Trabzonspor Erzurumspor’u yendi nefes aldı

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, yeni teknik patronu Abdullah Avcı ile sahasında konuk ettiği Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti ve 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Trabzonspor Erzurumspor’u yendi nefes aldı

Süper Lig'de 9. Hafta maçında Trabzonspor, Madical Park Stadyumunda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u konuk etti. Yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçında rakibini 1-0 mağlup eden Trabzonspor, 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Karşılaşmaya etkili başlayan ve birçok gol pozisyonuna giren Trabzonspor, 23. dakikada Ekuban'ın golüyle öne geçti: 1-0. Erzurumspor'da Mina'nın 39. dakikada kaydettiği gol VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Trabzonspor, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda iki ekip de girdiği birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi ve Trabzonspor sahadan 1-0 galip ayrıldı. Ligde en son 2.hafta oynadığı Yukatel Denizlispor ile golsüz berabere kaldığı maçta gol yemeyen Trabzonspor, 6 maç sonra kalesini gole kapatmayı başardı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 9'a çıkardı. Erzurumspor ise 8 puanda kaldı.

Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Erzurumspor ise Antalyaspor'u konuk edecek.

MAÇ TABLOSU

Stat:

Medical Park

Hakemler:

Erkan Özdamar, Serkan Olguncan, Kamil Çetin

Trabzonspor:

Uğurcan Çakır, Pereira (Dk. 86 Serkan Asan), Edgar, Vitor Hugo, Marlon, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür (Dk. 84 Djaniny), Baker, Ekuban, Nwakaeme (Dk. 86 Bilal Başacıkoğlu), Afobe (Dk. 62 Flavio)

Büyükşehir Belediye Erzurumspor:

Kayacan Erdoğan, Mehmet Murat Uçar, Gökhan Kardeş, Mina, Kaan Kanak, Obertan, Sissoko (Dk. 88 Hamroun), Donald, Rashad Muhammed (Dk. 72 Emrah Başsan), Novikovas, Gomes

Gol:

Dk. 23 Ekuban (Trabzonspor)

Sarı kartlar:

Dk. 11 Mehmet Murat Uçar, Dk. 21 Mina, Dk. 63 Kayacan Erdoğan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor) Dk. 50 Afobe, Dk. 77 Baker (Trabzonspor)

Maçtan Dakikalar;

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 yendi.

5. dakikada sol taraftan Baker'in savunmanın arkasına pasında, bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Ekuban'ın şutunda top yandan auta gitti.

7. dakikada Abdulkadir Ömür'ün pasında ceza alanı sağ çaprazında Nwakaeme'nin şutunda top az farkla auta çıktı.

20. dakikada Novikas'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır'ın uzaklaştırmak istediği top Mina'nın önüne düştü. Bu oyuncunun kafasında çizgi önünde Vitor Hugo kafa ile meşin yuvarlağın filelere gitmesini engelledi.

23. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Abdulkadir Ömür'ün ceza alanı sağ tarafından pasında, Ekuban yerden vuruşla topu kaleci Kayacan Erdoğan'ın solundan filelere gönderdi: 1-0

30. dakikada Novikovas'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde topu kontrol eden Obertan'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

36. dakikada Ekuban'ın ara pasında, kaleci Kayacan Erdoğan'dan sıyrılan Afobe'nin çapraz pozisyonda şutunda top üsten auta gitti.

38. dakikada Rashad Muhammed'in yerden şutunda kaleci Uğurcan Çakır'ı geçen topu savunma çizgi önünde çıkardı.

39. dakikada Novikovas'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, Gomes'in çıkardığı topu arka direkte Marlon, Rashad Muhammed'ten önce dokunarak ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdi. Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla pozisyonu izleyen Erkan Özdamar, Marlon'a faul yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

55. dakikada Kaan Kanak'ın soldan yerden ortasında kaleci Uğurcan Çakır'ın elinden kaçırdığı top yakın mesafedeki Rashad Muhammed'in önüne düştü. Bu futbolcunun savunmaya rağmen altı pastan şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

60. dakikada Ekuban'ın pasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Baker'in şutunda top direğin yanından auta çıktı.

72. dakikada Kaan Kanak'ın ceza yayı gerisinden kullandığı serbest atışta, kaleci Uğurcan Çakır, sağ köşesine gelen topu kornere çeldi.

83. dakikada Kaan Kanak'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Sissoko'nun vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır topa sahip oldu.

90+2. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Djaniny'in kaleci Kayacan Erdoğan ile karşı karşıya şutunda top Kayacan'dan döndü.

Trabzonspor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı

Abdullah Avcı, Trabzonspor'da galibiyetle başladı

Ligin ilk 8 haftalık bölümünde 1 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyetle 6 puan toplayarak 17. sırada yer alan bordo-mavililer, milli arada takımın başına getirilen Avcı ile 57 günlük kazanamama hasretine son verdi.

