Yayalaştırılan Kahramanmaraş Caddesi göz kamaştırdı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yayalaştırma çalışmaları tamamlanan Kahramanmaraş caddesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayalaştırılan Kahramanmaraş Caddesi göz kamaştırdı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, imza projeleri arasına Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılmasını da ekledi. Kısa sürede tamamlanan titiz çalışmanın ardından dün akşam görkemli bir törenle hizmete açılan Maraş Caddesi, tam anlamıyla göz kamaştırdı.

Trabzon halkının da yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Zorluoğlu, “Altyapısı ve üstyapısı bütünüyle yenilenerek yayalaştırılan Kahramanmaraş Caddesi’ni gururla hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehirde uzun yıllardır konuşulan fakat herhangi bir adım atılmayan Maraş Caddesi için ortaya koyduğu irade ile her kesimin takdirini kazandı. Başkan Zorluoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılması noktasında mart ayında ilk kazma vurulurken, çalışmalar 3 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Yayalaştırılan Kahramanmaraş Caddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Açılış törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, meslek odalarının başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda Trabzonlu katıldı.

ÇALIŞMALAR VİDEO GÖSTERİSİ İLE ANLATILDI

Caddesi’nin açılış töreninde çocuklar da unutulmadı. Açılışa katılan çocuklar çizgi film karakterleri ve palyaçolar tarafından gerçekleştirilen gösterilerde doyasıya eğlendi. Trabzon protokolü, Büyükşehir Belediyesi bando takımının çaldığı marşlarla Meydan tarafından, açılışın yapılacağı alana yürüdü. Açılış öncesi davetlilere Maraş Caddesi’nin eski hali, yürütülen çalışmalar ve yeni halinin yer aldığı video gösterisi sunuldu.

GENÇ: TARİHİ ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Kahramanmaraş Caddesi’nin açılışında ilk olarak söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirterek, “Açılıştayız ancak esasında fiili olarak kapanışını gerçekleştiriyoruz. Maraş Caddemizin yayalarla daha çok buluşması için kapanışı gerçekleştiriyoruz. Bu konu şehrimizi çok işgal etmişti. Bugün tarihi bir gün yaşanıyor. Tıpkı Uzunsokak’ın taşıt trafiğinden arındırılarak hemşerilerimizle buluştuğu gibi bugün de Maraş Caddemiz sizlerle buluşuyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun Sokak’ımız, Maraş Caddemiz, Kunduracılar adeta açık AVM haline döndü” dedi.

GURURLA HİZMETE SUNUYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, altyapısı ve üstyapısıyla bütünüyle yenilenen ve yayalaştırılan Kahramanmaraş Caddesi’ni gururla hizmete sunduklarını dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eser ve hizmet belediyeciliği vizyonunun Trabzon’daki somut örneklerinden bir tanesi olarak yeni Kahramanmaraş Caddesi gerçekten çok beğenildi. Taraflı tarafsız her kesimin takdirini topladı. Bu şekliyle beraber Trabzon’umuza değer katacak bir vizyon proje olarak hemşehrilerimizin hizmete sunuldu. Şehrimize, şehrimizin insanlarına hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİK İLİŞKİMİZ GÜÇLENEREK DEVAM ETTİ

Caddesi’nin kadim bir cadde olduğunu da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “İsmiyle de tarihiyle de özel önemi olan bir cadde. Bu caddeye, Maraş isminin verilmesi Kurtuluş Savaşı mücadelesi dönemine gider. Malum Maraş şimdi ki Kahramanmaraş, Fransız işgaline uğramıştı. O dönem Trabzonlu hemşehrileri, Maraşlılara kurtuluş mücadelesinde destek ve moral vermek için Trabzon Belediye Meclisinden aldıkları kararla bu caddeye 100 sene önce Maraş Caddesi ismini verdi. Daha sonra 1970’li yıllarda Kahramanmaraş’ta da meclis kararıyla oranın en güzel caddelerinden birine Trabzon ismi verildi. Bunun üzerine Maraş ve Trabzon arasında çok eskiden beri zaten var olan kardeşlik ilişkileri daha da zenginleşerek, güçlenerek devam etti. Kahraman şehre, Kahramanmaraş’a Trabzon’dan bu meydandan selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

