Trabzonspor 54. Yaşını kutladı

Trabzonspor’un 54. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Trabzonspor 54. Yaşını kutladı

2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan Trabzonspor, 54. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Hürriyet ve Şehitler Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcısı ve Mali Saymanımız Emin Kahraman, Teknik Direktör Abdullah Avcı, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Eski Başkan Ahmet Celal Ataman, Yöneticiler, üyeler, eski yöneticiler ve taraftarlar katıldı.

Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Sürmen’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimiz başta olmak üzere Trabzonsporumuzun bu günlere gelmesine vesile olmuş ve ebediyete uğurladığımız eski başkanlarımız, yöneticilerimiz, sporcularımız ve taraftarlarımızın anısına saygı duruşu ile devam etti.

İstiklal Marşımızın ardından Genel Sekreterimiz Ömer Sağıroğlu yaptığı konuşmada, “Bugün 54. yaşını kutladığımız Trabzonspor; aslında yüz yılı aşkın süredir devam eden bir futbol kültürünün sonucudur. Üzerinde bulunduğumuz topraklarda binlerce yıldır süregelen yaşamın ve medeniyetin oluşturduğu birikimin bir neticesidir.

Bu büyük çınarı bugünlere getiren, Kurucu Başkanlarımız Rıfat Dedeoğlu ve Ali Osman Ulusoy başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş kurucularımızı, başkanlarımızı ve yöneticilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olanlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Kulübümüzün büyümesinde, gelişmesinde ve bugün bir dünya markası olmasında katkı sunmuş tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Her şart ve koşulda kulübümüzün yanında olan, yağmur, çamur, kar, kış dinlemeden Trabzonspor’un peşinden giden tüm cefakar taraftarlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Trabzonspor uğruna hayatını kaybeden tüm taraftarlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Trabzonspor büyük bir camia, büyük bir kulüptür ama bunun ötesinde Trabzonspor çok büyük bir ailedir. Bu ailenin her bir ferdi Trabzonspor’un başarısını ister, Trabzonspor’un başarısıyla mutlu olur ve gurur duyar. Bizler de Trabzonspor’un başarısı için, tüm Trabzonsporluların mutluluğu ve gururu için var gücümüzle çalışıyoruz.

Umuyorum ki; bu gayretin sonucunda mutlu neticelerle camiamıza özlediğimiz sevinçleri yaşatırız.” dedi.

Genel Sekreterimiz Ömer Sağıroğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Divan Başkanımız Ali Sürmen yaptığı konuşmada, “Tarihe ve liglere baktığımız zaman sanki en genç kurulan kulüp olarak görülüyoruz. Oysa bizim Trabzonsporumuzu kuran kulüplerimizin tarihine baktığımızda İdmanocağı’nın 1921’de, İdmangücü’ünün 1925’te yine Martıspor’un 1956’da Karadenizgücü’nün 1955’te kuruldu. Kökümüz Cumhuriyetin mücadele yıllarına dayanır. O yıllarda kurulmuş bir kulübüz, Cumhuriyetle birlikte doğmuş bir kulübümüz. Türkiye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onur üyesi yapıldığı tek kulübüz. O nedenle Trabzonspor’un tarihini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Trabzonspor, 1973 – 1974 sezonunda 1. Lig’e çıktığına o güne kadarki şampiyonluklara bakın, bir de o tarihten sonraki şampiyonluklara bakın. 1974-75’ten sonra bizim şike veya saha oyunlarıyla elimizden alınan şampiyonluklarımız da eklenirse Galatasaray’dan sonra en çok şampiyon olan takımız. O nedenle Türkiye Süper Ligi Trabzonspor’dan sonra başka şekil almıştır. Bu nedenledir ki Trabzonspor’un bu başarısını gören bazı güçler, Trabzonspor’un başarısı engelleyecek her türlü oyunu hazırlayabilir. Asla gevşek olmamalıyız, centilmen olmalıyız, medeni ilişkileri sürdürmeliyiz ama asla zekamızdan vazgeçmemeliyiz. Bir de asla geçmişimizdeki başarılardan vazgeçmemeliyiz. Elbette ki futbol değişiyor, futbolun şartları değişiyor. Dün, mahalle tarlalarında oynanan futbol artık daha bilimsel çalışmalarla yapılıyor. Bunların hepsine katılırım ama aynı zamanda biz bir şirketiz. Şirket kar ve zarar hesabını yapmak zorunda. Gelen ve gidenin hesabını yapmazsanız geleceğe kötü bir miras bırakırsınız. Bu nedenle de yöneticilerin bütçe planlamasını, transfer planlamasını, doğru hedefler ve doğru imkanlarla yapması zorunludur. Şampiyonluk yolunda birbirimizi yiyeceğimize, bu yolda bizi engelleyenleri engellemek için enerjimizi harcayalım” diye konuştu.

