Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi başladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında yapılan çalışmalar hakkında Meclis üyeleri ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi başladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturum ile başladı. Başkan Gümrükçüoğlu, ilk oturumun açılışında Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin çalışmaları hakkında Meclis üyeleri ve kamuoyunu bilgilendirdi.

 

SÜMELA TELEFERİK

İHALE EDİLİYOR

Sümela Teleferik Projesinin yapım ihalesini 19 Şubat’ta gerçekleştireceklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Türkiye’nin en önemli teleferik hattının yapımını ihaleye çıkarıyoruz. Hiçbir teleferiğin bu kadar büyük müşteri kapasitesi olacağı kanaatinde değilim. Bu projenin şehrimize kazandırılması için çok ciddi uğraş verdik” dedi.

 

MEYDAN III. ETAP

YARIN İHALE EDİLECEK

Meydan Parkı III. etabın yapım ihalesini de 12 Şubat’ta gerçekleştireceklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkı III. etapta Meydan Parkı’nın doğu ucunda, tarihi İskender Paşa Camisi’nin yanında, mevcut durumda otopark olarak kullanılan alanı yeniden düzenleyerek adeta denize açılan bir balkon niteliğinde halkımızın hizmetine sunacağız. Söz konusu alan, Meydan 1. etap ve Meydan 2. etap ile kopuk ve ilişkisiz, otopark olarak kullanılan bir alandır. Hazırladığımız projemiz ile onaylı imar planındaki yolların sınırladığı alan içerisinde, cami bahçesi ve tarihi meydan ile doğru yöntemler ile eklemlenmiş, özgün bir meydan ve şehrin ihtiyacına cevap verecek 4 katlı otopark kazanılmış olacaktır. 3 dönümlük alanda icra edeceğimiz çalışmanın zemin katında 1 adet cafe, oturma grupları, su fonksiyonları, tarihi çeşme, bitki terasları yer alacaktır. 4 katlı yarı otomatik otopark burada şehrimize kazandırılacaktır. Bölgede bugün hizmet vermekte olan açık ve kapalı otoparkların araç kapasitesi 143’tür. Yeni yapılacak otopark ile konforlu bir şekilde 400 normal, 10 engelli, 2 elektrikli araç olmak üzere toplamda 412 araç kapasitesine kavuşmuş olacağız. Otoparka doğu tarafından 1. bodrum kattan giriş ve çıkış yapılacaktır. 1. bodrum katta ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi için bir alan tasarlanmıştır. Meydan Parkı III. etabı tamamlandığında şehrimizin denize bakan seyir terası olacaktır. 12 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz yapım ihalesinin ardından inşa çalışmalarına başlanılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

KATI ATIK TESİSİ YAPIM VE

İŞLETME SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, TRABRİKAB Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi yapım ve işletme sözleşmesi de 1imzaladıklarını kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) tarafından bölgeye kazandırılacak olan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinin yapımı en geç 24 ay içinde tamamlanacak. Bu tesiste Trabzon ve Rize illerinin çöpleri dünyadaki mevcut en ileri teknoloji ile gazlaştırılarak bertaraf edilecek. Proje tamamlandığında ortaya çıkacak yaklaşık 8 MW/saat elektrik enerjisi (ilerleyen yıllarda 12 MW/saate kadar çıkabilecek) ile ilk etapta ortalama 35 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanabilecek ve proses sırasında ortaya çıkan atık ısıyla da kurulacak serada çiçek ve sebze üretimi yapılabilecek. Tesisin sadece çöpten enerji elde edilecek kısmı için 40 milyon dolar, toplamda 60 milyon dolar yatırımla tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

 

IŞIKLAR SUYU

AKÇAABAT’A VERİLDİ

Başkan Gümrükçüoğlu, Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatının tamamlanarak Işıklar suyunun Akçaabat’a verildiğini bildirdi. Yapılan yatırım hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatı 110 milyon TL maliyetle tamamlanmıştır. Yapım bedelinin yüzde 85’i AB hibesi, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 9’u ise TİSKİ Genel Müdürlüğünce karşılanmıştır. Bu önemli yatırımın Akçaabat’ımıza kazandırılmasına katkı veren, gayret gösteren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

AYGÖREN VADİSİ’NDE

KANALİZASYON İHALE EDİLDİ

Ortahisar ilçesinin 7 ayrı mahallesine hizmet verecek olan ana taşıyıcı kollektör hattının yapım ihalesini de gerçekleştirdiklerini dile getiren Gümrükçüoğlu, “Ortahisar İlçesi Ayvalı-Yeşilhisar-Yeşilova Mahalleleri Ek Kanalizasyon Projesi kapsamında 9 bin 690 metre ana taşıyıcı kolektör hattı inşa edilecek ve 205 muayene bacası ile 80 adet parsel bacası inşası gerçekleştirilecek. Ana taşıyıcı kolektör hattı inşaatının tamamlanmasının ardından ikinci etapta yapılacak proje ile Ayvalı, Yeşilhisar, Yeşilova mahalleleri ile Fatih Sultan, Gündoğdu, Doğançay ve Ağıllı mahallelerinin kanalizasyonları bu hatta bağlanacak. 3 milyon TL bedelle bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Aygören Vadisi’nde bulunan 7 ayrı mahallemize hizmet verecek olan bu önemli proje 2 yılda tamamlanacak olup ödenekleri TİSKİ Genel Müdürlüğü bütçesinde hazırdır” dedi.

 

İÇME SUYU VE KANALİZASYON

PROJELERİNİN KREDİLERİ ONAYLANDI 

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Araklı Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Çaykara Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Dernekpazarı Merkez Atıksu Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi, Hayrat Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Köprübaşı Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Maçka Merkez Atıksu Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi, Maçka Hamsiköy Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı, Of Bölümlü Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Şalpazarı Merkez Atıksu Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Sürmene Ortamahalle-Çamburnu-Yeniay Kanalizasyon İnşaatı, Tonya Melikşah-Karaağaçlı, Vakfıkebir Kavalik-İlyaslı Grup İçme Suyu Ana İsale ve İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatlarının kredilerinin onaylandığını söyledi. Gümrükçüoğlu bu projelerin kısa sürede Trabzon’a kazandırılacağını ifade etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24