UZUN YILLAR TARTIŞILAN KONU ÇÖZÜME KAVUŞTU

Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan, yayalaştırılması hep tartışılan Maraş Caddesi meselesinde sona geldiklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu “Biraz zor bir süreç oldu. Fakat en baştan itibaren bütün toplumsal kesimlerle, siyasi partilerle, meslek odalarıyla ve çevre esnafı ile beraber istişare etmek suretiyle buranın yayalaştırılması bu şehirde çok büyük çoğunluğun ittifak ettiği konu haline geldi. Önce altyapısına girdik. Doğal gazı, fiber optiği de dahil bütün altyapısı tamam. Daha sonra üstyapısı özel olmalıydı. Trabzon’a yakışır, Maraş ismine yakışır, beklentileri karşılayacak güzellikte bir üstyapı olmalıydı. Çok özel malzeme kullandık. İşçiliğini çok dikkatli yaptık. Aydınlatmasıyla, agrega kaplamasıyla, taş yoluyla, ağaçlandırmasıyla, şehir mobilyasıyla gerçekten içimize sindi. Sizlerin de çok hoşuna gitti” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

sadece Kahramanmaraş Caddesi’nden ibaret olmadığını da vurgulan Başkan Zorluoğlu, “Biz bu işe Uzun Sokak, Kunduracılar, Cumhuriyet Caddesi, Gazipaşa Caddesi, İskele Caddesi, Taksim yokuşu, Bedesten Caddesi… Yani bütün Meydan’ı bir bütün olarak ele alarak başladık. Oraların da altyapısı tamamlandı. Büyük oranda üstyapıları tamamlandı. Beşirli, Kalkınma büyük oranda tamamlandı. Konaklar, Pelitli, Erdoğdu ve Karşıyaka mahalleleri devam ediyor. 18 ilçemizde çok ciddi altyapı üstyapı çalışmalarımız sürüyor. Velhasıl Trabzon’daki bu çok büyük değişim ve dönüşüm artık herkesin dikkatini daha fazla çekiyor. İnşallah birkaç sene içerisinde devam eden Ganita, Otogar, Çömlekçi, Sahil Projesi başta olmak üzere otoparklarımız, Kadın Yaşam Merkezi, Kadınlar Hali vb. projelerimiz tamamlandığında Trabzon hakikaten çok büyük değişimi ve dönüşümü yaşamış olacak” dedi.

SAYIN CUMURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini her projede yakından hissettiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Tüm çalışmalarımızda bize çok büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yine Sayın Bakanlarımıza, değerli Valimize, çok saygıdeğer Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Meclisimizin kıymetli meclis üyelerine, değerli siyasi parti il başkanlarımıza, meslek odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu caddenin bu hale gelme sürecinde esnafımız epey zahmet çekti. Elimizden geldiğince süratle tamamlamaya çalıştık ama zaman zaman iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımız oldu. Ama bize hep anlayışla ve sabırla yaklaştılar. Maraş Caddemizin esnafına da sizlerden bir teşekkür rica ediyorum. Burada harikulade işçilik sergileyen yüklenici arkadaşlarımıza, agrega ustalığı yapan Yavuz ustaya ve ekibine, taş işçiliğini gerçekleştiren Ahmet usta ve ekibine gönülden teşekkür ediyorum. Fen İşleri Dairemiz başta olmak üzere, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz ve ilgili birimlerimize, müşavirlik hizmeti veren arkadaşlarımıza, işçisinden mühendisine, daire başkanından genel müdüre kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

GÜNNAR: BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE DÜNYADA SES GETİRDİK

Trabzon’un dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birisi haline geldiğini ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise, “Trabzon, bu akşam açılışını gerçekleştirdiğimiz Maraş Caddesi’yle birlikte bir oh demeye başladı. Artık Viyana’da, Paris’te veya Roma’da tarihi mekanlarda araçsız alanlarda nasıl dolaşılıyorsa Trabzon’da da böyle dolaşılacak. Trabzon tarihi dokusuyla, sporuyla, sanatıyla birlikte şampiyon bir şehirdir. Son şampiyonluğumuzda yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok güzel organizasyonu ile birlikte tüm dünyada ses getirdik. Trabzon dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birisi olarak hak ettiği yeri alıyor” dedi.

