Trabzon İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulundan maske kararı

Trabzon İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği kamu ve özel kurumlarda çalışanların ve hizmet alacak vatandaşların maske takması zorunlu hale getirildi.

Trabzon İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulundan maske kararı

Trabzon İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği fırın çalışanlarının maske ve eldiven takması zorunlu hale getirilirken kamu ve özel kurumlarda çalışanların ve hizmet alacak vatandaşların da maske takması zorunlu hale getirildi.

Vatandaşlara maskeler ise hizmet sunan kurumlar tarafından karşılanacak.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

1- İlimizde faaliyet yürüten fırın çalışanlarının, maske ve eldiven kullanım zorunlu olmasına, vatandaşlarımıza ekmek satışı sırsıda; gerekli hijyenin sağlanması için tek kullanımlık poşet eldiven kullanılmasına, verilen her ekmek ve paraya temas sonrasında, kullanılan eldivenin mutlaka değiştirilmesine ve ellerin sık sık dezenfekte edilmesine,

2- İlimizde kamu ve özel toplu olarak hizmet yürüten iş yerlerinde ki (Hastane, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Eczane, Postane, Banka v. b.) çalışanlar ile bu kurumlardan hizmet alacak vatandaşlarımızın, gerek kurum içerisinde ve gerek kurum dışarısında bir arada beklerken, maske takımlaranın zorulu olmasına, gerekli sosyal mesafenin sağlanmasına, bu iş yerlerinden hizmet almaya gelen kişilerin maske ihtiyaçlarının hizmet sunan kurumar tarafından karşılanmasına karar verilmiştir.

Alınan kararlar uymayan iş yeri sahipleri ve kişiler hakkında; Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere, aykırılığın durumuna göre kanun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk CEza Kanunun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacaktır.
 

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 15:38

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24