Trabzon’dan ARAKAN için 30 Bin TL yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin çalışmalarıyla Arakan’da soykırıma uğrayan Müslümanlar için Trabzon halkından 30 bin TL yardım toplandı.

Trabzon’dan ARAKAN için 30 Bin TL yardım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin çalışmalarıyla Arakan’da soykırıma uğrayan Müslümanlar için Trabzon halkından toplanan yardımların çekini Hayrat Derneği yetkililerine teslim etti.

 

ARAKAN’IN YANINDA

OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

30 bin TL’lik yardım çekini Hayrat İnsani Yardım Derneği Trabzon Temsilcisi Fahrettin Köroğlu’na teslim eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve Hayrat Derneğimizin ortak gayretleriyle, Müslüman oldukları için soykırıma tabi tutulan Arakan’daki kardeşlerimize ilk desteğimizi deruhte etmiş bulunmaktayız. Allah (c.c.) emeği olan herkesten razı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletlerde (BM) söylediği gibi, dünya beşten büyüktür. İnançlarından ötürü soykırıma tabi tutulanlara destek olmamak, katillere ses çıkartmamak bir insanlık suçudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Arakan’daki Müslüman kardeşlerinin yanında yer almaya devam edecektir” dedi.

 

TESLİMATI KENDİ

ELLERİMİZLE YAPACAĞIZ

Hayrat İnsani Yardım Derneği Trabzon Temsilcisi Fahrettin Köroğlu da Başkan Gümrükçüoğlu’na çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Çalışmalarının Ortahisar ilçesi Kaymakamlık binası önünde devam ettiğini ifade eden Köroğlu, “Toplanan para ile gıda temin edilerek Arakan’da dağıtılacaktır. Bu teslimatı kendi ellerimizle yapacağız. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24