Trabzon’dan 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada Trabzon'dan 100'den fazla Ülkeye İhracat yaptıklarını açıkladı.

Trabzon’dan 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'dan 100'den fazla Ülkeye İhracat yaptıklarını ifade ederek bunun bazı çevreleri üzdüğünü belirtti.

Gürdoğan’ın açıklaması şöyle;
Trabzon'dan ilk İhracatı fındığın dışında yaş sebze ve meyve ile Sochiye yaptık. Daha sonra gemilerimiz Samsun'a gitti 30 tane gemi ile ordan yapıyoruz. Bazı çevreler Trabzon ihracatının Samsun'da yapıldığını, fabrikaların şehir dışında Antalya'da olduğunu söylüyorlar. İhracatçılar birliğini Trabzon'da kurduk, fabrikalarımızı üretim yerlerine kurduk. Şirket merkezlerimiz burada Trabzon Şehrimizde vergimizi veriyoruz diye suçlanmamız mı lazım yoksa desteklenmemiz mi lazım. Bu konunun altını çizmek istiyorum. Vergimizi bu şehirde veriyoruz, Büyükşehir Belediyesi olduğumuz için Belediyeye kesintisi yapılıyor. 

İhracatın ne olduğunu bilmeyen herkes atıp tutuyor. Bizler ihracatın sorunlarını çözüp, ihracat oranımızı nasıl artıracağımızın mücadelesini verirken, lojistik altyapımızın zenginleşmesi için çaba harcarken kıskançlık krizine girenler Trabzon'a ne vermiştir. 
Biz Trabzon'a karşılıksız olarak her şeyi veriyoruz. Karşılığında bir şey beklemiyoruz. Avm'ler, bankalar, büyük markalar vergilerini İstanbul'da ödüyorlar. Bizim İhracatçılarımız Trabzon'a olan bağlılığını yerine getiriyor. Gemileriyle, taşıma sektörü ile fabrikaları ile Trabzonlu çalışanları ile Trabzon'a vergisini veriyorsa herkesin oturup düşünmesi ve hakkıda iade etmesi gerekir. Laf ebeliği yaparak kimsenin Trabzon ihracatını küçük düşürmeye hakkı yoktur. Üyelerimizle birlikte bölgeden her ne kadar destek görmeden mücadele ediyorsakta  bu emeğimizin sonunda Allah nasip ederse 2023 yılında 500 Milyar $ hedefine ulaştığımız zaman kem söz söyleyenlerin cevabını vermiş oluruz diye düşünüyorum. Hep beraber durmak yok yola devam.

Haber-Foto: Arif Azak

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24