Trabzon değerleri ile buluşmaya başladı

"Trabzon Değerleri ile Buluşuyor" temalı 3. Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneğinin katkıları ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla başladı.

Trabzon değerleri ile buluşmaya başladı

Açılışı Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki alanda gerçekleştirilen çalıştayın, kentteki sanatsal ve kültürel faaliyetleri artırmak adına attıkları önemli bir adım olarak nitelendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, benzer ve içeriği zengin etkinliklerin bundan böyle Trabzon’da daha sık görüleceğini bildirdi.

 

Her ay önemli bir sanatçıyı Trabzon’a getirmeyi ve vatandaşların beğenisini kazanacağına inandıkları çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Sıkıcı şehirlerin gelişemeyeceğine inanıyorum. Bu nedenle şehrimizi daha çekici, daha cazip hale getirmek zorundayız. Bunun da en uygun yolu sanatsal ve kültürel etkinliklerdir. Göreve başladığımız günden itibaren bu konuda epey mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Zabıta daire başkanımıza, sokak sanatçılarına kesinlikle müdahale edilmemesi talimatı verdim ve bu talimatım halen geçerlidir. Tüm sokak sanatçıları başkalarını rahatsız etmemek, hak ve hukukunu zedelememek kaydıyla sanatlarını sokaklarımızda icra ettiler ve etmeye de devam edecekler” sözleriyle sanata ve sanatçılara yönelik desteklerini ifade etti.

 

Art Trabzon Ulusal Resim Çalıştayı'nı gelecek yıllarda da destekleyeceklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu şehirde, sadece resim değil, şiir, edebiyat, tiyatro, sinema ve heykel gibi birçok sanat kolundaki organizasyonların sayısını artırmayı, içeriklerini de zenginleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Açılışta konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, "Her zaman söylüyoruz, şehirlerin kimliği, ruhu vardır. Şehirlere kimlik veren tarihi geçmişidir, bunun yanında da sanata ve kültüre verdiği değerdir. Bu anlamda Trabzon'umuz sanata, sanatçıya sahip çıkmaktadır. Bu kadim şehirden yetişmiş sanatçılarımızı bu tür etkinliklerde yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Vali Ustaoğlu, Başkan Zorluoğlu, protokol üyeleri, sanatçılar ve öğrenciler, alana kurulan tuvallere resim yaptı.

 

Üç gün sürecek çalıştayda; ressamlar Abit Güner, Adil Ocak, Bünyamin Balamir, Ceyhan Murathanoğlu, Derya Yıldız, Hasan Mutlu, Haydar Durmuş, Gülay Birben, Güler Genç Erol, Kadir Şişginoğlu, Kenan Demir, Nurgül Ferahoğlu, Rasim Çubukçu, Osman Zeki Demirkale, Önder Aydın, Pınar Kanber, Raif Kalyoncu, Serdar Yılmaz, Yusuf Tarım ve Yüksel Baydar'ın yapacağı eserler, 20 Eylül 2019 Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

 

Çalıştayın açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekile Mehmet Karaoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24