BALTA: HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Trabzon’da göreve geldikten sonra, yapılan hizmetlerde toplumun, siyasilerin, STK’ların görüşlerini alarak hamur haline getirdi. Bu güzel hizmet, esasında yapıldıktan sonra toplum tarafından sahiplenirse çok daha güzeldir. Şu anki kalabalıktan, hemşerilerimizin bu eseri sahiplendiklerini görüyorum. İnsanlarımız bu alanda, birbirine çarpardı. Bu sokaklarda yürümek istemezdi. Ama Allah’a şükürler olsun, bu güzel caddemizi milletimizin hizmetine sunduk. Toplumun hassasiyetlerini dikkatle ele alarak böyle güzel hizmeti Trabzon’umuza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetler artarak devam edecek. Bundan sonra temelleri atıp, açılışlara devam edeceğiz” dedi.

AYVAZOĞLU: BÖYLE ALANLARA İHTİYACIMIZ VARDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ''Bizler dar sokakların, bol yokuşların çocuklarıyız. Çocukluğumuz çevresel anlamda çok da elverişli ortamda geçmedi. Böyle alanları hep özledik. Buna ihtiyacımız vardı. Şehirleri inşa edersen ihya edebilmenin de peşinde olduk. Hamdolsun bugüne ulaştık. Böyle güzel açılışta sizlerle birlikte olduk. Uzun Sokak ve Maraş Caddemizin sokak sağlıklaştırması da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Turizm sezonunun bitmesini beklemek zorundayız. Tabela kirliliğinden koruyacak çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanımız yapacak” şeklinde konuştu.

CORA: ORTAK AKLIN ÜRÜNÜ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, Trabzon’da güzel şeyler olduğunu belirterek, “Maraş Caddesi’nin yayalara açılması ve trafiğe kapatılması büyük cesaret. Ganita hazır hale gelmiş durumda. Ortahisar Belediyesi Tünel Akvaryumla yeni destinasyon oluşturdu. Boztepe’de seyir terası projemiz var. Bunlar, turizm yönünden katma değer üretmesine imkân sağlamakta. Bir taraftan merkezi hükümetin bir taraftan yerel yönetimlerin yatırımları ile Trabzon hak ettiği hizmeti almaya devam ediyor. Maraş Caddesi istişare ile ortaya çıkmış, ortak aklın ürünüdür. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız sivil toplum kuruluşlarını da arkasına alarak büyük bir irade ortaya koydu” diye konuştu.

USTAOĞLU: BAŞKAN ZORLUOĞLU’NU TEBRİK EDİYORUM

Marka şehir Trabzon’a yakışan hizmetlerin hayata geçirildiğini dile getiren Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Şehirlere kimlik ve ruh veren, şehirlerin tarihi, geçmişidir. Şehrimizin en önemli caddelerinden birisi de kadim cadde olan Kahramanmaraş Caddesi’dir. Hepimiz biliyoruz. Şehirlerin prestijli caddeleri vardır. Trabzon ile de adeta bütünleşen Kahramanmaraş Caddesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Altyapı projeleri zor işlerdir. Yeri gelir vatandaşlarla, esnafla karşı karşıya kalırsınız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu caddemiz, Uzun Sokak’ın sokak sağlıklaştırmasıyla bütünleştiğinde çok daha anlamlı olacak” dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesildi. Beğeni kazanan açılış töreni, havai fişek gösterisi ve gerçekleştirilen DJ performansı ile son buldu.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2022, 19:34

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
oflu
oflu - 2 yıl Önce

Cay kanunun altina imza atip ureticiyi özel sektore teslim eden akp milletvekilleri ve yandaşlari secimde Allahin izniyle gerekli dersi alacaklar.

ali kara
ali kara - 2 yıl Önce

bu nasıl haber yapmak göz kamaştırdı diye manşet yapıyorsunuz haber bakınca sadece yorumlarınızı görüyoruz

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24