Hacıosmanoğlu: “Trabzonspor'un köklü değişime ihtiyacı var“

Trabzonspor'da ay sonunda gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi Oflu hemşerimiz İbrahim Hacıosmanoğlu da adaylığını açıkladı.

Hacıosmanoğlu: “Trabzonspor'un köklü değişime ihtiyacı var“

Hacıosmanoğlu, Zorlu Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor'da köklü değişim, yeniden yapılanma ve temiz Türk futbolu adına bir başlama vuruşu yaptıklarını söyledi.

 

Trabzonspor'un 1967 yılında kurulduğunu ve 1970'li yıllardan sonra Türkiye'de başkaldırının öncüsü olduğunu ifade eden Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

 

"Trabzonspor, 10 yıla 6 şampiyonluk sığdırmış, 'Anadolunun beyi', 'Karadeniz fırtınası' unvanını almıştır. Daha sonraki yıllarda da 4 şampiyonluğumuz var ama ne yazık ki o başkaldırıyı devam ettiremeyip, adaletsiz gücün yanında görünür gibi durumlar sergileyip elimizden bu şampiyonlukların çalınmasına meydan vermişiz. Trabzonspor adaletsiz gücün karşısında olduğu her zaman istediğini almıştır."

 

Olağanüstü genel kurul ile kulüp tarihindeki 67. genel kurulun gerçekleşeceğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Aynı ruhu tekrar canlandırabiliriz, aynı efsaneyi tekrar ayağa kaldırabiliriz. Trabzonspor'un köklü bir değişime, yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Bu değişim hayata geçtikten sonra kalıcı başarılar yakalayabiliriz" diye konuştu.

 

Önceki genel kurulda kulüp başkanı Sadri Şener ile başkanlık için yarıştığını söyleyen Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

 

"Nuri Albayrak döneminde yönetici olarak seçime girdik ve kazandık. Daha sonra Şener'e karşı başkan adayı olarak kaybettik. O seçimde hangi şartlarda seçime girdiğimizi herkes biliyor. Aldığımız oy Trabzonspor sevdalıları tarafından bir sonraki seçimde Trabzonspor'un başkanlığına aday olmamızın işaretiydi. Bu destek eksilmedi, artarak devam etti. Biz de bunu göz önünde bulundurarak bizi gönlüne yerleştiren insanlara hizmet etmeyi kutsal görev sayıyoruz. Onun için Trabzonspor'un 67. olağan genel kurulunda Trabzonspor başkanlığa aday oluyorum."

 

Trabzonspor'un haklarının yenmemesi için savaşlarının süreceğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Eğer kongrede genel kurul üyeleri teveccüh ederse bugünkü mücadelemizi en üst seviyeye çıkarıp hizmet edeceğiz. Seçilemediğimiz takdirde Trabzonspor sevdalısı olarak hayatımızı devam ettireceğiz. Her defasında aday olan bir imajımız olmayacak, bundan sonra başkanlığa adaylığımı koymayacağımı paylaşmak istiyorum. Kongre hayırlı olsun. Şener aday olsa ben onunla yarışacaktım, aday olacak arkadaşlar benimle yarışacaklar" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor başkanının 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını müzeye getirecek bir başkan olması gerektiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Biz olursak kupayı almanın yöntemini biliyoruz. Kupayı İstanbul'da alacağız. Oradan da üstü açık otobüse koyup, otobüsün üstünde boğazı kemençe ve horon eşliğinde geçerek bütün Karadeniz şehirlerini dolaşa dolaşa o kupa müzemize gelecek" dedi.

 

-Fatih Tekke sportif direktör-

 

Hacıosmanoğlu, seçilmeleri halinde sportif direktörlük sistemini getireceklerini belirterek, "Sportif direktörümüz Fatih Tekke olacak. Bütün profesyonel ekibini kurup Trabzonspor'un başkan ve yönetiminin dahil olmadığı, kulübün bir futbol anayasasını ortaya koyup, bütün transferlerden tutun hoca yapılanması konusunda sportif alanının tamamı kendisine bağlı olacak" dedi.

Kaynak: AA

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24