Trabzon ASKF’den Cumhurbaşkanı’na Önemli Çağrı!

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cahit Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı önemli çağrıda Yavuz Selim Futbol sahası Trabzon halkı için önemli olduğunu ve yeni planda yer alması gerektiğini ifade etti.

Trabzon ASKF’den Cumhurbaşkanı’na Önemli Çağrı!

Trabzon Amatör Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı Cahit Erdem Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada Trabzon’da futbolun doğduğu nice yıldız futbolcuların yetiştiği ve halen günümüzde 127 amatör kulübe 380 futbol takımına, 5000 amatör sporcuya, antrenör, hakem, gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere toplam 7000 sporcu ve spor adamına hizmet veren Yavuz Selim Futbol sahası Trabzon halkı için adeta bir futbol mabedidir dedi.

  

Erdem açıklamasının devamında Eski adı Kavakmeydan olan Yavuz Selim Futbol sahasının Trabzon’un spor kenti olmasında önemli bir yeri vardır. Zira atletizmden futbola kadar olan bütün branşlar bu sahada başlamış ve hayat bulmuştur, Halit Nihat (Karlıklı bey) , Muallim Lütfü ve Osman Cudi Beyler tarafından 1913 de kurulan ilk futbol takımımız İdmanyurdu antremanlarını ve maçlarını bu sahada yapmıştır.  80 yıl önce fotoğraflarda yer alan tel örgüsüz, güvenlik görevlisi bulunmadan, kadınların bile ön saflarda  izlediği  ve Trabzon futbolu adına övündüğümüz müsabakalar  yine bu sahada oynanmıştır.

         

Trabzonumuzda bu sahada yılda 1200 müsabaka oynanmakta ve 55 amatör kulübün soyunma odaları bu sahada bulunmakta,  bütün liselerin yakınında olduğundan  okul sonrası öğrencilerin spor yaparak evlerine ulaştığı konumda olması Yavuz Selim sahasını  alternatifsiz bir spor tesisi haline getirmiştir.

        

Spor kenti olan Trabzon’umuzda ASKF’nin 10 yıllık yoğun uğraşına rağmen Belediye tarafından Boztepe Futbol Sahası satılmış amatör kulüpler sokağa bırakılmıştır. Şimdi de Yavuz Selim Sahasının da içinde bulunduğu alan TOKİ’ye devredilmiştir. TOKİ’ye devredilen Yavuz Selim Futbol sahasının planlaması yapılırken Sosyal Donatı alanı olarak da olsa plan içerisindeki bir alanda konumlandırılması mağduriyetimizi ortadan kaldıracaktır.

 

Sporu seven ve her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda bu futbol sahalarının yıkılmasına asla müsaade etmeyeceğine inanıyor, gereğinin yapılacağını umuyoruz” dedi.

 

Haber : Arif AZAK

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 9 yıl Önce

HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24