Daha sonra kürsiye gelen Bahar Ayvazoğlu, “Kuruluş yıl dönümleri önemlidir çünkü geçmişi ve tarihi hatırlatır. Trabzonspor da şanlı geçmişi ile her zaman hatırlayacağımız, özellikle spor kenti dediğimiz Trabzon’un en önemli mihenk taşlarından biridir. Gönülden Trabzonspor’un şampiyon olmasını isteyen bir taraftar olarak bundan sonraki tüm organizasyonlarda tüm gücümüzle Trabzonspor’un yanında olduğumuzu belirtiyorum” derken Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise “Trabzonspor, bu memleketin evlatlarına özgüven aşılamıştır. Bu zor coğrafyada, bu zor şartlarda neler başarılabileceğimizi bizlere Trabzonspor göstermiştir. Trabzonspor emektir, alın teridir, özgüvendir. Trabzonspor Anadolu’ya şampiyonluklar getirmiş, Avrupa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Yönetim, hocamız, teknik heyetimiz ve taraftarlarımız kenetlendi. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Hüseyin Örs de konuşmasında, “Burada TBMM’nin kürsüsünden daha çok heyecanlandım, çünkü Trabzonspor’un kürsüsünden konuşuyorum. Trabzonspor hepimizin değeri, ortak sevdası. Trabzonspor siyaset üstüdür. Siyasetçiler Trabzonspor’un ancak ve ancak emrinde olabilir. Bizler şanlı kulübümüze siyasiler olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “54 yıl boyunca Türk futbolunun medar-ı iftiharı olan Trabzonspor’un kuruluş yıl dönümünde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Trabzonspor’un elde ettiği başarılar, gerçekleştirdiği ilkler, devrimler ve ihtilaller, taraftarıyla büyük bir başarı hikayesidir. Bu başarı hikayesinin arkasında emek vardır, alın teri vardır, Karadeniz insanın çalışkanlığı vardır, yeri geldiğinde hırçınlığı vardır, inatçılığı vardır ve Trabzonspor’a sevdalanmış büyük Trabzonspor taraftarı vardır. Trabzonspor bir spor kulübünün çok ötesinde bir organizasyondur. Bizler de Trabzonspor’un maddi, manevi yanında olma gayretindeyiz. İnşallah inanıyorum ki bu yıl ve önümüzdeki yıllarda bu başarılara yenileri eklenecektir. Trabzonsporumuza nice 50 yıllar, nice 100 yıllar temenni ediyorum” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuşmasında şunları söyledi:

“Trabzonspor bir duruştur, hatta rahmetli Özkan Sümer hocamızın da söylediği gibi Trabzonspor bir yolculuktur. Trabzonspor güce karşı hakkın savunulması, haksızlığa karşı bir duruştur. Bu duruşu hep birlikte vermeliyiz, birlikte hareket edebilmeliyiz. Bir araya gelip hareket edemediğimiz zaman haklarımızı alamıyoruz. Alamadığımız zaman da o direndiğimiz, itiraz ettiğimiz güçler üstümüze geliyor. Bu sene o sene diyoruz. İnşallah 8. şampiyonluğumuza, kıymetli başkanımız, hocamız, futbolcularımız ve taraftarlarımızla yürüyeceğiz. Her zaman söyledim, yine söyleyelim 2010 – 2011 sezonu şampiyonu, tertemiz kupasıyla beraber Trabzonspor’dur. Sizleri saygıyla selamlıyorum, takımıza da yürekten başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar Atatürk Anıtı’nın önünde Trabzonsporumuzun 54’üncü kuruluş yıl dönümü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24