Ligdeki tek galibiyetini sahasında 26 Eylül'de Yeni Malatyaspor ile oynanılan 3. hafta müsabakasında 3-1'lik sonuçla elde eden Karadeniz ekibi, 5 hafta aradan sonra galip geldi.

Puanını 9'a çıkardı

Trabzonspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor galibiyetiyle puanını 9'a çıkardı ve 15. sıraya yükseldi.

Ekuban'dan ilk gol

Trabzonspor'un galibiyet golünü atan Caleb Ekuban, bu sezon ilk golünü kaydetti.

Ligde sakatlığı ve Kovid-19 testi pozitif çıkması nedeniyle 4 maçta görev alabilen Ganalı oyuncu, sezonun ilk golünü kaydederek takımına 3 puanı kazandırdı.

Geçiş dönemi için iyi bir galibiyet oldu

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarı ve ikinci yarı farklı oyun formasyonlarında oynadıklarını belirterek, "İlk yarıda oyun aslında istediğimiz gibi başladı. Diğer sahada hem oyuna hem topa hakimdik. Sonrasında bulduğumuz gol ve Afobe, Tony ve Ekuban ile kaçırdığımız pozisyonlar var. Oyunu ilk yarı koparabilirdik." diye konuştu.

Rakibin ise duran toptan ilk yarı etkili olduğunu ifade eden Avcı, "Sayılmayan bir golleri var. Hugo'nun çıkardığı bir pozisyon var. Onun haricinde oyun akışında pozisyon vermedik." değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, ikinci yarı hava şartları, pas ve savunmaya çıkarken kaybettiği topların olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Savunmayı yaparken çıkarken kaybettiğimiz toplarda sayısal olarak üstümüze geldiler. Maçın olumlu, olumsuz tarafı var. Olumlu tarafı takım savunmasını daha doğru yaptık, beraber hareket ettik, merkezi kapadık ama bireysel olarak da bazen yumrukla, kafayla sektirmek rakibe pozisyon vermeyi sağladı. 5 haftadır kazanamayan, her maç gol yiyen takım, bugün itibarıyla gol yemeden buna direnç gösterdi, maçı kazandı. Geçiş dönemi için iyi bir galibiyet oldu."

Çok eksiklerinin bulunduğunu vurgulayan Avcı, " Bununla ilgili adım adım çalışacağız. Maç kazanmak biraz da bize öz güven getirecek. Öz güven getirince çalışmanın karşılığını daha net alacağız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaybettiğimiz için üzgünüz ama oyun gelecek adına umut verici

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise böyle oynayarak kaybetmenin üzüntü verici olduğunu belirterek, "Buraya gelirken amacımız kazanmak, kazanamıyorsak kaybetmemekti. Maça da çok ofansif kadro ile çıktık. Milli maç arasını fiziksel ve taktiksel olarak iyi geçirdiğimizi düşünüyorduk. Taktiksel anlayışta da bu maç öncesi değişime gitmiş, bunun çalışmasını yapmıştık.'' dedi.

Her iki takımın da kazanma odaklı karşılaşmaya çıktığını dile getiren Özdilek, şöyle devam etti:

"İlk 15-20 dakika dengeli giden bir oyun vardı. Hiç beklemediğimiz anda bir gol yedik. Çok da kötü bir gol yedik. Ondan sonra 70-75 dakika topa hakim olan, sahada ne yaptığını bilen, yan orta, şutu deneyen, pozisyon üreten bir Erzurumspor vardı. Oyun anlamında her şeyi yaptık, yapmadığımız topu içeri atmaktı. Bunu yapamadık. Oyuncuları tebrik ediyorum. Camiaya, kendilerine yakışan oyun anlayışı ortaya koydular. Karşılığı puan veya galibiyet olmalıydı. Bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Futbol ne kadar iyi oynarsanız sonuca yansıtmanız gereken bir oyun. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama oyun gelecek adına umut verici.

"Bu sene VAR'dan dönen 4 veya 5. golümüz"

Özdilek, Video Yardımcı Hakem Uygulamasıyla iptal edilen gollerine ilişkin olarak, şunları söyledi:

"Hakemlerle ilgili gel gitlerimiz oluyor. Hepsi de genç. Erkan hoca da genç hakem. Oyun içerisinde büyük takıma karşı oynuyoruz. Kazanma odaklı takımlara karşı oynuyoruz. Bu sene VAR'dan dönen 4 veya 5. golümüz. Bugünkü gol verilir mi verilmez mi kararını ben veremem. Oyuncum gol atma adına ayağını uzatıyor. Birbirine teması var. Topa rakip dokunduktan sonra hamlesi var. Saygı duyuyorum. Yapacak bir şey yok ama bunlar hep bize karşı yapılıyor. Bu bizi üzüyor. Hep bunlarla karşılaştığımız için zaman zaman canımız yanıyor. Kazansak da kaybetsek de savaşarak yapmaya çalışıyoruz. Bugün zaman zaman hızımızı hem Trabzonsporlu oyuncular hem de hakem kesti. "

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24