zorunda kalacağını açıklamıştı. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24