Trabzon Büyükşehir Giresun’a yardım eli uzattı

Giresun’da meydana gelen sel ve heyelanın hemen ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye 1 ekskavatör, 3 greyder, 1 kepçe, 2 kanal kepçesi, itfaiye arama kurtarma ekibi, temizlik aracı, kanal temizleme aracı ve tam donanımlı su arıza aracı gönderildi.

Trabzon Büyükşehir Giresun’a yardım eli uzattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önceki akşam Giresun’un Dereli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Giresun’da meydana gelen sel ve heyelanın hemen ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı ile bölgeye 1 ekskavatör, 3 greyder, 1 kepçe, 2 kanal kepçesi ve 1 pikaptan oluşan ekipman desteği sağlanmıştı.

Ayrıca bugün de bölgeye itfaiye arama kurtarma ekibi, temizlik aracı, kanal temizleme aracı ve tam donanımlı su arıza aracı gönderildi.

Bugün Giresun’a geçmiş olsun ziyareti gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu, afetin boyutunu yerinde gördü.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İncelemelerinin ardından bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Maalesef hepimizi derinden sarsan acı bir olayla karşı karşıyayız. Çok büyük bir afet meydana geldi. Can kayıplarımız var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Giresun halkı başta olmak üzere tüm Türkiye’ye sabırlar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sel ve heyelan haberi gelir gelmez hiç vakit kaybetmeden iş makinalarımızı harekete geçirerek bölgedeki vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün de yeni araçlarımızı bölgeye sevk ettik. Yine İtfaiye ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlıklarımıza bağlı ekiplerimiz, bölgeye intikal ederek hem arama kurtarma hem de temizlik çalışmalarına katıldılar. Komşu belediye olarak bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor. Mağduriyetlerin giderilmesi noktasında ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

ESNAF VE VATANDAŞLARIN SIKINTILARINI DİNLEDİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Giresun’da esnaf ve vatandaşlarla da sık sık bir araya gelerek sohbet etti, sıkıntılarını dinledi. Giresunlu vatandaşlar devletin desteğini yanlarında hissettiklerini belirterek, kendilerine gösterilen yakın ilgi nedeniyle Bakan Soylu ve Bakan Kurum ile Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24