TİSKİ’nin 2019 yılı faaliyet raporu kabul edildi

TİSKİ 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Genel Kurulda konuşan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’a mutlaka İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kazandırmalıyız.” dedi.

TİSKİ’nin 2019 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurulu ilk oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Zorluoğlu, TİSKİ’nin kurumsal yapısı ve faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. Trabzon’un altyapısında ciddi sorunların olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi inisiyatif alıp ve bu noktada kaynaklarımızı etkin şekilde kullanmak olmak üzere, teşkilat yapımızın güçlendirilmesi, yönetim yapısının değiştirilmesi, yeni personel takviyesi ve hizmet sunma kapasitesine yönelik çok önemli çalışmalar yürüttük. Bundan sonra da bu çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz.” dedi.

‘SON DÖNEMLERİN EN BÜYÜK BÜTÇELİ YATIRIMI’

‘Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi’ için, “Son dönemlerin en büyük bütçeli yatırımı” ifadesini kullanan Başkan Murat Zorluoğlu, “Ortahisar’ın içme suyu hattının yaklaşık 565 kilometrelik hattı bütünüyle değiştiriliyor. Bu büyük projenin ihalesi, sözleşmesi ve yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma ile bir araya geldik, çok iyi bir koordinasyon ekibi kurduk. Yüklenici firma da şantiyesini kurdu. İnşallah Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da katılacağı bir proje başlangıç toplantısını bayramdan sonra Trabzon’da gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

‘ALTYAPIYI BÜTÜNÜYLE YENİLİYORUZ’

Sadece içme suyu hatlarının değişimi için 17 milyon Avro’nun üzerinde bir maliyetin söz konusu olduğunu belirten Zorluoğlu, “Bunun yüzde 60’ını AB kaynaklarından hibe olarak karşılıyoruz, yüzde 25’i TİSKİ’nin öz kaynaklarından yüzde 15’i de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Trabzon için hayati önem sahip bir projeye imza atıyoruz. Bu projeyi sadece içme suyu hattının değiştirildiği bir proje olarak görmüyoruz. Biz bunu Trabzon’un mevcut altyapısının bütünüyle yenileme adına bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu projeyle birlikte kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını da ayrıştıracağız. İhalesini de yaptık. İnşallah proje tamamlandığında Ortahisar’ın kanalizasyon ve yağmursuyu anlamında bir sorunu kalmayacak. Bir diğer önemli husus; AKSA ve telekomünikasyon firmalarının kullanımına sunulması adına inşallah projede açılacak kanalların yanında ek bir kanal açılıp orada da bunların altyapısına yer verilecek.” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİR OLRAK BİR KARAR VERMELİYİZ’

Meclis üyelerinden gelen sorulara da cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile ilgili şöyle konuştu: “Trabzon ile derin deniz deşarj sistemiyle çok kaliteli arıtma sistemi olduğunu bu çağda söyleyemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta Ortahisar, Akçaabat, Sürmene, Araklı’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurulması noktasında hazırlık çalışmalarımız var. Atık su arıtma tesisini bu şehir eninde sonunda yapmak zorunda. Şehir olarak bir şeye karar vereceğiz. Yer konusunda ciddi sorunu olan bir iliz ancak atık su arıtma tesisinin yerini tespit etmemiz lazım. Trabzon’un sahili tamamen kıymetli. Nereye koyarsanız koyun itiraz edilecektir. Ama diğer taraftan yapılması gerek. Evet bir fedakârlık yapıp, bu meclisin alacağı kararla yer tespiti yapıp, bu tesisi yapmamız lazım. Önümüzdeki günlerde bu yerle ilgili önerilerimiz olacak.”

TİSKİ Genel Kurulu ilk oturumu, ilgili gündem maddelerinin müzakere edilmesi ile tamamlandı. Genel Kurul, 17 Temmuz Cuma günü (yarın) gerçekleştirilecek ikinci oturumla tamamlanacak.

TİSKİ’NİN 2019 YILI FAALİYET

RAPORU KABUL EDİLDİ

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci ve son oturumu, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında açılış konuşmaları sonrası 2019 yılı Faaliyet Raporu müzakere edildi. Meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından TİSKİ Genel Müdürlüğü 2019 yılı Faaliyet Raporu’nun yeterliliği oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı Faaliyet Raporu’nun meclis üyeleri tarafından yeterli görülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve belediye yönetimi adına meclis üyelerine teşekkür etti. Ataman, TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün şehre içilebilir ve sürekli içme suyu ve sağlıklı bir altyapı temini sağlamak adına çalıştığını belirterek, yaşanılabilir bir Trabzon için ortak akılla hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Genel Kurul Toplantısında daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen diğer maddelerin görüşülüp, müzakere edilmesine geçildi. Toplantı, maddelerin oy birliği ile onaylanmasının ardından sona erdi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 01:14

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24