Trabzonspor’dan Akhisarspor'a tarihi mağlubiyet

Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor evinde Akhisarspor'a 6-1 yenilerek tarihi bir mağlubiyete imza attı.

Trabzonspor’dan Akhisarspor'a tarihi mağlubiyet
Süper Lig’de 8.hafta maçında Trabzonspor sahasında konuk ettiği Akhisarspor’a 6-1 yenilerek tarihi bir hezimet yaşadı.

 

Sezona sahasındaki 2-1’lik Konyaspor galibiyeti ile başlayan Trabzonspor, sahasında oynadığı 4 maçta 2.mağlubiyetini aldı. Sahasında Alanyaspor’a 4-3 mağlup olan Trabzonspor, Akhisarspor’a da 6-1 mağlup oldu ve sahasındaki son iki maçta kalesinde tam 10 gol gördü.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri; 8. dakikada Serginho, 39. dakikada Mustafa Akbaş kendi kalesine, 45+1. dakikada Larsson, 53 (penaltı) ve 64'te Paulo Henrique, 90. dakikada Kadir Keleş kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise 50. dakikada Abdülkadir Ömür'den geldi.

 

Ligin son 4 haftasında galibiyet yüzü göremeyen Trabzonspor, oynadığı 8 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puanda kaldı.

 

Bordo-mavili tribünler teknik direktör Ersun Yanal ve yönetimi istifaya davet ederken, ikinci yarıda oyundan alınan Olcay Şahan ıslıklandı.

 

Çıkışını sürdüren ve oynadığı 8 maçta 5. galibiyetini alan Akhisarspor ise 16 puana yükseldi. İlk deplasman galibiyetini alan Ege temsilcisi, bu sezon bir maçta ilk kez 2 gol barajını aştı.

 

TRABZONSPOR: 1 - AKHİSARSPOR: 6

STAT: Medical Park
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Mustafa Akbaş, Durica (Dk. 46 Castillo), Hubocan, Okay Yokuşlu, Sosa, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan (Dk. 61 Rodallega), Burak Yılmaz
AKHİSARSPOR: Lukac, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Sissoko, Soner Aydoğdu, Larsson (Dk. 83 Helder Barbosa), Serginho (Dk. 68 Aykut Çeviker), Onur Ayık, Henrique (Dk. 78 Kadir Keleş)

GOLLER: Dk. 8 Serginho, Dk. 39 Mustafa Akbaş (kendi kalesine), Dk. 45 Larsson, Dk. 53 (penaltıdan) ve Dk. 64 Henrique, Dk. 90 Kadir Keleş (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 50 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 29 Mustafa Yumlu, Dk. 56 Serginho (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 45+2 Olcay Şahan (Trabzonspor)

 

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
6. dakikada Durica'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza yayı gerisinde Soner Aydoğdu'nun önüne düştü. Bu futbolcunun gelişine şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak güçlükle meşin yuvarlağı üsten kornere gönderdi.
8. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor, öne geçti. Durica'nın hatasında Serginho sağ taraftan ceza alanına girererek kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu uygun durumdaki Henrique'ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda çizgi önünde Mustafa Akbaş'ın çıkardığı meşin yuvarlağı bu kez Serginho, kafayla filelere gönderdi: 0-1
21. dakikada Olcay Şahan'ın pasında topla yakın mesafede sol çaprazda buluşan Burak Yılmaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
39. dakikada konuk takım 2. golü buldu. Miguel Lopes'nin sağdan ortasında, Durica'nın müdahale ettiği top Mustafa Akbaş'a çarparak kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 0-2
45+1. dakikada konuk takım farkı 3'e çıkardı. Soldan ceza alanına giren Larsson, Durica'dan sıyrılarak topu Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelerle buluşturdu: 0-3

 

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
47. dakikada Miguel Lopes'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'ın müdahale edemediği top üst direkten döndü.
48. dakikada Castillo'nun ceza yayı gerisinden şutunda, kaleci Lukac'ın müdahale edemediği top yan direkten taca çıktı.
50. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye indirdi. Sağ çaprazda ceza alanında topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün şutunda, meşin yuvarlak kaleci Lukac'ın sağından filelere gitti: 1-3.
52. dakikada Onur Ayık, ceza alanı içinde Mustafa Akbaş'ın müdahalesiyle yerde kalınca, karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi.
53. dakikada Henrique, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-4.
61. dakikada Castillo'nun soldan ortasında, Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda, top direğin az farkla üzerinden auta gitti.
64. dakikada Onur Ayık'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Henrique, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere göndererek kendisinin 2, takımının da 5. golünü kaydetti: 1-5.
72. dakikada Henrique'nin karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top kaleci Onur Recep Kıvrak'tan döndü.
90. dakikada Soner Aydoğdu'nun pasında topla buluşan Kadir Keleş, sert bir vuruşla topu kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere gönderdi: 1-6.

 

TRABZONSPOR'UN 8 MAÇLIK PERFORMANSI
Trabzonspor 2-1 Konyaspor
Fenerbahçe 2-2 Trabzonspor
Göztepe 3-2 Trabzonspor
Trabzonspor 3-1 Gençlerbirliği
Başakşehir 2-2 Trabzonspor
Trabzonspor 3-4 Alanyaspor
Beşiktaş 2-2 Trabzonspor
Trabzonspor 1-5 Akhisarspor

AKHİSARSPOR'UN 8 MAÇLIK PERFORMANSI
Akhisarspor 1-0 Sivasspor
Antalyaspor 2-2 Akhisarspor
Akhisarspor 2-1 Kasımpaşa
Bursaspor 3-0 Akhisarspor
Akhisarspor 2-1 Karabükspor
Konyaspor 2-0 Akhisarspor
Akhisarspor 1-0 Fenerbahçe
Trabzonspor 1-5 Akhisarspor

 

MAÇTAN NOTLAR
Süper Lig'de sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u konuk eden Trabzonspor, Beşiktaş maçı 11'ine göre 2 oyuncu değişikliğiyle sahaya çıktı.

Teknik direktör Ersun Yanal, milli takım maçlarında sakatlanan Nijeryalı Ogenyi Onazi ile Slovak Juraj Kucka'nın yerine ilk 11'de Mustafa Akbaş ve Yusuf Yazıcı'ya görev verdi.

En son ligin 5. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynayan Mustafa Akbaş, 2 hafta sonra sahaya çıktı. Beşiktaş maçında yedek soyunan Yusuf Yazıcı da 1 maç sonra 11'de forma giydi.

AKHİSARSPOR'DA 4 ESKİ TRABZONSPORLU
Teleset Mobilya Akhisarspor'un ilk 11'inde daha önce Trabzonspor'da forma giyen 4 oyuncu yer aldı. Soner Aydoğdu, Henrique, Mustafa Yumlu ve Caner Osmanpaşa 11'de görev aldı. Daha önce bordo-mavili formayı giyen futbolculardan Fatih Öztürk ve Kadir Keleş ise yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor'un eski oyuncularından Olcan Adın sakatlığı nedeniyle Akhisarspor'un 21 kişilik kadrosunda yer almadı.

Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Medical Park Stadı tribünlerinin önemli bölümünün boş olduğu gözlendi. Az sayıda Teleset Mobilya Akhisarspor taraftarları da karşılaşmayı kendilerine ayrılan tribünden takip etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24