Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne Oflu Aşıkkutlu atandı

Kısa bir süre önce kurulan Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü’ne Oflu hemşerimiz KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu atandı.

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğüne Oflu Aşıkkutlu atandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bazı bölümlerinin ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü’ne Oflu Hemşermiz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu atandı.

 

Cumhurbaşkanlığı’nın 6 Eylül 2018 tarih ve 2018/160 sayılı kararıyla Resmi Gazete’de yayınlanan atama ile 15 Üniversiteye rektör ataması yapıldı. Atama ile KTÜ İlahiyat Fakültesi’nin Dekanı olan Oflu hemşerimiz Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da Trabzon Üniversitesi’nin Kurucu Dekanı oldu.

 

Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Kimdir?

1971 yılında Of’un Uğurlu Mahallesi’nde doğan Profesör Doktor Emin Aşıkkutlu, Of’un yetiştirdiği Din Alimi Mehmet Rüştü Aşıkkutlu’nun abisinin oğlunun oğludur. Trabzon İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Aşıkkutlu, 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Mısır hükümetinden kazandığı araştırma bursuyla Mısır’a giden Emin Aşıkkutlu, Ezher ve Kahire Üniversitesi’nde bilimsel araştırmalar yaptı. Emin Aşıkkutlu 1982 yılında Mekke'de yapılan Uluslararası Hafızlık Yarışmasına Türkiye’yi temsilen katıldı ve dünya üçüncüsü oldu. 

 

Emin Aşıkkutlu, 2010-2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (Kurucu) Dekanlığını yaptı. Emin Aşıkkutlu halen Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde Dekanlığı görevini yürütüyor. Birçok yayınlanmış eseri olan Emin Aşıkkutlu, çok iyi derecede Arapça ve İngilizce biliyor. Aşıkkutlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan AKYÜZ
Hasan AKYÜZ - 6 yıl Önce

Yeni göreviniz vatana millete hayırlı olsun sayın hocam.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24