Trabzonspor Başkan Usta’yı 4-0’la uğurladı

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Kayserispor'u 4-0 mağlup etti. Bu sezon en farklı galibiyetini alan Trabzonspor'da kral Burak Yılmaz 22. maçında 22. golünü kaydetti.

Trabzonspor Başkan Usta’yı 4-0’la uğurladı

Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor sahasında konu ettiği kardeş takım Kayserispor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-0 yendi.

 

Maçın ilk yarısında Trabzonspor daha atak görünen taraftı. İlk yarıda girdiği pozisyonları gole çeviremeyen ev sahibi ekip, gollerini ikinci yarıya sakladı. Maçta açılış golü 53. dakikada Abdülkadir'den geldi. Abdülkar, Bayern Münih'in yıldızı Arjen Robben'le özdeşleşen gollerine benzer bir gol atarak maçta takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Bu golün 9 dakika sonrasında bu kez de bir diğer genç yıldız Yusuf Yazıcı sahneye çıktı ve skor 2-0'a geldi. Durmak bilmeyen Trabzonspor, 66. dakikada Burak Yılmaz ile farkı 3'e çıkardı. Maçta skoru belirleyen gol ise 76. dakikada yine Burak Yılmaz'dan geldi ve Trabzonspor, Kayserispor'u 4-0 yenip hem 5. sıraya yükseldi hem de rakibinin Avrupa kupalarına katılma hedeflerine büyük bir sekte vurdu.

 

Bu skor Trabzonspor'un bu sene aldığı en farklı skor olarak kayıtlara geçti. Trabzonspor puanını bu 3 puanla birlikte 45 yaptı ve 5. sırada haftayı kapattı. Kayserispor ise 7. sırada ve 41 puanda haftayı kapattı.

 

Trabzonspor’da Kayserispor maçı öncesi 3 sarı kart ile ceza sınırında yer alan Okay Yokuşlu, karşılaşmanın 51. dakikasında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Okay, Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile oynanacak karşılaşmada cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

 

Trabzonspor’un Nijeryalı oyuncusu Ogenyi Onazi, karşılaşmanın 23. dakikasında orta sahada rakip oyuncuyla girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Ardından bir süre daha güçlükle oyuna devam eden yıldız futbolcu, 28. dakikada oyundan çıkarak yerini Uğur Demirok’a bıraktı.

 

TRABZONSPOR: 4 - KAYSERİSPOR: 0

 

Stat: Medical Park

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, İbrahim Çağlar Uyarcan

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Kamil Ahmet Çörekçi, Okay Yokuşlu, Hubocan, Novak, Onazi (Dk. 28 Uğur Demirok), Kucka, Abdülkadir Ömür (Dk. 88 Rodallega), Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan (Dk. 83 Castillo), Burak Yılmaz

Kayserispor: Lung, Lopes, Kana Bıyık, Levent Gülen (Dk. 67 Boldrin), Erkan Kaş, Sapunaru, Şamil Çinaz, Deniz Türüç, Mendes (Dk. 59 William), Kravets (Dk. 66 Gyan), Umut Bulut

Goller: Dk. 53 Abdülkadir Ömür, Dk. 62 Yusuf Yazıcı, Dk. 66 ve 76 Burak Yılmaz (Trabzonspor)

Sarı Kartlar: Dk. 30 Mendes, Dk. 45 Levent Gülen (Kayserispor), Dk. 52 Okay Yokuşlu (Trabzonspor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARININ DAKİKALARI

26. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, arka direkteki Kucka'nın kafa şutunda kaleci Lung'u geçen topu çizgi üzerinden Erkan Kaş çıkardı.

29. dakikada Şamil Çinaz'ın ceza alanı dışından etkili şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, topu güçlükle kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

 

İKİNCİ YARININ DAKİKALARI

50. dakikada Kucka'nın uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Burak Yılmaz'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Lung'dan döndü. Dönen topu Burak Yılmaz, tamamlamak istedi ancak Lung bir kez daha gol izni vermedi.

52. dakikada Lopes'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Mendes'in kafa vuruşunda, top direğin dibinden auta çıktı.

53. dakikada Trabzonspor, öne geçti. Mendes'ten kaptığı top ile rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına doğru sokulan Abdülkadir Ömür'ün sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta, top kaleci Lung'un sağından filelerle buluştu: 1-0

62. dakikada Trabzonspor, ikinci golü buldu. Sağdan ceza alanına giren Abdülkadir Ömür'ün pasında Yusuf Yazıcı, rakibinden sıyrılarak yerden bir vuruşla meşin yuvarlığı kaleci Lung'un sağından filelere yolladı: 2-0

66. dakikada Trabzonspor, farkı 3'e çıkardı. Yusuf Yazıcı'nın soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde iyi yükselen Burak Yılmaz, kafayla topu filelerle buluşturdu: 3-0

76. dakikada Trabzonspor, 4. golü buldu. Sağdan ceza sahasında giren Olcay Şahan'ın topuk pasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın yakın mesafeden yaptığı sert vuruşta top üst direğin altına çarparak filelere gitti: 4-0

Karşılaşma, Trabzonspor'un 4-0'lık üstünlüğüyle tamamladı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24